“Belediye tesislerinde yiyen-içen herkes hesabını ödeyecek” diyen Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu:

“HİÇ KİMSE YEDİĞİ YEMEĞİN PARASINI BELEDİYE’YE ÖDETEMEZ”

Kırşehir Belediye Meclisi Mayıs ayının ilk meclis toplantısı Başkan Selahattin Ekicioğlu’nun başkanlığında gerçekleştirildi.
Neşet Ertaş Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda Belediye Meclisi üyeleri gündemdeki konuları tek tek görüşüp karara bağlarken, AK Partili Belediye Meclisi üyesi Kırşehir Belediyesi’nin 462 milyon lira tutarındaki borçlarının binaya asılmasını hoş bulmadıklarını belirterek Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’na tepki gösterdiler.
Bu eleştiriler üzerine konuşan Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu “Biz şeffafız. Açıklarsam kimse yerinden kalkamaz. İnsan yediği yemeyin parasını belediyeye ödettirmez. Biz kimseyle kavgaya gelmedik ama kimsenin hakkını da kimseye yedirmeyeceğiz. Ben iştiraklerdeki yetkililere şunu söyledim. Benim çayım gelirse parasını alacaksınız. Belediye’de kim yer içerse parasını öder çıkar. Herkes yazdırmış. A müdür yemiş gitmiş, B başkan içmiş, gitmiş. Böyle bir mantık olur mu ya? Bu da tam seçim döneminde veyahut toplu yemekler verilmiş. Kırşehir Belediyesi’nin 3. ayına bakın 15 lira harcıyorsak 30 lira harcamışız. Yazık değil mi tüyü bitmemiş yetimin hakkına! Hılla’da 537 bin lira karşısında partinin ismi yazıyor. Gençlik Kolları yazıyor. Bir partinin ismi yazıyor 305 bin lira. Ağalar Konağı 2. ayın 17’si. Bağlı bulunduğum siyasi parti de dahil diğer arkadaşlarım, eşim, çocuklarım da dahil çay bile içse kimse bunları veresiye yazdıramayacak. CHP’nin milletvekili var değil mi? Gidip orada oturacak, yiyecek, içecek atıp gidecek öyle mi? Bana şu anda fatura edipte özel kalemden öde diyorlar. Size şunu taahhüt ediyorum. 5 yıl sonra özel kalemden 1 lira ödersem o zaman yüzüme tükürün. Yemek parası bir garibana harcarım ona bir şey demem. Ekmek arası söylüyorum parasını ödüyorum ya! Partinize lütfen söyleyin, borçlarını ödesinler. Bir partinin Gençlik Kolları yemek yer gider mi oradan; 3 bin lira, 5 bin lira, Kadın Kolları yer gider mi? Bu etik değil, şeffaf olacağız dedik. Adaletli olacağız, berrak olacağız, gizli ajandamız olmayacak. Geçmişte yapılan hataları, bugünkü meclis üyeleri, başkan yardımcılarımız yapmasın diye açıklıyoruz. Ben yapmayayım diye anlatıyorum. Özel kalemim yapmasın diye açıklıyorum.”
Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, bütün derneklerin eşit olduğunu belirterek, bazı derneklere tahsis edilen belediye mülkleri üzerindeki kullanım hakları getiren sözleşmeleri tek taraflı fesh edeceklerini söyledi.
Başkan Ekicioğlu, geçmiş dönemde İlim Yayma Cemiyetine dokuz, Yeni Eğitim Derneğine 2 dairenin tahsis edildiğini, KADEM’in kira, doğalgaz ve elektrik faturalarının belediye tarafından ödendiğini, bu ödemelerin durdurulacağını duyurarak derneklere tahsis edilen daireleri satarak belediye borçlarının ödeneceğini belirtti. (HABER: BEYHAN BALLI)