Memleket Partisi Kırşehir İl Başkanı Gülay Baltalık’tan

KARLA MÜCADELE TEPKİSİ

Memleket Partisi Kırşehir İl Başkanı Gülay Baltalık, Kırşehir Belediyesi ile İl Özel İdaresi’nin karla mücadelede etkisiz kaldığı için eleştirerek tepki gösterdi.

Kırşehir’in son yıllarının en zor kışını yaşadığını, ancak Kırşehir’de siyasetin kara kıştan daha da beter bir dönemden geçtiğini belirten Başkan Gülay Baltalık, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

“Kışın bereketini vatandaşa çile olarak yaşatan siyasilerin her zor durumda olduğu gibi bu durumda da çözüm bulmak yerine yine karşılıklı atışmalarını, yine bir birlerini suçlayan açıklamalarını görüyoruz.

“Sen sınıfta kaldın, ben geçtim, vatandaş bize tam not verdi” gibi cümleler ile kendilerini kandıran yöneticiler, kar çilesi çeken insanların halini görmezden gelmektedir.

“Karla mücadele etmesi gereken seçilmişler, sanıyoruz ki makam odalarınızınız penceleri pembe panjurlu, oturduğunuz sıcak koltuklarınızdan baktığınızda kapalı yolları açık, kara kışı ise yaz görüyorsunuz. Hiç şüphesiz kar berekettir, rahmettir çiftçilerimize umuttur. Yağan kar bir tabiat olayıdır ancak, günler öncesinden yapılan uyarılara kulak asmayarak mağdur etmenin özrü yoktur.

“Devletin bütün imkânları elinde bulunduran Kırşehir İl Özel İdaresi’nin 90'ın üzerinde kapanan köy yollunu uzun süre açamamış olması ve köy halkını karanlığa, ekmeksiz kalmaya ve susuzluğa mahkûm etmesi kabul edilebilir değildir.

“Köy muhtarlarımızın kendi imkânları ile yol açmaya çalıştığı, kendi traktörü ile köylüye ekmek dağıttığı bu günde, Ne yazık ki Kırşehir her konuda olduğu gibi karla mücadelede de gerçekten sınıfta kalmıştır.

“Köy yolları bir yana şehir merkezi ise bu durumdan farksız değildir. Karla mücadele krizini yönetemeyen bir Belediyenin ‘Vatandaş karla mücadelede bize tam not verdi şeklinde açıklama yapması ise hayretler içerisinde karşılanmıştır.

“14 mahallelik, 150 bin nüfusluk bir şehri yönetemeyen belediye vatandaşı mağdur etmiştir. Ulaşım sağlanamayan mahallerde insanlar işe gitmekte zorlanmakta, buz tutan yollarda düşme tehlikesi ile karşı karşıya kalmakta hatta yaralanan vatandaşlarımızın olduğunu bilmek bizleri üzmektedir.

Hastaları olan vatandaşlarımız hastanelere ulaşamamaktadır. Zaten düzenli olarak alınmayan çöpler yoğun kar yağışı nedeniyle çöp yığınları haline gelmiş, esnaflarımız kendi imkânları ile dükkânlarının önünü temizlemeye hatta tuzlamaya çalışmaktadır. Kardan görünmeyen kaldırımlar, kapalı ara yollar, kayan arabalar, kazalar ve mağdur vatandaş...

“Zaten doğalgaz ve elektrik faturalarından canı yanan, 3 santimlik karla mücadelede bile yalız bırakılan halkımızın işi yine Allah’a kalmıştır. Görüyoruz ki karla mücadelemiz ancak güneş yüzünü gösterdiğinde bitecektir.

Elbet karlar eriyecek, yollar açılacak, kış yerini yaza bırakacaktır ama vatandaş kara kışta çektiği çileyi, yaşadığı rezaleti unutmayacaktır. Yönetemeyenlerin, mağdur ve pişman edenlerin kara kışı çok yakındır.

“Karla mücadelede konusunda ki tek teşekkürümüz ise soğuk havada bizler için çalışan emektar işçi kardeşlerimizedir.” (HABER: BEYHAN BALLI)