Geçtiğimiz hafta Kırşehir Belediyesi’nin düzenlediği  “CHP’li Belediye Başkanları Kırşehir Buluşması”na 10 il Belediye Başkanı ile birlikte katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Kırşehir Belediyesi’ni de ziyaret etti.
Bu ziyarette Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir’in tarih ve kültür şehri olduğuna vurgu yaptı ve Ahi Evran-ı Veli, Hacı Bektaş-ı Veli ile Yunus Emre’nin bulunduğu bir heykeli de Başkan İmamoğlu’na sundu.
İstanbul Büyük Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu da Ahi Evran-ı Veli ile Hacıbektaş-ı Veli’yi kısaca anlattıktan sonra bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Belediye’den çıkarken, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, beni İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na tanıtırken, “Ekrem Başkanım Kırşehir’in en eski ve duayen gazetecisi Şevket Bey” dedi.
Başkan İmamoğlu da benimle tanışmaktan duyduğu memnuniyetini dile getirirken, ben de “Sayın Başkan birazdan Hacıbektaş’a gideceksin. Ahi Evran-ı Veli ile Hünkâr Hacı Bektaş-ı Veli artık kucaklaştırılmalı. Hacıbektaş Kırşehir’e bağlanmak istiyor. Biz Kırşehirliler de istiyoruz” dedim.
Başkan İmamoğlu da benim bu sözüme “İnşallah Ahi Evran-ı Veli ile Hacı Bektaş-ı Veli’yi kucaklaştırmak da bize nasip olacaktır” diye karşılık verdi. 
*ŞEVKET GÜNER