İYİ Parti Kırşehir İl Başkanı Müfit Göçen, Baston Haftası etkinlikleri çerçevesinde görme engelli Avukat Muhammed Hekimhan’ı ziyaret etti.
1931 yılından itibaren dünyada her yıl Ocak ayının 7 si ile 14’ü arasında kutlanan Beyaz Baston Görme Engelliler nedeniyle İyi Parti Kırşehir İl Başkanı Müfit Göçen ve bazı yönetim kurulu üyeleri şehrimizde Avukat olarak faaliyet sürdüren görme engelli Muhammed Hekimhan’ı ziyaret ettiler.
Ziyaret sırasında konuşan Müfit Göçen içinde bulunduğu duruma rağmen hayata küsmeyip aksine daha aktif şekilde faaliyetlerini sürdüren Avukat Muhammet Hekimhan’ı ilgiyle takip ettiklerini başarılı çalışmalarından dolayı kendisini tebrik ettiklerini söyleyerek Beyaz Baston Görme Engelliler Haftalarını kutladı.
Ziyarette konuşan Avukat Muhammed Hekimhan iyi parti il teşkilatının yapmış olduğu ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek içerisinde bulunduğu konumdan dolayı hayata küsmediğini aksine daha hırslı ve aktif çalışmalar yaptığını siyaseti ve Kırşehir’in sorunlarını yakından takip ettiğini, sosyal medyayı kullandığını, basını aktif olarak takip edip köşe yazıları yazdığını belirterek ziyaretlerinden dolayı İYİ Parti İl Başkanı Müfit Göçen’e ve İyi Parti heyetine teşekkür etti
BEYAZ BASTON HAFTASI :
Beyaz Baston, 1921 yılında bir trafik kazası sonucu görme yetisini kaybetmiş olan James Biggs adlı bir fotoğraf sanatçısının, motorlu taşıtlardan kendini korumak ve fark edilmesini sağlamak amacıyla bastonunu beyaza boyaması ile oluşmuştur. Şubat 1931’de Fransa’da görme engellilerin katıldığı ulusal beyaz baston hareketi olarak bir kampanyaya dönüşmüş ve görme engelliler için bir bağımsızlık sembolü halini almıştır. O nedenle her yıl ocak ayının 07-14 Ocak tarihleri “ Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası olarak kutlanıyor.  (HABER MERKEZİ)