İYİ Parti Kırşehir İl ve ilçe Teşkilatları adına bir açıklama yapan İl Başkanı Müfit Göçen, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’de terör örgütlerine yönelik başlattığı operasyonu desteklediklerini açıkladı.
Afrin Askerî Harekâtı dolayısıyla bir basın açıklaması yapan İYİ Parti İl Başkanı Müfit Göçen, “Dualarımız daima Mehmetçiklerimizle beraber” dedi.
Müfit Göçen, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:
“Aziz Türk Milleti, Değerli Kırşehirli Hemşerilerimiz,
“Şuan da devam etmekte olan Afrin Harekatı kapsamında şehit olan vatan evlatlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabır dileyerek sözlerime başlamak istiyorum.
“Mazisi sayısız zaferlerle dolu, şanlarla şereflerle müjdelenmiş Peygamber ocağı Türk ordusunun, milletin bekası, devletin devamı için Afrin’de başlamış olduğu askerî harekâtı büyük bir gurur ve heyecanla takip ediyoruz.
“Afrin’de girişilen bu askerî harekât, sadece güney sınırlarımızı emniyete almakla kalmayacak, devletimizin yıllardır başına belâ olan, kan ve gözyaşıyla beslenen IŞİD, PKK ve PYD gibi terör örgütlerinin kökünü kazıyacaktır. Yine bu harekât sayesinde yıllardır zulüm altında inleyen kardeşlerimiz ve Bayır Bucak Türkmeni soydaşlarımız özgürlüklerine kavuşacak; özlemle bekledikleri huzur ve refahları sağlanacaktır.
“İYİ PARTİ olarak gönlümüz ve dualarımız daima Mehmetçiklerimizle beraberdir. Temenni ederiz ki, bu kutlu dava iç politikaya malzeme edilmemelidir; milletin birlik ve beraberliğinin sağlanması yolunda bir millî siyaset olarak algılanır. Hadiseye bu açıdan bakmak, iç ve dış kamuoyunu bu yönde aydınlatmak, tüm dünyaya bir ‘zeytin dalı’ uzatarak haklı davamıza inandırmak hususunda çaba harcamak gerektiğine inanıyoruz.
“Dileriz ki, bu harekât şanlı Türk ordusunun hiçbir ferdinin burnu bile kanamadan, muzafferiyetle neticelenir. Mehmetçik yeni bir şanla şerefle, sağ salim kışlasına döner.
“Yüce Allah’tan dileriz ki, hiçbir Mehmetçiğin anası, oğlunun ardından gözyaşı dökmez; onları anayurtlarında, baba ocaklarında dualarla bekleyenlere sağ salim kavuşturur.
“Rabbim kahraman Türk askerinin yar ve yardımcısı olsun…
“NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE!...” (HABER: BEYHAN BALLI)