Her yıl yapılan Hacıbektaş-ı Veli’yi anma törenlerine katılmak üzere Kırşehir’e gelen ve ardından Hacıbektaş’ta bir konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun bu konuşmasını çok beğenen ve yayınladığı bazı kitaplarını gönderen gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”in köşe yazarlarından hukukçu-yazar Av. Adil Vahaboğlu’na, İmamoğlu’ndan teşekkür mektubu geldi.
    Hacı Bektaş-ı Veli, laik, ulusal kültür, sosyal güvenlik öncüsü Ahi Evran-ı Veli ve Ahilik, Atatürkçü Düşünce-Türk Rönesansı-, Edebiyat Kavşağı ve Özgür’e Mektuplar; Islığını Derin Çal Yüzyılları Getirsin, Hüzün Benim Ekmeğimdir gibi araştırma-inceleme ve şiir kitapları bulunan yazarımız Adil Vabahoğlu’nun kitaplarından çok etkilenen ve duygulanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adil Vahaboğlu’nu kutladı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yayınladığı Ahmet Bozkurt’un “Şiirlerde İstanbul ile 19 ve 20. Yüzyılda Yabancı Seyyahların Gözünden İstanbul” adlı mufassal-ansiklopedik iki eseri Vabahoğlu’na gönderdi.
    Ekrem İmamoğlu, bir de Kırşehir halkına mektup gönderdi. İmamoğlu Kırşehirlileri selamladığı bu mektupta “Adil, yeşil ve yaratıcı bir İstanbul var etmek, 16 milyon hemşehrimize en iyi hizmeti sunmak, herkesle kucaklaşmak adına çıktığımız bu yolda sizlerin memnuniyeti ve ilgisi en büyük yoldaşımız olmaya, bizlere güç vermeye devam ediyor. Paylaşmış olduğunuz kitapların Anadolu’nun barış hoşgörü ve kardeşlik düşüncesine ışık tutacağına tüm kalbimle inanıyorum. Ben de son dönem yayınlarımızdan bir çift kitabı sizinle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Bu düşüncelerle size ve tüm Kırşehirli yurttaşlarıma en içten selam ve sevgilerimi gönderiyorum” dedi. 
Biz de Kırşehirliler olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ve gazetemiz yazarı Adil Vahaboğlu’nu teşekkür ediyoruz. Bu gibi kültür alışverişleri elbette önemlidir ve gereklidir. Şehirleri ve dostlukları tazeler ve birbirine yakınlaştırır. (HABER: BEYHAN BALLI)