MHP Kırşehir Milletvekili Aday Adayı Mustafa Hakan Ünser:

"Haydi Kırşehir üşüyen Türkmen balalarına pekmez içirelim"
Yıllardır yaşadıkları yurtlarından edilen ve Ankara'ya yerleşen, şu anda da yaşamlarını güçlükle sürdüren Türkmenler için Kırşehir Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Aday Adayı Mustafa Hakan Ünser'in öncülüğünde Ankara'da başlatılan ve yoğun ilginin olduğu yardım kampanyası Kırşehir'e yerleşen Telaferli Türkmenler için de başlatıldı.
Deniz Jeolojisi ve Jeofiziği Yüksek Mühendisi hemşerimiz Mustafa Hakan Ünser, sosyal sorumluluk projeleriyle dikkatleri çekerken, geçtiğimiz hafta içerisinde Ankara'ya gelen Telaferli Türkmen bir aileyi ziyaret etti.
İki göz odada tam 40 kişinin yaşadığı Türkmen aileyi ziyarette çocukları kucağından indirmeyen Mustafa Hakan Ünser, gazetemize yaptığı açıklamada, Ankara'da başlattıkları yardım kampanyasına yoğun ilginin olduğunu belirterek, "Kırşehir'e de Telaferli kardeşlerimizin yerleştiğini ve zor durumda olduklarını duyar duymaz Ankara'da başlattığımız kampanyanın Kırşehir ayağını da başlattık. Giyim, battaniye, ev gereçleri, gıda ve ayni yardımların yapılabileceği kampanyaya Kırşehir'de yardım etmek isteyen hemşerilerimiz Rıza Ağırman (Lise Cad. Zafer Pasajı Ağırman Emlak, Tel: 05321784340) ile irtibat kurabilir. Kampanyamıza büyük katkı sunan tüm dava arkadaşlarımız ile desteklerini esirgemeyecek hayırseverlerimize ve teşekkür ederim" dedi.
Mustafa Hakan Ünser, Irak'ın Suriye sınırındaki Telafer Bölgesi'nde yaşayan Türkmenlerin İŞID'in bölgede yaptığı katliamlardan dolayı kendi topraklarını terk etmek zorunda kaldıklarını belirterek, Kırşehir'de de "Haydi Kırşehir üşüyen Türkmen balalarına pekmez içirelim" sloganıyla başlattıkları Türkmen kardeşlerimize yardım kampanyasına katkıda bulunmak isteyen Kırşehirli hemşehrilerinin yardımlarını iletme konusunda yardımcı olmaya hazır olduklarını söyledi.
Ziyarette Türkmen balalarının hepsinin soğuktan grip olduklarını üzülerek gözlemlediğini de ifade eden Kırşehir Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Aday Adayı Mustafa Hakan Ünser, gazetemize yatığı açıklamada sözlerine şöyle devam etti:
"Türkmen vatandaşlarımız güçlükle Ankara'ya gelerek, burada bir evde 35-40 kişi kalarak yaşamlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Durum memleketim Kırşehir'imde de aynı. Şu anda binlerce Telaferli Türkmen kardeşimiz yaşamlarını zor şartlarda sürdürmeye çalışıyor. Türkmen vatandaşlarımız katliamdan kaçarken eşyalarını bile alamadan üzerlerinde ne varsa onlarla geldiler.
"Türkmen kardeşlerimize yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımıza yardımlarını iletme konusunda bizler yardımcı olmaya hazırız. Türkmen kardeşlerimizin en çok ihtiyacı gıda, giyim, yatak, battaniye, yorgan, ayakkabı, ev gereçleri gibi malzemelerin yanında minicik yürekleriyle aslında olan bitene fazla anlam veremeseler de hüzünlü bakışlarıyla yüreklerimizi burkan çocuklarımızı sevindirecek oyuncak. Sosyal sorumluluk anlayışıyla bu kampanyayı başlattık. Kendi imkanlarımızı seferber ettik. Gayemiz amacımızın yerine ulaşması ve güçlükle yaşamlarını sürdürmeye çalışan Türkmen kardeşlerimize bir nebze olsun yardım edebilmek."