Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, “Makam aracı haczedildi” haberini değerlendirdi:

“Hizmet aracımızı icra yoluyla hacze kalkışmak hukuka veyasaya aykırı bir davranıştır”

Başkan Ekicioğlu: “Çıkar ve rant çevrelerine, bu tür tehdit ve şantajcılarabugüne kadar boyun eğmedik; bundan sonra da boyun eğmeyeceğiz”

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, bazı basın yayın organlarında “Kırşehir Belediyesi’nin makam aracı haczedildi” şeklinde çıkan haberler üzerine bir açıklama yaptı.

Kesinleşmemiş bir karar sonrası Belediye’nin bir ödeme yapması halinde ödeyen şahıslara zimmet çıkacağını, ayrıca herhangi bir hizmet aracının icra yoluyla haczedilmesinin de hukuka ve yasaya aykırı bir davranış olduğunu belirten Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, “Birileri Kırşehir halkının hizmet kurumu olan Belediyeyi sıkıştırmaya çalışıyorlarsa kimse kusura bakmasın; çakallara, hırsızlara, yolsuzlara bu şehri ve ülkeyi bırakmayacağız” dedi.

Göreve geldiği günden bu yana hiçbir çıkar ve rant çevrelerine, bu tür tehdit ve şantajcılara boyun eğmediğini, bundan sonra da asla boyun eğmeyeceğini belirten Başkan Ekicioğlu, yazılı açıklamasında şunları ifade etti:

“Kamuoyunun bildiği üzere, bazı basın organlarında “Makam Aracı haczedildi” şeklinde sunulan organizasyonun nasıl hazırlandığını değerli kamuoyumuzun bilmesini istiyorum. İşe gelmediği için tutanak tutularak iş akdi feshedilen şahsın açtığı davayı kesinleşmiş bir kararmış gibi davranıp hizmet aracımızı icra yoluyla hacze kalkışmak hukuka ve yasaya aykırı bir davranıştır.

“Kesinleşmemiş bir karar için makamların kesinleşmiş gibi işlem yapması da bu işin nasıl organize bir iş olduğunu göstermektedir. Kesinleşmemiş bir karar sonrası belediyemiz bir ödeme yapsa ödeyen şahıslara zimmet çıkacaktır. Ayrıca, söz konusu araç makam aracı değil, hizmet aracıdır. 40 BE 002 plakalı 2016 Volkswagen Passat Model araç Belediye kayıtlarımızda da Hizmet Araçları sınıfında kayıtlı bulunmaktadır.

“5393 sayılı yasanın 15. maddesi uyarınca; Belediyenin proje karşılığı borçlanma yoluyla elde ettiği gelirlerinin, şartlı bağışlarının ve kamu hizmetlerinde fiilen kullanılan malları ile belediye tarafından tahsil edilen vergi, resim ve harç gelirlerinin haczedilemeyeceği kanunlarla sabittir.

“Bu durumdaki bir hizmet aracı haczedilemez ve de bağlanamaz. Oysaki bu tür organizasyonlara hiç gerek yoktur; parasını almak isteyen kişi Belediye hesaplarımızda 100 katı bulunan para hesaplarından parasını alabilir. Buradaki amaç ve organizasyon Kırşehir Belediyemizi ve hem yerelde hem de ulusalda adından söz ettiren çalışmalarımızın üstünü örtmeye çalışmak ve yıpratmaktır. Biz, bu tür organizasyonlara alet olan kamu kurumlarını da kınıyoruz.

“Cumhur İttifakına bağlı siyasi parti il başkanlarının bilgi sahibi olmadan fikir yürüterek görüş beyan etmeleri ve sözde basının da kendilerine mikrofon tutması da üzerinde durulması gereken bir durumdur. Her mikrofon mikrofon değildir; bazısı yılandır, bazısı çıyandır. Yani, yeri gelir sizleri de sokar. Bu ve benzeri durumlardan nemalanmaya çalışan basın, kendi tükenmişliğini de kamuoyu önünde tescillemiştir.

“Şu bilinmelidir ki bu çıkar ve rant çevrelerine, bu tür tehdit ve şantajcılara bugüne kadar boyun eğmedik; bundan sonra da boyun eğmeyeceğiz.

“Yakınları Belediyede çalışıp kendileri İcra Kurumunda çalışanlar, Kırşehir halkının hizmet kurumu olan Belediyeyi sıkıştırmaya çalışıyorlarsa kimse kusura bakmasın; çakallara, hırsızlara, yolsuzlara bu şehri ve ülkeyi bırakmayacağız.” (HABER: BEYHAN BALLI)