Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, 2 yılını anlatmaya devam etti 

“HİÇBİR ŞEYİ BAHANE ETMEDEN 
ŞEHRİMİZİ YAŞANILIR BİR KENT 
HALİNE GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Başkan Selahattin Ekicioğlu, 462 milyon lira borçla devraldıkları Belediye’nin borcunu 312 milyon liraya düşürdüklerini açıkladı

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimleri’nin ardından geçen yıl ilkini gerçekleştirdiği Faaliyet Sunumu Toplantıları’nın bu yıl da ikincisine devam ediyor.
İki yıllık görev süresi içinde gerçekleştirilen ve yapım aşamasında olan projelerinde içerisinde olduğu iki yıllık çalışmalar ile ilgili faaliyet sunumunun son toplantısına Kırşehir’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları başkanları, dernek ve sendika temsilcileri ile mahalle muhtarları katıldı. 
Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde Belediye Başkan Yardımcısı Asaf Kayaoğlu, Nuri Araz, Osman Uçar ve Hamza Çam ile birlikte STK’lara sunum gerçekleştiren Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, 462 milyon lira borçla devraldıkları Belediye’nin borcunu 312 milyon liraya düşürdüklerini açıkladı. 


Başkan Selahattin Ekicioğlu, “Kırşehir Belediyesi’ni hep birlikte ortak akılla yöneteceğiz diye yola çıktığımızda bu kentin sorunlarını ve ihtiyaçlarını, bu kentte yaşayan 7’den 70’e herkesin taleplerini ve düşüncelerini değerlendirip alanlarında uzman ekibimizle 70 Proje başlığı altında hazırladığımız projelerimizi Kırşehir kamuoyu ile paylaşmıştık. Belediye yönetiminde 2. yılımızı tamamlamış bulunmaktayız. Bildiğiniz gibi bunun yaklaşık son 1 yıllık süreci ne yazık ki Dünyamızı ve ülkemizi etkisi altına alan Pandemi koşulları içerisinde geçti. Ancak Pandemi döneminin yarattığı ekonomik ve sosyal koşulları bahane etmeden şehrimizin daha yaşanılır hale gelmesi ve çağdaş bir görünüme kavuşması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yerel yönetim anlayışımızın ilkeleri doğrultusunda Kırşehir Belediyesi’ni dürüst, liyakatli, hesap verebilir ve şeffaf bir şekilde yönetiyoruz. Bu konuda seçimlerden önce söz verdiğimiz birçok projemizi tamamladığımızı, bazılarının sonuçlanma aşamasında olduğunu ve bazılarının da yapımına başlandığını hazırlamış olduğumuz Faaliyet Sunumu ile kamuoyunun takdirine sunuyoruz’’ dedi.
STK, Dernek, Sendika Temsilcileri ve Mahalle Muhtarları’nın Kırşehir Belediyesi’nin çalışmaları ve projeleri hakkındaki sorularının cevaplandırılmasının ardından Faaliyet Sunumu toplantısı sona erdi.
İş başına geldikleri günden bu yana yaptıkları ve yapacakları çalışma ve projeleri sunumda anlatan Başkan Ekicioğlu, “İş başına gelmeden önce söz vermiş olduğumuz projelerimizin bir kısmını hayata geçirdik ve birçok projemiz ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bu yıl ve önümüzdeki yıl bunları da tamamlamış olacağız. Aynı zamanda şehrimizde ihtiyaç olduğunu tespit ettiğimiz birtakım farklı çalışmaları da hayata geçiriyor, önceki dönemden yarım kalan işleri tamamlıyoruz. Belediye yönetiminde 2. yılımızı tamamlamış bulunmaktayız. Bildiğiniz gibi bunun yaklaşık son 1 yıllık süreci ne yazık ki Dünyamızı ve ülkemizi etkisi altına alan Pandemi koşulları içerisinde geçti. Tüm Dünyada ve ülkemizde olduğu gibi şehrimizde de hayatımızı olumsuz yönde etkileyen koronavirüs salgını bizi de iş, işlem ve idare konularında ciddi derecede etkiledi. Gelirlerimiz düşerken, diğer yandan da kendi imkânlarımızı kullanarak halkımıza ulaşmaya ve onlara ulaşmaya çalışıyoruz. Ancak Pandemi döneminin yarattığı ekonomik ve sosyal koşulları bahane etmeden şehrimizin daha yaşanılır hale gelmesi ve çağdaş bir görünüme kavuşması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yerel yönetim anlayışımızın ilkeleri doğrultusunda Kırşehir Belediyesi’ni dürüst, liyakatli, hesap verebilir, şeffaf bir şekilde yönetiyoruz.  Biz yola çıktığımızda, bu şehri ortak akılla hep birlikte yöneteceğiz dedik ve öyle de yapıyoruz. Kapımız hemşerilerimize her zaman açık, telefonumuz da 24 saat açık. Her kesimden her düşünceden tüm hemşehrilerimizin düşüncelerini ve dertlerini dinliyor, her zaman halkımızın içinde ve yanında olmaya çalışıyoruz. Bu göreve tüm Kırşehir halkı için geldiğimizin farkındayız. Bu sorumluluğa da layık olmak için çalışıyoruz. Sahada, çarşıda, mahallelerde, sokaklarda hemşerilerimizle bir araya geliyor, esnafımızı sık sık ziyaret ediyor, sorunları yerinde dinleyip, çözüm üretme konusunda birlikte istişare ediyoruz. Hiçbir zaman maddi konuları bahane etmedik. Amacımız rafta kalacak projeler değil, hayata geçebilecek kendi ürettiğimiz, kendi kendimize yetebilecek doğru plan ve projeler yapabilmek, yarım kalmış projeleri de tamamlayabilmektir” dedi.
Sunumun ardından Kırşehir’in sivil toplum kuruluşları başkanları, dernek ve sendika temsilcileri ile mahalle muhtarları çeşitli konularda Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’na sorular yöneltti, gördükleri eksiklikleri ve aksaklıkları dile getirerek çözümü konusunda destek istediler.
Bu yaz sezonunu çok iyi değerlendirerek pek çok projeye tamamlayarak hizmete sunacaklarını ifade eden Başkan Ekicioğlu da, her türlü önerileri ve eleştirilere açık olduklarını, sözlerine ekledi. (HABER: SALİH GÜNER)