Ahi Çarşısı esnafıyla kahvaltıda bir araya gelen Başkan Ekicioğlu:

“Kentimizin sorunlarını hep birlikte çözmek zorundayız”

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, CHP İl Başkanı Baran Genç, İYİ Parti İl Başkanı Müfit Göçen, KESOB Başkanı Bahamettin Öztürk, TSO Başkanı Mustafa Yılmaz ve Ahi Çarşısı Esnafları Başkanı Ömer Gürler’le birlikte çarşı esnafıyla bir araya gelen Başkan Ekicioğlu, esnafların sorunlarını dinledi.

Başkan Selahattin Ekicioğlu, “Belediye olarak vatandaşın ve esnafın gelmelerini beklemeden, kedi alanlarında ziyaretleri önemsiyoruz. Çarşı esnafımızın ayakta durması için sizlerden gelen öneri ve taleplere de açığız. Bu noktada böylesi buluşmalar farklı düşüncelerin de kendisini ifade etmeleri açısından önemlidir. Kentimizin sorunlarını hep birlikte çözmek zorundayız. Ahi Çarşısı ile ilgili yapılacak çalışmalarda da Belediye olarak her zaman katkı sunmaya hazırız.” dedi.

Son günlerde akaryakıt, elektrik, doğal gaz ve gıda maddelerine gelen zamlar nedeniyle halkın büyük bir geçim sıkıntısı yaşadığını söyleyen Başkan Ekicioğlu, “Her gün birçok ürüne gelen fahiş zamlar ne yazık ki halkın alım gücünü günden güne düşürürken esnafımızın da sıkıntısı giderek katlanıyor.” dedi.

Başkan Ekicioğlu, pandemi ve sonrasında yaşanan ekonomik sıkıntıyla çaresiz kalan vatandaşın, işçi, memur, emekli ve Ahi Esnafımız başta olmak üzere halkın her kesiminin ciddi oranda etkilendiğini ifade ederek esnafa gerekli katkı ve iyileştirmelerin sağlanması gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik kriz nedeniyle ilimiz esnafının da aynı derecede etkilendiğini ifade eden Başkan Ekicioğlu, “Temennimiz yaşanan sıkıntıların bir an evvel son bulması ve gerek esnafımızın gerekse de hemşehrilerimizin geçim sıkıntılarının son bulması noktasında merkezi anlamda gerekli önlemlerin alınarak ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik sıkıntıların bir an önce son bulmasıdır” dedi.

Ahi Çarşısı esnafının sorularını da yanıtlayan Başkan Ekicioğlu, Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü planına atıfta bulunarak, bu çarşının yıkılmadan bakımının yapılarak esnafın rahatlamasından yana olduklarını ifade etti.

Çarşı çevresinin aydınlatma ve çevre düzenlemesinin yapılmasıyla ve gerekirse esnafın talebi doğrultusunda trafiğe de kapatılarak Ahi Külliyesi’ndeki Zanaatkârlar Çarşısıyla bütünleşerek daha da cazip hale geleceğini belirten Başkan Ekicioğlu, Ahi Çarşısı’nın çevresiyle birlikte yaşam alanına kavuşturulması için ellerinden gelen katkıyı sunacaklarını ifade etti. (HABER MERKEZİ)