Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Kent Park’ın isminin Şehit Yılmaz Tuncer Parkı olarak değiştirilmesi talebi gündeme getirildi, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ve Belediye Meclisi buna izin vermedi…

Kent Park’ın isminin değiştirilmesi teklifinin bazı yayın organlarında Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ve CHP’li Meclis Üyeleri tarafından teklif edildiği şeklindeki asılsız haberlerin yapılmasının ardından Başkan Ekicioğlu, “Buna Meclisimiz karar verecek; troller karar vermeyecek” dedi…

“Kent Park”ın isminin değiştirilmesi önerisi oy birliği ile reddedildi

Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı 7 Temmuz 2022 Perşembe günü yapıldı.

Belediye Meclisi gündemdeki konuları görüşmek üzere 7 Temmuz 2022 Perşembe günü saat 14:00'te Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu Yönetiminde Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi Salonunda toplanarak gündemdeki konuları görüştü.

Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısında bir önceki Haziran Ayı Olağan Meclis Kararlarının okunmasının ardından Ulaşım ve Trafik Komisyonu Üye Seçimini takiben İmar Komisyonu Raporunun Görüşülmesi, İmar Komisyonuna Havale Edilecek Taleplerin Görüşülmesi ve Kent Park’ın İsminin Şehit Yılmaz Tuncer Parkı Olarak Değiştirilmesi Talebinin Görüşülmesi gerçekleştirildi.

Toplantıda ayrıca “Bahçelievler Nene Hatun Konağı Yaşlı Hizmet Merkezi” Biriminin Kurulması, Kırşehir Belediye Çocuk Meclisinin Kurulmasının Görüşülmesi, Çocuk Meclisi Yönetmeliğinin Görüşülmesi, Ulaşım ve Trafik Komisyonu Raporunun Görüşülmesi, Toklumen Köyü Kilitli Parke Talebinin Görüşülmesi ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü Teşkilat Yapısı ile Çalışma Esaslarına Dair Yönergede Değişiklik Yapılmasının Görüşülmesi gerçekleştirildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Kent Park’ın İsminin Şehit Yılmaz Tuncer Parkı Olarak Değiştirilmesi Talebinin gündeme getirilmesi ve bazı yayın organlarında teklifin Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ve CHP’li Meclis Üyeleri tarafından teklif edildiği şeklindeki asılsız haberlerin yapılmasının ardından Belediye Başkanı Ekicioğlu, “Buna Meclisimiz karar verecek; troller karar vermeyecek. Kırşehir Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü CİMER başvurusunu Belediyemize göndermesi gerekirken direkt Bakanlığa göndermiş ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da yazışmayı tersinden anlamış.” ifadelerini kullandı.

Kent Park oylaması öncesi görüşmelerde “Şehit” isminin Kılıçlı Köprüsünün alt tarafında kalan bölümüne verilebileceği düşüncesi ağırlık kazandı.

Belediye Başkanı Ekicioğlu, kaynakların ve projelerin akılcı ve doğru planlanmasının önemini vurgulayarak “10 Milyon TL’lik iş yapıp 100 Milyonluk reklam yapmak gibi bir yanlışa düşülürse, elbette batılır” örneğini kullandı.

Kendilerinin halka ait olan kaynağı doğru kullandıklarını ifade eden Başkanı Ekicioğlu, son haftalarda artan Asfalt çalışmasıyla ilgili olarak da “Biz bütün mahallelerimizde bitirilmemiş Asfalt bırakmayacağız, birilerinin markalı arabaları geçsin diye değil, halkımız rahat etsin diye yollarımızı yeniliyoruz. Bazı yollardaki asbestli boruların da değiştirilmesinin ardından hızla Asfalt serim işlemlerini gerçekleştireceğiz.” dedi.

Kent Park’ın isminin değiştirilmesi talebi oy birliği ile reddedildi. (HABER MERKEZİ)