Poster tartışmasını değerlendiren DEVA Parti İl Başkanı Metin Atabey:

“Gece yarısı provokatör haber yapanlar, Kırşehir’in de, Ahilik Haftası’nın da dostu olamazlar”

Kırşehir'de DEVA Partisi'nin bulunduğu binaya Türk Bayrağı, Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan posterlerinin asılmasının ardından yaşananlarla ilgili DEVA Partisi İl Başkanı Metin Atabey bir açıklama yaptı.

“Parti hukukumuza, özel mülkiyetimize sahip çıkan bu tutumumuza karşı hiç ilgisi yokken Atatürk ve Türk bayrağını da karıştırarak gece yarısı provakatif haber yapanlar, Kırşehir’in de Ahilik haftasının da dostu olamazlar” diyen Başkan Metin Atabey, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Değerli Kırşehir’li hemşehrilerim,

“Bilindiği gibi Deva Partisinin binası Cacabey Meydanı cepheli, şehrin tam ortasında teras katı ile Belediyenin yanındaki Anıt İş merkezinin 4. katındadır.

“Dün gece 11.09.2022 tarihinde ise bizden habersiz teras katımıza girilerek Partili Cumhurbaşkanımızın,  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Şanlı Türk bayrağımızın afişleri parti binamıza asılmıştır.

“Bunu gören partili arkadaşlarımız, izin istemek bir yana bilgi dahi verilmeden yapılan bu hareket nedeniyle Sn Cumhurbaşkanı’na ait fotoğrafı indirmiştir. Bu esnada Türk bayrağı ve Atatürk fotoğrafı yerinde kalmıştır. Bunun üzerine bizi arayan yetkililer bu durumda Atatürk ve Türk bayrağını indirmenin, üçünü birlikte başka bir yere asmanın doğru olacağını ifade etmişlerdir.  İki bayrak indirildikten sonra, gece yarısı saat 1:00 civarında bir takım web sitelerinde Atatürk ve Türk bayrağını indirdiğimize dair provokatif haberler yapılmıştır. Tekraren vurgulamak gerekir ki, Türk bayrağı ve Atatürk fotoğrafını biz değil, asan yetkililer indirmiştir.

“Gece yaşanan olaylardan sonra, bu sabah erken saatlerde, il emniyet müdürlüğü yetkililerinin, yapılan provokatif haberler nedeniyle üç bayrağı birlikte tekrar aynı yere asmanın uygun olacağı şeklinde görüş bildirmeleri üzerine, bizim de rızamız ve muvafakatımız alınarak bayraklar tekrar asılmıştır.  Neticeten belirtmek gerekir ki, bir partinin genel başkanı olan Sayın Cumhurbaşkanının fotoğrafı başka bir partinin binasına asılacak ise izin alınmalı bilgi verilmeli ve nezaket çerçevesinde bu talep iletilmelidir.  Akşam vakti, değil bilgi vermek izin bile alınmadan yapılan fotoğraf asmayı kabul etmemiz düşünülemezdi.  Geçen yıl Ahilik haftası münasebetiyle Sayın Cumhurbaşkanımızın ilimizi ziyareti esnasında Emniyet yetkilileri bu yönde talepte bulunmuş ve talepleri karşılanmış idi.  Parti hukukumuza, özel mülkiyetimize sahip çıkan bu tutumumıza karşı hiç ilgisi yokken Atatürk ve Türk bayrağını da karıştırarak gece yarısı provakatif haber yapanlar, Kırşehir’in de Ahilik haftasının da dostu olamazlar.  Yapılan provakasyonu ve faillerini açığa çıkarmak için bu bilgileri Kırşehir kamuoyunun takdirine sunuyoruz. “ (HABER: BEYHAN BALLI)