Doç. Dr. Onur Köksal’dan müjdeli haber
“İSTİHDAM SÖZÜMÜZÜ TUTUYORUZ’’

MHP’nin 31 Mart seçimlerinde Kırşehir Belediye Başkan adayı olan Doç. Dr. Onur Köksal seçim döneminde istihdama yönelik yatırım projeleri Kırşehir halkı tarafından beğeni ile karşılanmış ve diğer projelerden daha fazla kabul görmüştü.
Seçim döneminde “Ahi Baba markası ile Dünyaya açılacağız, Kırşehir’i hak ettiği yere taşıyacağız” şeklinde söz veren Onur Köksal yaptığı açıklamada, “Seçimlerin ardından yaptığım teşekkür gezilerinde esnaflarımızla halkımızla sürekli istişareler yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Seçim döneminde de belirttiğim gibi en büyük sorunumuz işsizlik, istihdama yönelik yatırımların acilen hayata geçirilmesi lazım demiştik. Eğer kazanmış olsa idik bizim acil eylem planlarımız içerisinde istihdama yönelik yatırım projeleri bizim ilk hedefimiz olacaktı. Biz kazanmamış olsak dahi sözümüzü unutmadık. Çünkü benim Kırşehir için hayallerim var dedim ve sözümü yere düşürmemek adına çalışmalar yapıyorum. Kırşehir’e bir tesis kazandırmak adına AR-GE çalışmalarımız devam ediyor. Ahi Baba markamız inşallah yakın zamanda hayata geçecek. Proje çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Şu an saha çalışması yapıyoruz. Günlük 50 ton sütün işleneceği ve tamamen ihracata yönelik çalışacak olan tesisimiz faaliyete geçtiğinde Kırşehir’imize aylık en az 3 milyon TL girdi sağlayacak. Ayrıca bölgemizde süt hayvancılığını da teşvik etmeyi hedefliyoruz. Ürünlerimizin pazarlanması noktasında bütün alt yapı çalışmaları yapılmış vaziyette, yani üretimin başlamasının ardından ürünlerimizi ihraç edecek durumdayız. Böylelikle şehrimize ve ülkemize katma değer sağlayacağız” diyerek Kırşehir’e kurulacak tesisin müjdesini verdi.
Köksal, kalkınmaya yönelik hedefleri ile ilgili olarak ta sözlerine şöyle devam etti:
“Kırşehir’imiz hayvan yetiştiriciliği konusunda Türkiye’nin ilk sıralarına gelmiş durumda. Kırmızı et de sağladığımız bu başarıyı süt üreticiliğinde de yakalamayı hedefliyoruz. Esnafımız, halkımız ekonomik sıkıntılar içerisinde. Dünyanın gelişmiş ülkelerindeki ekonomik gücün altındaki sır üretimdir. Üretimin olmadığı yerlerde ekonomik sıkıntılar asla bitmez. Maalesef Kırşehir’de üretime dayalı hiçbir proje yapılmadığı gibi yatırımcılar için de cazip bir şehir haline getirilmemişiz. Yapacağımız bu girişimle, Kırşehir’i yatırımcılar için cazip hale getirmek adına örnek olmayı hedefliyoruz” dedi. (HABER MERKEZİ)