Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli Ahilik Haftası’nda Kılıçdaroğlu’na seslendi:

“KILAVUZUNU DEĞİŞTİR''

Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen “33. Ahilik Kutlamaları” açılış programında konuşan Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, Ahilik Haftası kutlamalarının Konya’ya alındığı iddiasında bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na seslenerek, “Kılavuzunu değiştir” uyarısında bulundu.
Konuşmasında Ahilik kutlamalarının nerede yapıldığı üzerinden tartışma başlatan ana muhalefet partisi CHP’nin gündem olmaya çalıştığına dikkat çeken AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, şunları söyledi:
''Esnaf ve sanatkârlarımızın işini artırmak, kazancını bereketlendirmek için yaptığımız çabaları görmezden gelerek sadece polemiklerle gündemde kalmak için çabalayan ana muhalefet partisine sahip olmak gibi bir de bahtsızlığımız var. Ne yazık ki günümüzün Ahilerine ve esnaf sanatkârlarımızın sıkıntılarına çözüm üretmediği gibi Ahilik kutlamalarının nerede yapıldığı üzerinden tartışma başlatan ana muhalefet partimiz böylelikle gündem olmaya çalışmaktadır. Geçen yıl ki Ahilik Haftası Kutlamaları kapsamında bazı programların Konya'da yapılmasından hareketle Cumhuriyet Halk Partisi’nin hezeyanının ne kadar yersiz olduğunu anlatmaya bile gerekduymuyorum. Ahiliğin merkezi Kırşehir'dir. Ahiliğin merkezinin Kırşehir olduğu resmi gazetede de yayınlanan yönetmelikle sabitken bunu görmeden bilmeden geçen yıl Konya'da yapılan ''Ahilik Haftası Kutlamaları''nı açıklamalarıyla sabote eden ana muhalefet Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu'na buradan sesleniyorum ve kılavuzlarını değiştirmesini tavsiye ediyorum'' dedi. (HABER: BEYHAN BALLI)