CHP Kırşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Ekicioğlu:

"HALKLA BİRLİKTE HALK İÇİN POLİTİKALAR ÜRETECEĞİZ"

Ekicioğlu: "Biz topluma, Kırşehir halkına hesap vermeye talibiz"

CHP Kırşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Ekicioğlu projelerini açıklamaya başladı
Aday gösterildiği günden beri Kırşehir'i karış karış gezerek tüm halkla, STK'larla, odalarla, sendika ve derneklerle iletişimi güçlendiren CHP Kırşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Ekicioğlu geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Kırşehir için çalışan proje ekibinin 70 ayrı projeyi belirlediğini ve bunu kamuoyuyla paylaşacaklarını söylemişti.
CHP Kırşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Ekicioğlu projelerini sırasıyla açıklıyor.
Projelerinin Kırşehir halkını mutlu etmek temelinde planlandığını söyleyen CHP Kırşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Ekicioğlu bunun için de halkla birlikte halk için politikalar üreteceklerinin altını çizdi.
Katılımcı belediyecilik anlayışı ile halkın sorunlarını öğrenip, görüşlerini aldıklarını ve almaya da hep devam edeceklerini söyleyen CHP Kırşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Ekicioğlu Kırşehir'de şeffaf bir yönetimi hayata geçireceklerini belirtti.
Seçildikten sonra Kırşehir Belediyesi olarak yaptıkları her işte şeffaf olacaklarının altını çizen CHP Kırşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Ekicioğlu "Biz topluma, Kırşehir halkına hesap vermeye talibiz!" dedi.
Aday belirlenme sürecinin sonlanmasının ardından Kırşehir'de bir umut ışığı doğduğunu ve kendilerinin de bu ışığı tüm Kırşehir'e yayacaklarını söyleyen CHP Kırşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Ekicioğlu, "Gün artık birleşme günüdür!" değerlendirmesinde bulundu.
Kırşehir'de sergileyecekleri birlik ve beraberlik tablosunun, tüm Türkiye'ye de örnek olacağını söyleyen Ekicioğlu, Kırşehir'in geleceğinde de var olacak önemli projelere imza atacaklarını duyurdu.
Ekicioğlu'nun açıkladığı projelerin bir kısmını açıklarken şunları söyledi:
KIRŞEHİR BİLİŞİM VE İNOVASYON MERKEZİ
“Kırşehir’i, teknoloji alanında yaratıcı fikirlerin desteklenerek, katma değerli ürün ve hizmetlere dönüştürüldüğü bir yer haline getirecek olan "Bilişim ve İnovasyon Merkezi " projesini gerçekleştireceğiz. Ticaret ve Sanayi Odası, Üniversite ve Organize sanayi ile entegre çalışacak olan bu merkez Kırşehir’i bilim , sanayi ve üretimde önemli yerlere getirecek ve büyük bir istihdam kaynağı olacaktır
KIRŞEHİR HALK SÜT
“Temel tüketim maddemiz sütün toplumun her kesimi tarafından tüketilebilmesi için planladığımız Halk Süt projesini hayata geçireceğiz. Kuracağımız kooperatifimiz ile Kırşehirli çiftçimizin ürettiği doğal, sağlıklı ve ekonomik sütü; pastörize, yağı alınmamış ve katkısız olarak yenilenen halk ekmek büfelerimizde hemşerilerimiz ile buluşturacağız.
'CEPTE HİZMET’ VE ‘BENİM BELEDİYEM' MOBİL UYGULAMALARI
“'Cepte Hizmet’ ve ‘Benim Belediyem' mobil uygulamaları ile hemşerilerimize daha hızlı ve kaliteli hizmet vereceğiz. Belediyenin çalışma ve aktivite haberleri, duyurular, meclis kararları, adres bilgi sistemi, talep ve istekler, borç sorgulama, cenaze ilanları, nöbetçi eczaneler, ulaşım, su, imar, şehir rehberi vb. hizmetlerine kolayca ulaşacak, karşılaştığınız problemlerin fotoğrafını çekip gönderecek sonucunu buradan takip edebileceksiniz.
KILIÇÖZÜ SANAYİ SİTESİ SOSYAL TESİS, ALTYAPI, YOL, KALDIRIM VE GENİŞLEME PROJELERİ
