Kırşehir İl Başkanı Metin Atabey’den Hızlı Tren açıklaması:

“KARA TREN GECİKİR, BELKİ HİÇ GELMEZ!”

Atabey: “Kırşehir halkı yalan vaat, bitmeyen halüsinasyon hikayeler yerine gerçek hizmet beklemektedir”

DEVA Partisi Kırşehir İl Başkanı Metin Atabey, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından açıklanan Kırşehir’e ulaşacak Hızlı Tren’le ilgili planlamanın 2026-2035 yılları arasında yer almasını değerlendirdi.

2014 yılından beri Kırşehir için mazide bir yara olarak devam eden Hızlı Tren Projesi’nin mazide kalmaya devam ettiğini belirten Başkanı Metin Atabey, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Yıl 2014 dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu Ahilik Haftası kapsamında gerçekleştirilen kutlamalarda ilk müjdeyi verdi: ‘Kırşehir’i yüksek hızlı tren ile buluşturacağız. Kuzey- Güney, Doğu-Batı Kırşehir’de buluşacak.’

Yıl 2016 TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın, 2023 vizyonunda 13 bin kilometre demir yolu hattı yapmayı planladıklarını söyleyerek, ‘Bizim son yıllarda geliştirmiş olduğumuz Kuzey-Güney projesi olarak başlattığımız, Samsun-Çorum, Kırıkkale-Kırşehir-Aksaray, Adana-Mersin hattı var. Böylece Samsun ve Mersin limanlarını birbirine bağlamış alacağız’ dedi.

7 Şubat 2020 Ulukışla’ya uzanan hızlı tren hattı ile ilgili olarak Kırşehir Milletvekili Kendirli konuştu, ‘Etüt Proje çalışmaları başladı. Yaşadığımız çağda modern teknolojik gelişmeler neyi gerektiriyorsa biz de bunu vatandaşlarımıza sağlamanın gayreti içindeyiz’ diye tekrar müjdeyi verdi.

“Bitti mi? Tabi ki, hayır!

“4 Kasım 2020 19 Mayıs Stadı’nda yapılan AK Parti Samsun 7. Olağan İl Kongresinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Samsun, Amasya, Çorum, Kırıkkale hızlı tren projemizin proje hazırlıkları ayrıca devam ediyor. Bu proje ile Yerköy, Kırşehir, Aksaray, Ulukışla demiryolu hattına da bağlantı sağlanacak. Böylece Samsun’u İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesi'ne tüm limanlara hızlı tren ile bağlamış oluyoruz’ dedi.

Yıl 2022 kamuoyuyla paylaşılan Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı kapsamında hazırlanan Ulaştırma 2053 Vizyonu raporlarında Kırşehir’e ulaşacak Hızlı Tren’le ilgili planlama 2026-2035 yılları arasında yer aldı.

“Değerli Kırşehir halkı her seçim arifesinde şehrimize hızlı tren projesi ile ilgili müjde veren iktidar ve Kırşehir vekilleri gerçekten bu projeyi şehrimize katabilecekler mi? Kırşehir’in her sene farklı konumundan geçen hızlı tren sirkülasyonu şehrimizin yakınından geçebilecek midir?

“2014 yılında söz verilen ve planlama verilerine göre tahmini dört yılda bitecek olan fakat 2023’de biteceği söylenen proje gerçekten de 2035’de başarıya kavuşacak mıdır?

Her seçim dönemi asılsız vaatler vermeye insanları kandırmaya alışmış iktidar daha hükümet konağı uygulamasının nasıl yapılacağına dair kanun ve yönetmeliklere uygun bir süreç işletememişken gerçekten hızlı proje uygulamasını yapabilecek mi?

“Kırşehir makûs talihinden kurtulmalı yatırım gelmelidir. Bunun için doğru bir planlama ve çalışma gerekmektedir. Eğer reel verilere indeksli projeler üretilmezse zaten ekonomik şartların zor geçtiği bu dönemde daha zor dönemlere adım atmış olacağız.

“Kırşehir halkı yalan vaat, bitmeyen halüsinasyon hikayeler yerine gerçek hizmet beklemektedir.

“Kırşehirliler mübarek ramazan ayında yaşadığı zor şartları unutmayacaktır.  Ancak İktidar şunu bilmelidir ki Kırşehir halkının, efsaneye dönüşmüş olan gerçekleşmemiş seçim vaatlerine inanacak gücü kalmamıştır. Kırşehir halkının efsanelere değil gerçek hizmetlere ihtiyacı vardır. İşte bunun için Kırşehir DEVA Partisi İl Başkanlığı olarak diyoruz ki Kırşehir’imizin DEVA’sı hazır.” (HABER: BEYHAN BALLI)