Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, basın mensuplarına 2 yılın hesabını verdi… 

EKİCİOĞLU: “HÜKÜMET KONAĞI’NIN RUHSATINI DEĞİŞTİRMEYECEĞİZ”

Görevinde iki yılı geride bırakan Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Belediye Meclisi üyelerinin ardından bu kez de basın mensuplarına faaliyetlerini anlattı.
Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde Belediye Başkan Yardımcısı Asaf Kayaoğlu, Nuri Araz, Osman Uçar ve Hamza Çam ile birlikte basın mensuplarının karşısına çıkan Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, 462 milyon lira borçla devraldıkları Belediye’nin borcunu 312 milyon liraya düşürdüklerini açıkladı. 
Bir yandan borç ödediklerini, diğer yandan Kırşehir halkına verdikleri sözleri yerine getirmeye çalıştıklarını belirten Başkan Ekicioğlu, seçimlerde verdikleri sözlerin bir kısmını hayata geçirdiklerini, diğerlerini de önümüzdeki üç yıl da tek tek yerine getireceğini söyledi. 


Başkan Ekicioğlu ‘’Bizim için çok kıymetli olan yerel basınımızın siz değerli temsilcileri ile değerlendirme ve sunum toplantısı vesilesi ile bir arada olmaktan dolayı çok mutluyuz. İş başına geldiğimiz günden bu yana yaptığımız ve yapacağımız çalışma ve projelerimizi bugün sizlerle paylaşıyoruz. İş başına gelmeden önce söz vermiş olduğumuz projelerimizin bir kısmını hayata geçirdik ve birçok projemiz ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bu yıl ve önümüzdeki yıl bunları da tamamlamış olacağız. Aynı zamanda şehrimizde ihtiyaç olduğunu tespit ettiğimiz birtakım farklı çalışmaları da hayata geçiriyor, önceki dönemden yarım kalan işleri tamamlıyoruz. Belediye yönetiminde 2. yılımızı tamamlamış bulunmaktayız. Bildiğiniz gibi bunun yaklaşık son 1 yıllık süreci ne yazık ki Dünyamızı ve ülkemizi etkisi altına alan Pandemi koşulları içerisinde geçti. Ancak Pandemi döneminin yarattığı ekonomik ve sosyal koşulları bahane etmeden şehrimizin daha yaşanılır hale gelmesi ve çağdaş bir görünüme kavuşması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yerel yönetim anlayışımızın ilkeleri doğrultusunda Kırşehir Belediyesi’ni dürüst, liyakatli, hesap verebilir, şeffaf bir şekilde yönetiyoruz” dedi. 
Başkan Ekicioğlu, “Çalışmalarımıza devam ettiğimiz bu zaman zarfı içerisinde söz verdiğimiz plan ve projelerimizi hayata geçirirken, aynı zamanda mali bilançomuzu disipline etmeye çalışıyoruz. GES Projemizin 1. Etabını gerçekleştirdik ve kullanılmayan ve atıl bırakılan Asfalt Plenti Tesisi’ni devreye aldık. Evcil Hayvanlar Parkı Projesi’ni, Lostra Salonları Projesi’ni, Yardım Kumbarası Projesi’ni, Arıcılık Projesi’ni Kadın Dostu Kent Projesi’ni, Belediye Açık Hava Sineması Projesi’ni, Belediye Gazetesi Projesi’ni, Belediye Tiyatrosu Projesi’ni, Hoşgeldin Bebek Projesi’ni, Ulaşım ve Su İndirimi