İyi Parti Kırşehir İl Başkanlığından; İl Başkanı Müfit Göçen, Başkan Yardımcısı Kenan Kerimoğlu ile Yönetim Kurulu Üyesi Osman İlhan’dan oluşan heyet Kırşehir Şehit Aileleri Derneğini ziyaret ettiler.
Ziyaret sırasında konuşan Kırşehir Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mutlu Kılıçaslan, öncelikle ziyaretten memnunluk duyduğunu belirterek teşekkürlerini ifade ettikten sonra derneğin çalışmaları ve Şehit Ailelerinin sıkıntıları hakkında bilgiler vererek sıkıntılarını ilgili makamlara bildirdiklerini Şehitlerin tek bir aileye değil tüm Kırşehir’e ve ülkeye ait olduğunu bu nedenle şehitlerimize, ailelerimize ve derneğimize sahip çıkılması gerektiğini belirterek, dernek olarak yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını, ama İçişleri Bakanlığının şehit olarak kabul ettiklerini, SGK şehit olarak saymadığı için mağdur olan aileler olduğunu bu konunun bir çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi.
Ziyarette konuşan Müfit Göçen kendilerini kabul ettiği için Kırşehir Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mutlu Kılıçaslan’a teşekkür ettikten sonra “Her şeyden önce asker ocağı peygamber ocağıdır, kutsal ocaktır. Böylesine şerefli görevi makamı, mevkisi, gelir düzeyi ne olursa olsun her Türk erkeğinin yapması gerekiyor. Türk örf adet ve töresinde askerliğini yapmayan erkek adam yerine konulmuyor, hatta kız bile verilmiyor. Ama hala birileri bedelli askerlik adı altında belirli bir para ödeyerek zevki sefa içerisinde yaşarken, parası olmayan yoksul vatandaşın çocukları askere giderek, bu şerefli vatani görevlerini yapıyor ve vatan uğurunda şehit veya gazi oluyor. Bu adaletsizliğin giderilmesi ve herkesin eşit şartlarda askere giderek vatani görevini yapması gerekiyor. Şehitlerin hepimizin şehitleri. Onların geride kalan ailelerine çocuklarına anne ve babalarına hepimizin sahip çıkıp, sorunlarının çözülmesine katkı sunması gerekiyor” dedi. (HABER: BEYHAN BALLI)