DEVA Partisi İl Başkanı Metin Atabey elektrik kesintisini değerlendirdi:

“ELEKTRİK FATURASI YÜKSEK
AMA HİZMET KALİTESİ KÖTÜ!”

Başkan Atabey: “Kırşehir Organize Sanayi Bölgesi’nde sık sık elektrik kesintisi yaşanıyor. Ödedikleri yüksek meblağlara karşılık en iyi şekilde hizmet alabilsinler”

DEVA Partisi İl Başkanı Metin Atabey’in elektrik kesintisi ile ilgili bir açıklama yaptı
Türkiye’de elektrik faturasının yüksek ama, hizmet kalitesinin kötü olduğuna dikkat çeken Başkan Metin Atabey,  “Ülkemizde Kırşehir dahil pek çok şehrinde elektrik kesintileri yaşandı. Elektrik dağıtım şirketlerinin internet siteleri çöktü. Bu durum sosyal medyada büyük tepkilere neden olunca Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nı kentlerde meydana gelen elektrik kesintileriyle ilgili bir açıklama yapmak zorunda kaldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, yaptığı açıklamada kesintilerin yatırım tesislerinin devreye alınması, arıza onarım ve bakım gibi nedenlerle yaşandığı belirtilirken, son zamanlarda hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle elektrik talebinde aşırı bir artış meydana geldiği vurgulanarak, kuraklık nedeniyle hidroelektrik santrallerinde ve rüzgar enerjisi santrallerinde üretimin azaldığını bununla beraber dağıtım şirketleri kesintilerin iletim kaynaklı olduğunu ifade etti. Kırşehir Organize Sanayi Bölgesinde, işyerlerinin yaklaşık olarak sadece %50’si aktif olduğu halde bölgenin elektrik altyapısı genel haliyle eski ve yetersiz olduğundan ve buna birde şehrin elektrik altyapısındaki yetersizliklerde eklenince Organize Sanayi Bölgesinde sık sık elektrik kesintisi yaşanıyor” dedi.
Yaşanan sık elektrik kesintileri dolayısıyla Kırşehir Organize Sanayi Bölgesindeki bulunan fabrikalarda ana üretim makinalarında, yardımcı ekipmanların elektronik sistemlerinin bir kısmında veya tamamında elektrik sistemine bağlı olarak çeşitli arızalar oluştuğuna dikkat çeken Başkan Atabey, açıklamasında şunları ifade etti:
“Elektrik sisteminden kaynaklanan bu sorunlardan dolayı imalatçıların ürün siparişleri gecikmekte, kullandıkları hammaddeler ziyan olmakta ve yaşanılan arızalardan dolayı ekstra masraflar çıkmakta bu durum da zaten bin bir zorluklarla üretim yapan Organize Sanayi Bölgesindeki esnafımızın üretim yapmasını imkansızlaştırmaktadır. İlimizde ve ilçelerimizde yaşanılan bu elektrik kesintileri sadece sanayi sektörünü olumsuz etkilemekle kalmıyor aynı zamanda tarım ve hayvancılık sektörün de de büyük problemlere neden oluyor. Tarım ve hayvancılık sektöründe elektrik büyük önem arz etmektedir. Özellikle sulu tarımla uğraşan çiftçilerimiz için elektrik çok önemlidir. Çiftçilerimizin tarım arazilerini sulaya bilmeleri için elektrik gerekmektedir. Elektrik olmadığı zaman ürünlerini sulayamazlar dolayısıyla zamanın da sulanmayan ürünün verimi düşer bu da çiftçilerimiz için büyük kayıp demektir.
“Hayvancılık sektöründe birçok makina elektrikle çalışmaktadır örneğin; süt sağma makinası, yem karma makinası vb. Sık sık elektrikleri kesilen çiftçimiz hayvanının sütünü sağamıyor, yemlerini karamıyor. Mandırasındaki, çiftliğindeki bütün işleri aksamayan çiftçilerimizin büyük mağduriyetler yaşamaktadırlar. Özellikle son zamanlarda yapılan zamlarla birlikte  elektriğe çok yüksek meblağlar ödemek zorunda kalan sanayicilerimiz, çiftçilerimiz, esnafımız ve tüm vatandaşlarımızın ödedikleri yüksek meblağlara karşın en iyi şekilde hizmet almalılardır. Ama ne yazık ki en iyi şekilde hizmet almadıkları gibi büyük mağduriyetler yaşamaktadırlar. Bu mağduriyetleri gidermek zor değil, hem şehrimizde hem de ülkemizde elektrik altyapısını güçlendirecek çalışmalar yapılmalıdır ki vatandaşlarımız elektrikten kaynaklanan problemler yaşamasınlar. Ödedikleri yüksek meblağlara karşılık en iyi şekilde hizmet alabilsinler.” (HABER: BEYHAN BALLI)