Projesi’ni, Sosyal Kart Projesi’ni, Belediye Kooperatifi Tarımsal Ürünler Projesi’ni, Kırşehirspor’a Destek Projesi’ni, Konut Temizlik Hizmet Projesi’ni, Örnek İş Yeri Projesi’ni, Her Ev Bir Atölye Projesi’ni, Çevre Sağlığı Projesi’ni, Tıbbi Malzeme Cihaz Desteği Projesi’ni, Çöp Atık Toplama Projesi’ni, Öğrencilere Ücretsiz Ders Projesi’ni ve Kentin Simgesi Projesi’ni gerçekleştirdik. Projelendirilen ve hayata geçecek olan projelerimiz ise şunlar: Engelli Dayanışma Merkezi Ve Engelsiz Yaşam Merkezi Projesi, Gündüz Bakım Evi Projesi, Mahalle Konseyi Projesi, Mahalle Kültür Ve Taziye Evleri Çok Amaçlı Salon Projesi ,Otopark Alanları Projesi, Engelsiz Taksi Projesi, Kent İçi Ulaşım Projesi, Organik-İyi Tarım Projesi, Atalık Tohum Ve Ar-Ge Merkezi Dağıtım Projesi, Kılıçözü Sanayi Sitesi Yol-Alt Yapı ve Kaldırım Projesi, Kimlikli Kent Mobilyaları Projesi, Mesire ve Rekreasyon Alanları Projesi, Hobi Bahçesi Projesi, Kent Belleği Müzesi Projesi, Kılıçlı Köprü Yolu Düzenlemesi Ve Dere Islahı Projesi, Kılıçözü Sanayi Sitesi Genişleme Projesi, Kılıçözü Sanayi Sosyal Tesis Projesi, Koordinasyon Merkezleri Projesi, Semt Spor Sahaları Projeleri, Terme Otel ve Güzler Sulama Birliği Arası Dere Islahı Ve Rekreasyon Projesi, Yaş Kuru Sebze ve Meyveler İçin Paketleme Tesisi Ve Satışı Projesi, Yaşlı Bakımevi Projesi. Tüm Dünyada ve ülkemizde olduğu gibi şehrimizde de hayatımızı olumsuz yönde etkileyen koronavirüs salgını bizi de iş, işlem ve idare konularında ciddi derecede etkiledi. Gelirlerimiz düşerken, diğer yandan da kendi imkânlarımızı kullanarak halkımıza ulaşmaya ve onlara ulaşmaya çalışıyoruz. 
“Biz yola çıktığımızda, bu şehri ortak akılla hep birlikte yöneteceğiz dedik ve öyle de yapıyoruz. Kapımız hemşerilerimize her zaman açık, telefonumuz da 24 saat açık. Her kesimden her düşünceden tüm hemşehrilerimizin düşüncelerini ve dertlerini dinliyor, her zaman halkımızın içinde ve yanında olmaya çalışıyoruz. Ben şehir için yapılan yol, kaldırım, otopark ve diğer projelerimizin her zaman takipçisiyim. Bu göreve tüm Kırşehir halkı için geldiğimizin farkındayız. Bu sorumluluğa da layık olmak için çalışıyoruz. Sahada, çarşıda, mahallelerde, sokaklarda hemşerilerimizle bir araya geliyor, esnafımızı sık sık ziyaret ediyor, sorunları yerinde dinleyip, çözüm üretme konusunda birlikte istişare ediyoruz. Hiçbir zaman maddi konuları bahane etmedik. Amacımız rafta kalacak projeler değil, hayata geçebilecek kendi ürettiğimiz, kendi kendimize yetebilecek doğru plan ve projeler yapabilmek, yarım kalmış projeleri de tamamlayabilmektir” dedi.
Başkan Ekicioğlu basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. İstihdamı arttırmak için kooperatifçiliği hayata geçirdiklerini, hem üretimi teşvik ettiklerini, hem de istihdam yarattıklarını söyledi.  
