CHP Kırşehir İl Başkanı Şeref Baran Genç:

“Kirli elleri Belediyelerimizden çektirip, kirli siyaset yapmayacağız”

CHP Kırşehir İl Başkanı Şeref Baran Genç, Belediye’den 25 kişinin sözleşmesinin yenilenmeyerek işten çıkartılmasını değerlendirdi.

Sözleşmeli personelin sözleşmelerinin uzatılıp uzatılmayacağı kararının kanun gereğince belediye yönetimlerine bırakıldığını, hatta bu konuyla alakala Danıştay’ın emsal kararları bulunduğunu hatırlatan Başkan Şeref Baran Genç, “Cumhuriyet sevdalıları olarak kirli elleri belediyelerimizden çektirecek, kirli oyunlara gelmeyecek, kirli siyaset yapmayacak, Kırşehir için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.   

MHP’den AKP’ye geçen belediyelerde yaşanan işçi kıyımları ile eziyet edilen, araba saymaya zorlanan belediye çalışanlarını da unutmalarının mümkün olmadığını belirten Başkan Genç, “Seçimden hemen sonra işten çıkarılan 44 Karayolları personeli için aynı yaygarayı neden koparmadınız” diye sordu.

Kırşehir Belediyesi önünde Memur-Sen tarafından yapılan eylemi de değerlendiren CHP İl Başkanı Şeref Baran Genç, yaptığı yazılı açıklamada şunları ifade etti:

“Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde Kırşehir Belediyesi’nin sözleşmesini yenilemediği 25 personel ile ilgili olarak kamuoyu oldukça meşgul edilmişti. Prensiplerimiz gereği belediyelerimizin iç meselelerine karışmak âdetimiz değildir. Fakat konunun Cumhuriyet Halk Partisi’ne mal edilmeye çalışılması ve AKP Kırşehir İl Başkanı’nın yaptığı açıklamalardan sonra bir kamuoyu bilgilendirmesi yapmak zorunlu hale gelmiştir.

“1) 30 Ağustos 2020 akşamı Ata’mızın anıtına yürümek ve çiçek bırakmak istemiştik fakat pandemi koşulları bahane edilerek izin verilmemişti. Pandemi tüm hızıyla sürerken sarı sendika Memur-Sen’in belediye önünde eylem yapmasına izin veren zihniyeti Kırşehir Halkı’nın takdirine sunuyor,  bu çifte standarda göz yuman kamu görevlilerini de iktidarın değil devletin kamu görevlisi olmaya davet ediyorum. Aksi takdirde iktidarımızda gereğinin yapılacağını Genel Başkanımız duyurmuştu.

“2) Sözleşmeli personelin sözleşmelerinin uzatılıp uzatılmayacağı kararı kanunlarımız tarafından belediye yönetimine bırakılmıştır. Bu konuyla alakalı emsal Danıştay kararları da mevcuttur. Kurumun personel ihtiyacı 1 yıllık sözleşmelerle kurum amirince temin edilebileceği gibi sözleşme yapmamak da yasal olarak belediye yönetiminin uhdesindedir. Bir de buna sözleşme imzalayan personelin diplomalarının yetersiz veya geçersiz olduğu gerçeği de ilave edilirse durumun vahameti daha iyi anlaşılacaktır.

“3) MHP’den AKP’ye geçen belediyelerde, yaşanan işçi kıyımları, eziyet edilen, araba saymaya zorlanan belediye çalışanlarını da unutmamız mümkün değildir. Seçimden hemen sonra işten çıkarılan 44 karayolları personeli için de aynı yaygarayı neden koparmadınız sorusunu da kamuoyunun takdirine sunarım.

4) Siyaset uğruna her şeyi yapabileceğinizi biliyoruz da vefat eden bir personelin cenazesi ve ailesi üzerinden kimliklerini ve videolarını ifşa ederek kirli siyasetinize alet edeceğiniz aklımıza gelmezdi. Kaldı ki vefat eden kişinin ailevi problemlerinin olduğu, Ordu’da vefat ettiği ve vefat ettiği sırada Belediye personeli olduğu da halkımızca bilinmektedir. Bu bağlamda etik dışı siyaset anlayışınızı kınıyor ve kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

“5) Sözleşme yenilememe durumunun siyasi bir karar olduğu vurgusu yapanlara aksini şu şekilde örneklerle ispat edebiliriz.

“A) AKP’li belediye döneminde (15 yıl) 1200 civarında personel alınmıştır. Yaklaşık 2,5 yıldır CHP’li başkan tarafından yönetilen belediyede en az 1000 personelin işten çıkarılması gerekmez miydi?

“B) AKP’li başkan döneminde işe giren ve 31 Mart yerel seçimlerinde AKP’nin sandık görevlisi olan bir personelin özel kalem gibi bir birimde çalışıyor olması kararın siyasi olmadığının bir kanıtı değil midir?

“C) Alınan karar siyasi bir karar olsaydı seçimden hemen önce AKP’li başkan tarafından işe alınan 27 personelin kendi isteğiyle işten ayrılan 5’i dışında kimse işten çıkarılmaz mıydı?

 Özetle; Cumhuriyet sevdalıları olarak şunu belirtmek isteriz, kirli elleri belediyelerimizden çektirecek, kirli oyunlara gelmeyecek, kirli siyaset yapmayacak, Kırşehir için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”  (HABER: BEYHAN BALLI)