Memleket Partisi Kırşehir İl Başkanı Gülay Baltalık:

“İktidar vatandaşa ölümü

gösterip sıtmaya razı ediyor”

Memleket Partisi Kırşehir İl Başkanı Gülay Baltalık,  “İktidar vatandaşa ölümü gösterip sıtmaya razı ediyor” dedi.

İktidarın seçim kazanmak için vatandaşın aklı ile oynamaya devam ettiğini iddia eden İl başkanı Baltalık, yaptığı yazılı açıklamada şunları ifada etti:

“İktidarın, Türk Milletinin aklı ile nasıl oynadığına bir kez daha canlı canlı şahit oluyoruz. Açıkçası siz vatandaşa önce ölümü gösterip sonra sıtmaya razı olmayı öğretiyorsunuz.

“Hatırlarsanız 3 ay önce dolar 8 TL bandında seyrediyordu. İktidarın inatla uyguladığı faiz indirimi ve yanlış ekonomik politikası sonrası dolar 18 TL'ye kadar çıktı. Doların artması sonucu değer kaybeden Türk Lirası, temel ihtiyaçlara gelen zamlar vatandaşın bir türlü doğrultamadığı belini daha çok büktü, insanlar 120 liraya kadar yükselen ayçiçek yağının, 400 lirayı gören unun, kilosu 15 liradan satılan şekerin hesabını yapar oldu.

“Vatandaş durmak bilmeyen zamları hayretler içerisinde izlerken İktidardan tam da Ali-Cengiz oyununa yakışır bir hamle geldi. Geçtiğimiz günlerde yaptıkları açıklama sonrası piyasalara müdahale ettiler ve dolar şuan 12 TL bandına kadar düştü. Tabi ki de AK Partililer ekonominin alt üst olması onların yüzünden değilmiş gibi kendilerini yine kahraman ilan etti.

“Elinden ekonomik gücü alınan, parası değer kaybeden, zamlarla boğuşan halk o kadar umutsuz ki doların düşmesine sevinir hale geldi. Madem bu iktidar ekonomide mucize yaratan sihirli ellere sahipti de şimdiye kadar neden bu kötü gidişata müdahale etmedi.

“Kimler yükselen dolar kurunda tetikte bekleyip, ellerindeki dolarları 18’den bozdurup tekrar 12’den aldı? Kısacası birileri fena kazandı, kazanıyor. Olan yine vatandaşa fakir, fukaraya oluyor. Erdoğan fakirden alıp zengine veriyor.

"Dolar düşerken, ‘Ben yaptım’, Dolar yükselirken, ‘Ben yoktum’ algısı yapan iktidarın bu sefer planları tutmayacak. Gerçek şu ki ekonomimizi kendi elleriyle bu hale getiren iktidar seçim kazanmak için vatandaşın aklı ile oynamaya devam edecek. Kaşıkla verip kepçeyle geri alacak.

“Dolar her zaman gördüğü en yüksek rakamı tekrar yakalar, maalesef ki hükümetin bu geçici planları 80'lerden kalma yanlış politikası ülke ekonomisini daha da kötü günlere götürecek. Dolar düşse bile yapılan zamlar geri alınmayacak! Vatandaşın alım gücü yükselmeyecek.

“Türk Lirasına, isteyerek değer kaybettiren, vatandaşının alım gücünü düşürüp daha sonra dolar ile halkın güvenini kazanmaya çalışan bir yönetimin artık değişme vakti gelmiştir.

“Şuan tek umudumuz halkımızdır. İktidar seçim kazanmak için vatandaşın aklı ile oynamaya devam etse bile vatandaş cevabını sandıkta çok net bir şekilde verecektir. Lütfen Ekonomik oyunlara gelmeyin.” (HABER: BEYHAN BALLI)