Hükümet binasının Kredi ve Yurtlar Kurumu’na devredilmesi kararını yanlış bulan Belediye Başkanı Ekicioğlu suskunluğunu bozdu:

''HÜKÜMET BİNASINA TALİBİZ''

Kırşehir'in en işlek caddelerinden biri olan Ankara Caddesi’nde bulunan eski Hükümet Binası’nın depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılmasının ardından ihalesi yapılan ve 2017 yılında 16 bin metrekare alan üzerine inşa edilmeye başlanan yeni Hükümet Konağı’nın ödenek yetersizliği gerekçe gösterilerek yurt binası olarak inşaa edilmesi için Kredi ve Yurtlar Kurumu’na devredileceği yönünde çalışmalar devam ederken Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, aylar sonra suskunluğunu bozdu ve Yeni Hükümet Binası’nın Kırşehir Belediyesi’ne Hizmet Binası olarak devredilmesi için talip olduklarını açıkladı.
Daha önce yıkılan Hükümet binasının yerine yapılacak yeni hükümet binasının yeri konusunda çok sayıda tartışma yaşanmıştı. Yeni hükümet binasının yeri noktasında bölge esnafı mevcut yerine yapılmasını talep etmiş, esnaf ve sanatkarlar odasının da girişimleriyle yeni hükümet binasının mevcut arazisi üzerine yapılması kararlaştırılmıştı. İhale edilen projenin yapımı devam ederken, 2019 yılı içerisinde yükselmeye başlayan yeni hükümet binasının Kredi ve Yurtlar Kurumu’na devredilerek yurt binası olarak yapımının tamamlanması gündeme geldi.
Vali İbrahim Akın, yeni hükümet binasının Kredi Yurtlar Kurumuna devri ile ilgili İçişleri Bakanlığı ve Gençlik Spor Bakanlığı arasında görüşmelerin devam ettiğini ve devrin henüz netleşmediğini aktarırken yapımı devam eden yeni hükümet binasının TÜGVA'ya verileceği iddialarını da yalanlamıştı.
Bu açıklamaların ardından başta Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk olmak üzere bir çok oda ve sivil toplum kuruluşu başkanı karara tepki göstererek, inşaatın yurt olarak değil, Yeni Hükümet Konağı olarak devam etmesini, bir an önce bitirilerek hizmete açılmasını talep etmişlerdi.
Bu konuda suskun kalan Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, 24 Eylül Perşembe günü Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında bir açıklama yaptı.
Ankara Caddesine yapılan Yeni Hükümet Konağı projesinin iptal edilip, yerine yurt yapılmasının yanlış bir karar olacağına dikkat çeken Başkan Ekicioğlu, şunları söyledi:
“Geçtiğimiz günlerde AK Parti ilçe kongresinde konuşan Sayın Milletvekilimiz Mustafa Kendirli ‘Kırşehir'e yapılacak projeler için Belediye Başkanımızı partimize bekliyoruz. Ama gelemezler çünkü heybeleri boş’ demiş. Bizim heybemiz dolu, birçok hizmet ve projelerimiz var. Ahi Evran Üniversitesi içinde TOBB tarafından yapılan yurt binası boş. Şehir içindeki yurtlar boş. Çünkü üniversitemizin şuan yurt sorunu yok. Şu anda Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nde yurtlaşma oranı yüzde 40. Kaldı ki şehir içine yapılacak yurtların yeri Terme Caddesinde yer alan Üniversitemizin eski kampüs alanı, eski Eğitim Fakültesi ve Eski Meslek Yüksek Okulu’nun olduğu boş bulunan bölgedir. Madem ki Kırşehir Valiliğimizin yeni Hükümet Binası’na ihtiyacı yok. Kırşehir Belediyesi olarak bu binaya biz talibiz. Bize devredilsin biz buraya Belediye Hizmet Binası yapalım. Zaten mevcut Ahi Evran Külliyesi Projesi çerçevesinde Jandarma Gazinosu, Polis Evi, Öğretmenevi binalarıyla birlikte Belediye Binamız Ahi Evran Külliyesi içinde kalacağı için yıkılması planlanıyor. O zaman biz Belediye Hizmet Binamızı burada yapabiliriz. Böylece Kırşehir Valiliği ile karşı karşıya halkımıza en iyi hizmetleri verebiliriz. Bu konuda hükümetimizden, Kırşehir Milletvekili Sayın Mustafa Kendirli’den destek bekliyoruz. Daha önce Belediyemize tahsis edilen ve parasını ödediğimiz Tabiat Parkı’nı bize verdirmediler. Yıllardır hiç işlem yapılmayan arsalara Milli Emlak Müdürlüğü’nce ipotek koyuldu. Yani elimizi kolumuzu bağlayarak bizlerin çalışmasını, hizmet yapmasını engellediler. Olsun onlar bizi bu şekilde zorladıkça biz de daha çok çalışarak projeler üreterek hizmetlerimize devam ediyoruz. Hala eskiden bürokrasiyi AK Parti İl Binasında toplandıkları dönemde olduklarını sanıyorlar. Ama biz Kırşehir için AK Parti İl Binasına da gitmeye hazırız. Kırşehir için, Kırşehir’in sorunları için her partiye, her yere gitmeye hazırız.” (HABER: BEYHAN BALLI)