“HÜKÜMET KONAĞI’NIN YAPILMASINI İSTİYORUZ”
Ankara Caddesi’ne yıkılarak yenisi yapılan Hükümet Konağı’nın akıbetinin ne olacağı yönündeki bir soruyu da cevaplandıran Başkan Ekicioğlu, “Hükümeti Konağı Projesi’nın değiştirilerek yurda dönüştürüleceği şeklinde bir takım açıklamalar yapıldı. Şu ana kadar bize bir ruhsat tadilatı için başvuru gelmedi. Gelse de biz buraya Hükümet Konağı yapımı için ruhsat verdik ve bunu değiştirmeyeceğiz. Ayrıca burasının yurt olarak yapımına izin verilirse sosyal donatılar, otopark vs. de olması gerekiyor. Belediye olarak Hükümet Konağı olarak yapılmasını istiyoruz. Aksi halde ben Kırşehir kamuoyuna bunu açıklayamam” dedi.
“YENİ BİR FIRIN YAPACAĞIZ”
Belediye’nin ekmek üretim kapasitesini artırmak için yeni lir fırın yapmak için harekete geçtiklerini de belirten Başkan Ekicioğlu, “Halkımız Belediyemizin ekmeğine yoğun ilgi gösteriyor. Sabah 6.00’da Belediye büfelerinde satışı sunulan ekmek 7.30’da bitiyor. Bu da halkımızın gerçekten maddi sıkıntısını olduğunu bir göstergesi. Fırınımızı kapasitesini artırmadığımız için yeni bir fırın yapacağız, burada da ekmek çeşidini arttıracağız” diye konuştu. 
“İŞKUR’UN BELEDİYE’YE İŞÇİ VERMEMESİ SİYASİ BİR KARARDIR”
Geçen yıllarda Kırşehir Belediyesi’ne “İşbaşı Eğitimi Programı” çerçevesinde 500-600 kişi veren İŞKUR’un Kırşehir Belediyesi’ne işçi vermemesine anlam veremediğini belirten Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir’de İşsizlik Fonu’na Petlas’tan sonra en fazla para aktaran Kırşehir Belediyesi’ne İŞKUR’un işçi vermemesini de siyasi bir karar olarak değerlendirdi. 
Belediye Başkanı Ekicioğlu, şunları söyledi:
“Pandemi süreci ile birlikte halkımızın yoğun bir ekonomik krizle boğuştuğu, ülkemizde ve ilimizde işsizliğin had safhada olduğu bu dönemde, işsizliğe bir nebze de olsa çözüm bulmak ve istihdam yaratmak adına Belediye Şirketimiz İŞKUR tarafından açılan İşbaşı Eğitim Programı’nda 100 kişinin çalıştırılması talebiyle 09. 03. 2021 tarihinde resmi yazıyla başvuru yapmıştır.  Kanunlara ve mevzuata uygun bir şekilde göndermiş olduğumuz İşbaşı Eğitim Programı ile ilgili talep yazımıza olumsuz yanıt veren İŞKUR a 16.03.2021 tarihinde Kırşehir Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü tarafından İl Müdürü Metin Ülgen Kaya imzalı bir cevap yazısı gönderilmiş, herhangi bir gerekçe gösterilmeden talebimizin uygun görülmediğine dair ret cevabı tarafımıza bildirilmiştir. Kırşehir Belediyesi tarafından başvurulan 3 aylık İşbaşı Programı çerçevesinde Park ve Bahçe işlerinde çalıştırılmak üzere alınacak 100 kişinin İŞKUR’un tarafımıza göndermiş olduğu olumsuz cevap, işsizlikle boğuşan hemşehrilerimize büyük bir mağduriyet yaşatmıştır. Bizden önceki dönemde İŞKUR tarafından yaklaşık 500-600 kişinin Toplum Yararına Program dahilinde 6- 9 ay süreli olarak Belediye işlerinde çalıştırılmak üzere gönderilmesine rağmen bizim dönemimizde 1 kişinin dahi gönderilmemesi siyasi bir tutum sergilendiğini açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Kamuoyunda üç harfli market zincirleri olarak bilinen BİM, A 101, ŞOK gibi özel hizmet veren firmaların faydalanmasına rağmen vatandaşımıza kamu hizmeti sunan Belediyemiz Şirketi’nin İşbaşı Eğitim Programı’ndan siyasi tavır ve tutum nedeniyle faydalandırılmamasını, hemşehrilerimizin vicdanına bırakıyoruz.”
