İYİ Parti Kırşehir Merkez İlçe Başkanı Zafer Satılmış

“Esnafımız evine ekmek götüremiyor”

İYİ Parti Kırşehir Merkez İlçe Başkanı Zafer Satılmış, her hafta bir kahvehaneci esnafının dükkanlarını kapattığını ve işsizler ordusuna katıldığını açıkladı.
Koronavirüs nedeniyle Mart ayında kapatılan kahvehanelerde oyun yasağının ne zaman kalkacağının bilinmemesinin esnafı büyük bir çıkmaza sürüklediğini ifade eden Başkan Zafer satılmış, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Koronavirüs tedbirleri kapsamında kahvehanelere oyun yasağı getirilmişti. Birçok konu da düzenleme yapıldı, bir çok yasak kaldırıldı ancak kahvehaneci esnafı unutuldu.
Pandemi süreci başladığı ve ilk yasak kararları alındığı günlerden bu yana zaman zaman kapatılan, şuanda da oyun yasağı devam eden kahvehaneciler, kıraathane, çay bahçesi ve kafe gibi işletmeler oyun yasağının devam etmesi nedeniyle zor günler geçiyor. Kahvehanelerde oyun yasağının ne zaman kalkacağının bilinmemesi esnafı üzerken, her yeni genelgede ümitlenseler de kendileri için bir karar çıkmıyor maalesef.
“Koronavirüs önlemleri kapsamında gerekli tedbirleri uygulayacağını taahhüt eden esnafımız, her ne yaptıysa yetkilileri ikna edemedi. Esnaflarımızla konuştuğumuz da ise çok zor geçen bu günlerin en kusa sürede bitmesini istiyorlar. Kahvehanelerde sosyal mesafe kurallarına uyulmama ihtimali ve toplum sağlığı riske atılacağı ön görüsüyle okey, tavla ve kağıt oyunların oynanması yasaklanınca, kahvehanelere de vatandaşlar gitmez oldu. Esnaf da oyun oynamaya kimse gelmeyince iş yapamaz hale geldi. Fakat Türkiye 1 Haziran itibariyle birçok iş sahasında ve konu da normalleşme adımı atılmasına karşın, kahvehane ve kıraathanelerde oyun yasağı bir türlü kalkmadı. Oyun yasağının kalktığına dair ve oynama serbestliğinin geldiğine dair henüz bir açıklamanın olmaması, esnafımızı kara kara düşündürüyor.
“Ev geçindiren, kira ödeyen, işçi çalıştıran esnafımız, bugün yarın genelge çıkacak diye beklerken, aylardır perişan haldedir ve bekleyecek, sabredecek gücü kalmamıştır. İlgili yetkililerden en kısa sürede bu konu da adım atmalarını, gerekli hassasiyeti göstererek, kahvehaneci esnafımızı da düşünmelerini anlamalarını istiyoruz. Onların mağduriyetleri sürdüğü sürece yeni dükkânlar kapanacak, birçok kişi işsiz kalacak, bir aile de geçinemez hale gelecektir.” (HABER: BEYHAN BALLI)