“Sanayimizin en büyük sorunlarından olan yemek, market ve konaklama problemlerine çözüm getirecek sosyal tesis projemizi hayata geçireceğiz. Bünyesinde esnaf lokantası, market ve konaklama birimlerinin bulunacağı tesiste sanayi esnafımız ve çalışan kardeşlerimiz; yemeklerini yiyebilecekler , yemek yapacaklarsa alışverişlerini yapabilecekler, sanayimize gelen misafirlerimiz de odalarımızda konaklayabilecekler. Sanayimizle ile ilgili yol, kaldırım ve altyapı çalışması ve yıllardır devam eden işyeri yetersizliğine son verecek yeni işyerleri de yapacağız.
KIRŞEHİR ORGANİZE HAYVANCILIK KAMPÜSÜ
“Şehrimizin en önemli ekonomik kaynaklarından biri olan büyükbaş hayvancılığı desteklemek ve geliştirmek amacıyla Organize Hayvancılık Kampüsü projesini hayata geçireceğiz. Kuracağımız kooperatif aracılığıyla kiralanarak hemşerilerimize hizmet verecek olan kampüs içersinde idari bina, 24 saat ücretsiz veteriner hizmeti, triaj merkezi, lokal ve toplantı salonları, 24 saat güvenlik, kamera sistemi ve wifi hizmeti sağlayacağız.
ENGELLİ DAYANIŞMA MERKEZİ
“Engelli bireylerin yaşam kalitesini yükseltmek, sosyal hayata daha aktif katılımlarını sağlamak ve sorunlarına daha kolay ve hızlı çözüm bulabilmelerine yardımcı olabilmek amacıyla 'KIRŞEHİR ENGELLİ DAYANIŞMA MERKEZİ' kuracağız. Engelli ve engelsiz bütün hemşehrilerimize hizmet verecek olan tesiste kafeterya hizmeti yanında eğitim, danışmanlık, sosyal hizmet uzmanı, diyetisyen, psikolojik danışma ve rehberlik hizmetleri de vereceğiz.
BENİM ŞEHRİM BENİM FİKRİM / KATILIMCI BÜTÇE PROJESİ
“Düzenleyeceğimiz anketlerle belediye gelirlerinin ne şekilde harcanacağına siz karar vereceksiniz. Anketin içeriği belediyenin görev ve sorumlulukları kapsamında hazırlanacak olup anketin sonunda sizlerin görüşlerine de yer verilerek belediyenin parasının nerelere harcanacağını sizler belirleyeceksiniz. Kırşehir’i birlikte yöneteceğiz.
ANKARA-KAYSERİ ASFALTI YOL ÜZERİ YÖRESEL ÜRÜN VE EL EMEĞİ ÜRÜNLERİ SATIŞ KOOPERATİFİ
“Ankara – Kayseri yolu üzerinde olan şehrimizin en büyük problemlerinden biri olan; ana yoldan faydalanamaması, bu projemizle son bulacaktır. El emeği ürünleri atölyesi ile kadınlarımıza iş ve istihdam yaratacak, üretilen bu ürünlerin yanında Kırşehir’imize özgü olan; onyx, ceviz, pekmez vb ürünlerin satışı, market ve ticari birimler yapacak, şehrimize hem istihdam hem de önemli bir gelir sağlayacağız.
MESİRE VE REKREASYON ALANLARI PROJELERİ
“Toplumun çeşitli dinlenme, eğlenme ve spor ihtiyaçlarını karşılamak, şehrin güzelliğine katkı sağlamak ve turistik hareketlere imkan vermek maksadıyla, gerekli yapı, tesis ve donatılarla kullanıma ayrılan, halkın günübirlik ihtiyaçlarını karşılayan, rekreasyonel ve estetik kaynak değerlerine sahip; yeni otogar ile güzler parkı arası mesire ve rekreasyon alanları yapacağız.
KIRŞEHİR BİLGİ VE KOORDİNASYON MERKEZİ
“Hemşerilerimizin belediyeye gelmeden bilgi alabilecekleri, taleplerini iletebilecekleri ve sorunlarını hızlı bir şekilde çözebilecekleri 'KIRŞEHİR BİLGİ VE KOORDİNASYON MERKEZLERİ' kuracağız.
TARIMSAL ÜRÜNLER KOOPERATİFİ
Tarıma elverişli belediye ve hazine arazilerinde sağlıklı, doğal ve ucuz gıda elde etmek amacıyla hemşerilerimizle birlikte kendi topraklarımızda tarım yapacağız. Kooperatifimiz bünyesinde ürettiğimiz bu tarımsal ürünlerin bir bölümünü ihtiyaç sahiplerine ücretsiz ulaştıracak, diğer bölümünü de sosyal marketimizde satarak belediyemize gelir ve öğrencilerimize burs sağlayacağız. Uygulayacağımız bu kooperatifçilik projelerinin şehrimizde üretim ve istihdama da çok önemli katkıları olacak.(HABER MERKEZİ)