Kırşehir’de yapımına başlanan Hükümet Konağı inşaatının “ihtiyaç yok!” gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı’nca yapımından vazgeçilerek yurt yapılmak üzere Kredi ve Yurtlar Kurumu’na devredilirken, Türkiye’nin bütün illeri, hatta ilçelerinde yeni yapılan modern hükümet konakları ile adeta göz kamaştırıyor.
Kırşehir’de pek çok kurum müdürlüğü şehrin muhtelif yerlerine dağılan binalarda halka hizmet verirken, 2017 yılında Ankara Caddesi’nde yıkılarak yapımına başlayan Hükümet Konağı bilindiği üzere İçişleri Bakanlığı “İhtiyaç yok” gerekçesiyle vazgeçip, yurt olarak değerlendirmek üzere Kredi ve Yurtlar Kurumu’na devretti. Bu karar Kırşehir’de tartışmalara ve tepkilere neden olurken, Ankara Mimarlar Odası Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Yozgat İdare Mahkemesi'ne dava açarak yurt binasına dönüştürülmesi kararının durdurulmasını talep etmişti.
İlimizin bütün ilçelerinde modern Hükümet Konakları bulunurken, Kırşehir Merkez’de bir Hükümet Konağı’nın bulunmaması Kırşehir halkını üzüyor. 
AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli’nin Hükümet Konağı projesinin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun devletin parasının heba edilmesini istemediğini ifade ederek iptal ettirdiğini, kendilerinin de buna bir şey diyemediklerini açıklamasının yankıları devam ederken, Hükümetin Ankara’nın Yenimahalle ilçesine modern bir Hükümet Binası yaptırması dikkat çekti. 
AK Parti Ankara Milletvekili olan Kırşehirli hemşehrimiz Hacı Turan, Yeni Mahalle Kaymakamı, bölge milletvekilleri ve AK Parti İlçe Başkanıyla birlikte Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde ihalesi tamamlanan modern Hükümet Binası inşaatında incelemelerde bulundu.
Yenimahalle Hükümet Konağı’nda Kaymakamlık, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Nüfus Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Mal Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü’nün hizmet vereceği bildirildi. 
Yeni Mahalle Kaymakamlık Binası’nın 40 milyon liraya mal olması ve 500 günde tamamlanması planlanırken, “İhtiyaç yok!” gerekçesiyle yapımından vazgeçilen Kırşehir Hükümet Konağı’nın şehrimize de bir gün mutlaka kazandırılmasını diliyoruz. Çünkü ilimizin bütün ilçelerinde modern Hükümet Konakları bulunurken, Kırşehir Merkez’de bir Hükümet Konağı’nın bulunmaması Kırşehir halkını üzüyor. (HABER: SALİH GÜNER)