Kırşehir Belediye Meclisi toplantısında okunan bildiri ile Ayasofya Camii’nde Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret eden imam ile Doğu Türkistan'da Uygur Türkleri'ne mezalim uygulayan Çin Yönetimi kınandı. Okunan bildiriye CHP ve İYİ Parti’nin dışında AK Parti ve MHP grubu da destek verdi.
Kırşehir Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantısı Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezinde yapıldı. Gündem maddelerinin ardından Kırşehir Belediye Başkanı Yardımcısı Osman Uçar, CHP ve İYİ Parti adına; Doğu Türkistan'daki Uygur Türkleri'ne mezalim uygulayan Çin Yönetimi ve Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret eden imam Mustafa Demirkan'ı kınayan bir bildiri okudu. 
Bildiriye, AK Parti ve MHP grubu da destek vererek hem Çin Yönetimi'ni hem de Atatürk'e hakaret eden imamı kınadılar.
İşte Kırşehir Belediyesi'nin Atatürk'e hakarete yönelik kınama bildirisi:
 “Kurtuluş Savaşımızın başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tarihi ve kurucu şahsiyetine yönelik özellikle son dönemde artan saldırıları üzüntü, öfke ve milli birliğimiz açısından endişeyle takip ediyoruz.
“Bu kapsamda, 28 Mayıs 2021 Cuma günü Ayasofya Camii’nde düzenlenen, devlet erkânının da bulunduğu bir programda, imam Mustafa Demirkan’ın, Mustafa Kemal Atatürk’ü kast ederek kullandığı ifadeleri şiddetle kınıyoruz. Bu zihniyete ve onun savunucularına şunu hatırlatmak isteriz: Ayasofya’nın bulunduğu İstanbul’u 6 Ekim 1923’te düşman işgalinden kurtaran da, Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kuran da Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’tür.
“Tarihimizde, İstanbul işgal altındayken, milli mücadeleyi başlatan Mustafa Kemal ve arkadaşlarına “katli vaciptir” diye fetva veren işbirlikçi Dürrizade’ler çıkmışsa da bu zihniyetin karşısında duran, “Her kim ki Mustafa Kemal ve Kuva-yi Milliye aleyhine fetva verip, düşmanlık yapar bilin ki, onların damarlarında kâfir kanı akar” diyen Sütçü İmam’lar vardır.
“ Atatürk’e yönelik bu saldırıları gerçekleştirerek kendi tarihlerine ihanet edenler, ulusal değerlerimizi hedef almaktadır. Bu mesnetsiz saldırılardan en büyük zararı inancımız görmektedir.
“Kırşehir Belediyesi Millet İttifakı Meclis Üyeleri olarak, Atatürk’e yönelik bu saldırıları bir kez daha kınıyor, ortak tarihimize ve değerlerimize karşı ihanet içinde olan bu zihniyetin temsilcilerine karşı hukuki olarak gerekenin yapılmasını talep ediyoruz.”
 Kırşehir Belediye Meclisi’nde tüm partilerin de destek verdiği Doğu Türkistan'da Uygur Türkleri'ne mezalim uygulayan Çin Yönetimi kınandığı bildiride ise şu ifadelere yer verildi:   
“Çin Halk Cumhuriyeti’nin 2014 yılından itibaren Uygur Türkleri ile diğer soydaşlarımıza yönelik sistematik ve kitlesel şekilde uyguladığı ağır zulüm insanlığa karşı suçtur ve ne yazık ki halen devam etmektedir.
“Terörle ve radikalizmle mücadele kisvesi altında milyonlarca soydaşımız, zorla toplama kamplarında alıkonulmakta ve “yeniden eğitim” adı altında dini ve kültürel baskılara tabi tutulmaktadır.
“Müslüman soydaşlarımızın dini vecibelerini yerine getirmeleri engellenmekte, ibadethaneleri yıkılmaktadır. Bu şekilde; işkence, tecavüz, kısırlaştırma, İslamiyet’in zorla terk ettirilmesi gibi uygulamalarıyla alenen insanlığa karşı suç işleyen Çin yönetimi, toplama kamplarının ve kamplardaki uygulamaların uluslararası bağımsız bir heyet tarafından denetlenmesine izin vermemektedir.
“ABD, İngiltere, Kanada başta olmak üzere Avrupa Birliği ve Birleşmiş üyesi 39 ülke, Uygurlar ile birlikte diğer Türk ve Müslüman halkların gördükleri zulme karşı Çin’e tepki gösterip çeşitli yaptırımlar uygularken, Türkiye’nin de bu uluslararası girişimlere aktif destek vermesi ve hatta öncülük etmesi beklenmektedir. Soydaşlarımız, bu sorunun Birleşmiş Milletler'in gündemine taşınmasını beklemektedirler.
“Kırşehir Belediyesi Millet İttifakı Meclis Üyeleri olarak, Çin’in soydaşlarımıza karşı yaptığı mezalimin karşısında durmaya, bu vahşi politika son buluncaya kadar Uygur Türklerinin ve diğer soydaşlarımızın mücadelesine destek verip sesleri olmaya devam edeceğimizi beyan ederiz.” (HABER: BEYHAN BALLI)