Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, AK Parti İl Başkanı Seher Ünsal’ın eleştirilerini yanıtladı:

“Herhangi bir işten çıkarma
işlemi gerçekleştirilmemiştir”

AK Parti Kırşehir İl Başkanı Seher Ünsal’ın usule aykırı işten çıkartılan personellerle ilgili açıklamasına Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’ndan yanıt geldi.
Mahkeme kararına istinaden sözleşmeler imzalandıktan sonra sözleşmeli personellerden istenilen programcı kadrosuna dâhil belgelerin olmaması ve yasal olarak işe alınma açısından gerekli niteliklerin tam olarak taşınmaması durumunun tespit edilmesi sonrası sözleşmelerin feshedildiğini belirten Belediye Başkanı Ekicioğlu, “Kırşehir Belediyesi olarak daha önce birçoğu Belediye Başkanı, Milletvekili, Kadın Kolları Başkanı yakını ve akrabası olan sözleşmeli personellerin sözleşmelerini işe alım şartlarına uymadıkları gerekçesiyle uzatmayarak söz konusu personellerle yollar ayrılmıştı. Sayın AKP İl Başkanı yapmış olduğu açıklamada, bizim mahkeme kararlarını hiçe sayarak haksız yere işten çıkarma işlemleri gerçekleştirdiğimizi iddia etmektedir. Oysa ki; herhangi bir işten çıkarma işlemi gerçekleştirilmemiştir. Sözleşmeli personeller ile ilgili durum mali yıl ile sınırlıdır ve söz konusu mali yıl için sözleşmeler yenilenmemiştir. Bahsedilen programcı kadrosu ile ilgili; 16330 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan sözleşmeli personel çalıştırılmasına ilişkin esaslar ek 4 sayılı cetvelin sözleşmeli personel pozisyon unvanları ile asgari nitelikleri gösterir cetvelde programcı olarak çalışacak kişiler için; ‘Yükseköğretim kurumlarının bilgisayar programcılığı ile ilgili bölümlerinden en az önlisans düzeyinde mezun olmak MEB onaylı sertifika sahibi olmak ve en az D düzeyinde KPDS veya herhangi bir yabancı dil bilgisine sahip olmak şartları aranmaktadır’ ibaresi bulunmaktadır. Mahkeme kararına istinaden sözleşmeler imzalandıktan sonra programcı kadrosundaki sözleşmeli personellerden istenilen programcı kadrosuna dair belgelerin olmaması ve yasal olarak işe alınma açısından gerekli niteliklerin tam olarak taşınmadığının tespit edilmesi ile sözleşmeler yasal olarak feshedilmiştir” dedi.
    Göreve geldikleri günden bu yana liyakate çok önem verdiklerini ve bunun gereğini yerine getirdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, şunları söyledi:
“Liyakati önemsediğini aktaran il başkanı kendi dönemlerinde belediyeye işe alınan 990 kişinin hangi liyakat ve beceri esasları ile işe alımlarının gerçekleştirildiğini ve neden aynı aileden 4-5 kişinin işe alındığını vicdanına sığınıp sormuş mudur? Sayın İl Başkanı, Belediye işçilerinin maaşlarına yaptığımız zamlar sizlerin döneminde banka promosyonu ücretlerinin işçilere 600 lira memura ise 2 bin 200 lira belirlenmiş olmasına rağmen bu dönem ayrım gözetmeksizin bütün çalışanlarımıza 3 bin 760 lira olarak belirlenmesi garibanın ekmeği ile oynamadığımızın göstergesi değil midir? Mahkeme kararına rağmen işten çıkarmaların gerçek dışı biçimde beyan eden ve bunun sosyal belediyeciliğe sığmadığını söyleyen İl Başkanı, Cumhur İttifakı belediyelerinde yaşanan işten çıkarmalar ile ilgili aynı hassasiyetti göstermiş midir? Biz bugüne kadar görevimizi en iyi şekilde yapma gayreti içerisinde olduk, bundan sonra aynı hassasiyetle olmaya devam edeceğiz. Biz kimsenin dedikodusuna, gerçek dışı söylemlerine, mesnetsiz iddialarına aldırmadan Kırşehir halkının bize layık gördüğü bu görevi en iyi şekilde yapmanın gayreti içindeyiz. Kaynakları har vurup harman savurmadan, yetimin, garibin hakkını kimseye yedirmeden, kaynakları şehrimizin yeniden yapılanmasına harcayarak, daha güzel ve yaşanılır bir Kırşehir için hizmet etmenin çabasıyla çalışmalarımıza devam edeceğimizi bütün hemşehrilerimizin bilgilerine sunuyorum” dedi. (HABER: SALİH GÜNER)