Başkan Ekicioğlu, bir yandan kendilerinden önceki yönetim döneminde yapımına başlanan, ancak yarım kalan işleri tamamladıklarını, diğer yandan kendi hazırladıkları projeleri tek tek hayata geçirdiklerini ifade etti. 
Ahi Külliyesi içerisinde Müze ve Zanaatkarlar Çarşısı’ndaki eksik kısımların tamamlandığını da anlatan Başkan Ekicioğlu, “Geçici kabulü yapılan alanın parselasyon konusu da Kayseri Kültür Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü tarafından onandı. Parselasyonun tescilinden sonra Müze ve Zanaatkarlar Çarşısı’nı amacına uygun bir şekilde halkımızın hizmetine sunacağız. Özellikle Zanaatkarlar Çarşısı alanlarında ehil, 32 ayrı meslek grubundan esnafımızın bir arada olacağı çarşının bütün olarak ihalesini önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğiz. Belediyemiz ve esnafımız tarafından oluşturulacak yönetim kurulu ile buradan gelecek gelirin tamamını külliyenin harcamalarında kullanacağız. Külliye’nin vakıf standartlarına uygun işletilmesini sağlayacağız” dedi.
İlk etapta Yenice, Kervansaray ve Bağbaşı Mahallelerine kültür ve taziye evi yapacaklarını da belirten Başkan Ekicioğlu, “Vatandaşlarımızın taziye ve çeşitli sosyal faaliyet amaçlı kullanabilecekleri Kültür Evi Projemizin ilki Kuşdilli Mahallemizde başlayacaktır. İhalesi gerçekleştirilen projemiz 7 aylık bir süre içerisinde hayata geçecektir. İlimizin belli bölgelerine yapılacak olan Kültür Evi Projelerimiz ile halkımızın düğün, nişan, sünnet, taziye ve Mahalle Konseyi toplantılarını gerçekleştireceği, ayrıca bazı bölgelerde mahallenin eğitim, öğretim ve sosyal faaliyetlerini yapabileceği alanlar oluşturulacaktır. Projemizde bundan sonraki hedefimiz Yenice, Kervansaray ve Bağbaşı Mahalleleri Kültür Evi olacaktır” diye konuştu. 
Kırşehir Şehitliği yanındaki Tabiat Parkı’nın kendilerinden alınarak bir kişiye verildiğini, bu kişinin de çalıştıramadığı için atıl kaldığını ve 8-10 milyon liralık bir masraf çıktığını belirten Başkan Ekicioğlu, “Mülkiyeti Belediyemizi ait olan ve 30 milyon lira harcanarak yapılan Tabiat Parkı bizden alınınca biz de alternatif bir projemiz olan Kır-Köy Projemizi hayata geçirmeye karar verdik. Şimdi bize buraya verebileceklerini ifade ediyorlar. Bunun bakım ve onarımı için 8-10 milyon liralık bir tadilat gerekiyor. Bunu yaparlarsa alır, işletiriz” dedi.
Askıda fatura uygulaması başlattıklarını ve bir yıllık bir süre içinde 80 bin 380 liralık destek aldıklarını da belirten Başkan Ekicioğlu, “Pandemi döneminin oluşturduğu ekonomik ve sosyal koşulları bahane etmeden şehrimizin daha yaşanılır hale gelmesi ve çağdaş bir görünüme kavuşması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yerel yönetim anlayışımızın ilkeleri doğrultusunda Kırşehir Belediyesi'ni dürüst, liyakatli, hesap verebilir ve şeffaf bir şekilde yönetiyoruz” dedi. 
Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, bundan sonra basın temsilcileri ile sık sık bir araya geleceklerini sözlerine ekledi.  (HABER: SALİH GÜNER)