CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, zamları eleştirdi:
“İKTİDAR YİNE VATANDAŞA 
REKOR ZAMLAR YÜKLÜYOR”

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, iktidarın son süreçte yapmış olduğu zamlara ilişkin olarak eleştirilerde bulundu ve ekonomi alanında sergilenen kötü yönetime dair bir açıklama yaptı.  
İLHAN: “İKTİDAR YİNE VATANDAŞA REKOR ZAMLAR YÜKLÜYOR, EKONOMİDE KÖTÜ BİR YÖNETİM SERGİLEMEYE DEVAM EDİYOR.”
Milletvekili Metin İlhan, iktidarın hali hazırda kötü giden ekonomik duruma ilişkin yıllardır uyguladığı olumsuz ekonomik politikaların faturasını vatandaştan çıkarttığını belirterek yapmış olduğu açıklamalarda ilk olarak şunlara yer verdi:
“Temmuz ile birlikte Türk ekonomisi şaha kalkacak diyen iktidar kadroları çareyi yine vatandaşın cebinde görmüş ve rekor zamlarla günü kurtarmaya çalışmışlardır. Doğalgaza temmuz ayı için konut abonelerinin tarifesine yüzde 12, sanayi grubu tarifesine yüzde 20 zam yapıldı. 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere nihai elektrik satış fiyatlarında tüm abone grupları için yüzde 15 oranında zam yapıldı. Bu da yetmemiş olacak ki geçen ay yapılan petrol zamlarına ek LPG'ye de 60 kuruşa varan yeni bir zam daha yapıldı. AKP her alanda olduğu gibi ne yazık ki ekonomi alanında da çok kötü bir yönetim sergilemektedir. Bakınız, iktidarın gururla sunduğu inşaata dayalı bir büyümenin hiçbir ekonomik modelde karşılığı yoktur. Üretimden düşmüş bir ülke ekonomik riskleri de barındırdığından yabancı sermaye ülkemize artık gelmemekte hatta mevcut yabancı yatırımcılar ise maalesef ülkemizden ayrılmaktadırlar.”
“İKTİDAR, ÜLKENİN EKONOMİK DEĞERLERİNİ YERLİ VE YABANCI ŞİRKETLERE SATARAK ÜLKE EKONOMİSİNİ AYAKTA TUTMAYA ÇALIŞIYOR”
CHP Milletvekili İlhan, iktidarın ülke ekonomisini, ülkenin ekonomik değerlerini satarak ayakta tutmaya, yükseltmeye çalışarak ülkenin en önemli kurumlarını erite erite elde avuçta bir şey bırakmamışlardır diyerek eleştirilerini şu şekilde sürdürdü: “Merkez bankasının bir türlü açıklanamayan ve eksi düzeylere düşmüş döviz varlıkları; siyaset kurumunun üzerindeki liyakatsizlik, şaibe, yolsuzluk, rüşvet vb olumsuzluk içeren durumların ve iddiaların gün geçtikçe artması, milli gelirde yaşanan düşüş ve buna karşın kağıt üzerinde yaşanan bir garip büyüme rakamları ekonomiyi iflas noktasına getirmiştir. Tüm bunların sonucu olarak da üretim ve istihdama dayalı olmayan bir büyüme modeli ile Cumhuriyet tarihinin işsizlik rekorları kırılmıştır. Ülkemizin en önemli kurumlarından olan ve bağımsızlığına düşecek en ufak bir gölgenin bile ekonomik istikrarı çok olumsuz etkileyeceği ortada iken Sayın Cumhurbaşkanı ekonomi uzmanı olduğu iddiası ile keyfe keder değişiklikler yapmış ve Merkez Bankası’nın bağımsız yapısına telafisi güç büyük zararlar vermiştir. Tabii ki bunun bedeli bir haftasonunda yaklaşık %10 artan bir döviz yükselişi ile yine milletimizin boynuna yüklenmiştir. Ekonomik kaynak bulmada yegane çareyi özelleştirmede arayan iktidar, bu çılgınlığın kurbanı olan TEKEL, Türk Telekom, Tüpraş, Petkim, Şeker Fabrikaları vb bir sürü ekonomik değerin yerli ve yabancı işbirlikçilere peşkeş çekilmesi yeterli gelmemiş olacak ki TSK için büyük önem arz eden MKE'yi de apar topar şirketleştirme aymazlığını göstermiştir.”
İLHAN: “SULAR ÇEKİLİNCE KIYIYA VURAN BALIK MİSALİ, RANT EKONOMİSİ KRİZDE, YÜKSEK VERGİLERDEN ÜMİT BEKLENİYOR, TÜM BUNLAR ŞUURSUZ BİR GİDİŞATI ORTAYA ÇIKIYOR.”
Milletvekili İlhan, son olarak iktidarın ekonomi konusundaki akıl almaz ilerleyişinin ve planlarının mantıkla bağdaşan bir yanı olmadığına dikkat çekerek şu sözleri de eleştirilerine ekledi:
“İleride ödenmeyecekmiş gibi halkı tüketim ekonomisine yönlendirip borçlandıran, buradan toplanan vergileri ihale, rant ve beton ekonomisini köpürtmekte kullanan, her şeyi özelleştiren iktidarın beceriksizlikleri sonucu 19 yıllık sanayisizleşme ve kötü tarım politikasında ülke olarak son düzlüğe girmiş bulunmaktayız. Sular çekilince kıyıya vuran balık misali, sıcak paranın çekilmesiyle rant ekonomisi krize girdi ve ümidi ise çaresizce sadece turizm ve yüksek vergilere bağlayan bir şuursuzluk ortaya çıktı. İtibardan tasarruf olmaz diyerek 4 milyar liranın üzerinde bir bütçeyi pervasızca savururken kamu kurum ve kuruluşlarına tasarruf genelgesi gönderip daha az kağıt kullanın demek çok büyük bir tezattır. Adını sanını bilmediğimiz yemek ve meyveleri yiyip vatandaşa yemek porsiyonlarınızı küçültün, israftan kaçının demek evine yemek götüremeyip intihar eden babaların olduğu bir gerçeklikte çok büyük bir riyakarlıktır. 19 yıllık AKP iktidarı ve kadrolarının ülkemizi getirdiği bu karanlık noktadan tek kurtuluş yine aziz milletimizin iradesinin tecelli etmesidir. Bu sebeple üç maymunu oynayan iktidar, bu kaosa dur demek için yönünü milletimize çevirmek zorundadır zira nihai çare aziz milletimizdedir.” (HABER MERKEZİ)