Başkan Ekicioğlu, canlı yayında Kırşehir Belediyesi’nin projelerini anlattı

“Halkımızdan aldığımız destek ve düşünceyle en iyi hizmetleri vermeye çalışıyoruz”

Başkan Selahattin Ekicioğlu: “Ekonomik, sosyal, kültürel ve benzeri pek çok alanda bireysel değil, toplumsal çıkışı ve kalkınmayı önemsiyoruz”

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, 28 Temmuz 2022 Perşembe günü saat 20:00’de şehrimizde yayınlanan Ahi TV’de canlı olarak yayınlanan “Ahi’ce” programının konuk oldu.

Ahi TV Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Eraslan’ın gündeme ve Kırşehir Belediyesi’nin projelerine ilişkin sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, ekonomik, sosyal, kültürel vb. alanlarda bireysel değil, toplumsal çıkışı ve kalkınmayı önemsediklerine dikkat çekti.

Ahi TV Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Eraslan’ın soruları üzerine, kaynakları doğru kullanarak; halktan da aldıkları destekle, birlik ve beraberlik içinde birçok projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, “En iyi düşünce halktan çıkar” diyerek siyaset yapmadan ürettikleri hizmetlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Kent kimliğinin en iyi ve doğru bir şekilde oluşturularak gelecek kuşaklara aktarılmasının önemini ve gereğini vurgulayan Başkan Ekicioğlu, bu konuda Belediye olarak ne yapılması gerekiyorsa yapacaklarının da altını çizdi.

“Ekonomik, sosyal, kültürel vb. alanlarda bireysel değil, toplumsal çıkışı önemsiyoruz” diyen Başkan Ekicioğlu, KIR-KÖY projesinden Tarımsal Sanayiyi Geliştirme Projesine, kaynakların doğru kullanılarak borçların nasıl düşürüldüğüne; Esnafların beklenti ve ihtiyaçlarından Ahi Külliyesi Zanaatkarlar Çarşısına kadar bir çok konuda yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aktardı.

Başkan Ekicioğlu, göreve gelmeden hazırlamış oldukları 70 projeden hayata geçirilen 43 projeyi birer birer açıklayarak açıklamada bulunurken devam eden projeler ve yapılan çalışmalarla ilgili de bilgi verdi.

Başkan Ekicioğlu, göreve geldikten sonra yapmış oldukları; çalışmaları ve projeleri da tek tek anlattı.

Ahi Kooperatifi Projesi, Arıcılık Projesi, Asfalt Plent Tesisi Devreye Alma Projesi, Atalık Tohum ve AR-GE Merkezi Dağıtım Noktası Projesi, Belediye Açık Hava Sineması, Belediye Gazetesi, Belediye Hizmet Standartları Projesi, Belediye Kooperatifi Tarımsal Ürünler Projesi, Belediye Sineması, Belediye Tiyatrosu, Benim Belediyem Projesi, Cepte Hizmet Projesi, Çevre Sağlığı Projesi, Çocuk Festivali Projesi, Çöp Atık Toplama Projesi, Engelli Dayanışma Merkezi Projesi / Engelsiz Yaşam Merkezi Projesi, Engelsiz Taksi Projesi, Gündüz Bakım Evi Projesi, Güneş Enerjisi Santrali Projesi, Her Ev Bir Atölye Projesi, Hoşgeldin Bebek Projesi, Kadın Dostu Kent Projesi, Kentin Simgesi Projesi, Kimlikli Kent Mobilyaları Projesi, Kırşehir'in Tanıtımı Projesi, Kırşehir Belediyespor Destek Projesi, Konut Temizlik Hizmeti Projesi, Koordinasyon Merkezleri Projesi, Köpek Kulübeleri, Kuş-Kedi Evleri, Sahipsiz Hayvanlar İçin Barınak, Hayvan Kayıt Sistemi, Hayvan Su ve Besleme Alanları, Hayvan Misafirhanesi Projeleri, Lostra Salonu Projesi, Mahalle Konseyi Projesi, Mahalle Kültür Ve Taziye Evleri, Çok Amaçlı Salon Projesi, Mesire Ve Rekreasyon Alanları Projeleri, Organik - İyi Tarım Projesi, Otopark Alanları Projeleri, Öğrencilere Ücretsiz Ders Desteği Projesi, Örnek İşyeri Projesi, Semt Spor Sahaları Projesi, Sosyal Kart Projesi, Sosyal Market Projesi, Tıbbi Malzeme - Cihaz Desteği Projesi, Ulaşım ve Su İndirimleri Projesi, Yardım Kumbarası Projesi ile ilgili açıklamasından sonra yapımı devam eden projelerle ilgili de bilgi veren Başkan Ekicioğlu, “Biz halkımıza ne söz vermişsek hepsini gerçekleştiriyoruz. Halen devam projelerimizi ve yatırımlarımızı da kısa sürede tamamlamanın çabası içindeyiz. Tek hedefimiz modern ve yaşanılabilir bir kentte bütün hemşehrimizi mutlu etmektir” dedi. (HABER MERKEZİ)