Kırşehir DEVA Partisi İl Başkanı Metin Atabey:

“İktidar Yamula Barajı 
Projesini seçim vaadi olarak 
kullanmaya devam edecek”

DEVA Partisi Kırşehir İl Başkanı Metin Atabey, AK Parti Kırşehir İl Başkanı Seher Ünsal’ın Yamula Projesi’nin, Tarım ve Orman Bakanlığı’nca 2022 yılı yatırım programına alınacağını açıklamasını değerlendirdi.
İktidar partisince Yamula Barajı Kalaba-Seyfe Pompaj Sulama Projesi’ni seçim vaadi olarak kullanılmaya devam edileceğini öne süren Başkan Metin Atabey, yaptığı yazılı açıklamada şunları ifade etti:
“Kızılırmak Nehri üzerinde Kayseri’nin 25 km kuzeybatısında, Yemliha kasabası yakınlarında kurulan Yamula Barajı ve Hidroelektrik Santral Projesi, Yap-İşlet-Devret modeli ile yapılan ve 82 milyon metrekarelik yüzeyi, yaklaşık 3,5 milyar metreküplük su depolama kapasitesiyle Türkiye’nin sayılı barajları arasında yer alıyor. Şehrimiz açısından sulamalı tarıma geçişte büyük bir rol oynamakla birlikte aynı zamanda Seyfe Gölü Kuş Cenneti’ni kurumaktan kurtaracak olan çok önemli bir barajdır.
“Peki “Yamula Barajı Kalaba-Seyfe Pompaj Sulama Projesi” İktidar tarafından Kırşehir halkı için nasıl efsaneye dönüştü?
“1) Yıl 2013; dönemin Ak Parti Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan yaptığı yazılı açıklamada, “ Kırşehir ile birlikte 4 ili etkileyecek olan Yamula Barajı Kalaba-Seyfe Pompaj Sulama Projesi tamamlandığında toplam 110 bin hektar alan da sulu tarıma geçileceğini belirtmiş. Projenin yüzde 58’nin Kırşehir’i kapsayacağını ifade etmiş ve “Bu proje neticesinde Kırşehir’de Mucur ve Boztepe ilçelerimizde toplam 65 bin hektar arazi sulanabilecektir. Yakından takip ettiğimiz bu proje hem bölgenin hem de Kırşehir’in tarım alanında kaderini değiştirecek önemde bir projedir. Ümit ediyoruz ki bu proje en kısa zamanda tamamlanır ve çiftçilerimizin bir an önce daha verimli üretime geçmeleri sağlanır. İş 2013 yılı içerisinde bitirilerek, 2014 yılında proje yapım ihalesi yapılacaktır” diye açıklamada bulunulmuş.
“2) Yıl 2019; AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, “Kırşehir ile birlikte 4 ili etkileyecek olan Yamula Barajı Kalaba-Seyfe Pompaj Sulama Projesi tamamlandığında toplam 110 bin hektar alan sulu tarıma geçecektir. Kırşehir bölümü projenin %58’ini kapsamaktadır ve bu proje neticesinde Kırşehir’de Mucur ve Boztepe ilçelerimizde toplam 65 bin hektar arazi sulanabilecektir. Yakından takip ettiğimiz bu proje hem bölgenin hem de Kırşehir’in tarım alanında kaderini değiştirecek ve ekonomiye yön verecek bir projedir . Ümit ediyoruz ki bu proje en kısa zamanda tamamlanır ve çiftçilerimizin bir an önce daha verimli üretime geçmeleri sağlanır. Yamula Barajı Sulama Projesi’nin 2 Milyar TL’lik bir proje olduğunu belirten Kendirli, benim nazarımda, bu proje gerçekleştiğinde Orta Anadolu’da bir Çukurova oluşacak” diye açıklamada bulunulmuş.
“3) Yıl 2021; AK Parti Kırşehir İl Başkanı Seher Ünsal, Yamula Barajı Kalaba-Seyfe Pompaj Sulama Projesi hakkında “Toplamda 65 Bin hektar Kırşehir tarım arazini sulayacak olan Yamula Projesi, Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli ile görüşmelerinin sonucunda  2022 yatırım programına alınacağının müjdesini vermiş. Kırşehir ve ilçelerimizde tarıma büyük ekonomik katkı sağlayacağı, hem bölgenin hem de Kırşehir’in kaderini değiştirecektir. Çiftçimizin daha verimli ve daha zengin bir üretim yapacağı bir projedir. Kırşehir ile birlikte 4 ili etkileyecek olan Yamula Barajı Kalaba-Seyfe Pompaj Sulama Projesi tamamlandığında toplam 110 bin hektar alan sulu tarıma geçilmiş olacak. Şehrimize ve bölgemize hayırlı olsun” diye açıklamada bulunulmuş.
“Yukarıda 20 yıldır iktidarda olan bir partinin yetkililerinin yapmış olduğu açıklamaları okudunuz. DEVA Partisi Kırşehir İl Başkanlığı olarak siz değerli Kırşehir halkına soruyoruz; yukarıdaki açıklamalar arasında ne gibi bir fark var? İktidar aynı iktidar, proje aynı proje, vaatler aynı vaatler. Değişen tek şey ise tarihler ve kişiler. 
“İktidar yetkilileri en son yaptıkları açıklamada “Kırşehir çiftçisine müjdeler olsun.” Demişler. Bu haberin neresi müjde? Şehrimiz için yeni projeler üretemiyorsunuz, bununla beraber aynı zamanda üretilmiş olan projeleri de hayata geçiremiyorsunuz. 
“Gerçekleştiremediğiniz projeleri ya seçim yaklaştıkça ya da yöneticileriniz değiştikçe, sanki yeni bir proje üretmişsiniz gibi halkımıza sunuyorsunuz. Bu Kırşehir halkının aklıyla dalga geçmek değildir de nedir? 
“Görünen o ki önümüzdeki seçimlerde de Yamula Barajı Kalaba-Seyfe Pompaj Sulama Projesi İktidar partisi tarafından seçim vaadi olarak kullanılmaya devam edilecek. Ancak İktidar şunu bilmelidir ki Kırşehir halkının, efsaneye dönüşmüş olan gerçekleşmemiş seçim vaatlerine inanacak gücü kalmamıştır. Kırşehir halkının efsanelere değil gerçek hizmetlere ihtiyacı vardır. İşte bunun için Kırşehir DEVA Partisi İl Başkanlığı olarak diyoruz ki Kırşehir’imizin DEVA’sı hazır.” (HABER: BEYHAN BALLI)