Kırşehir'in yetiştirdiği ender şahsiyetlerden, bilim insanı, büyük Türk Milliyetçisi dava ve bilim insanı Dr. Bahattin Ergezer vefat etti.
Ülkücü hareketin duayenlerinden olan ve yıllarca Ülkücü Köylüler Derneği Genel Başkanlığı, Avrupa Türk Federasyon Yönetim Kurulu üyeliği, Milliyetçi Çalışma Partisi Genel Sekreter Yardımcılığı görevlerinde bulunan ve Başbuğ Alparslan Türkeş’in 12 Eylül’den önce ve sonra hep yanında bulunan Dr. Bahattin Ergezer son olarak 7 Haziran seçimlerinde Kırşehir’den MHP milletvekili aday adayı olmuştu.
Kırşehir Eğitim Fakültesi’nde 1999-2004 yılları arasında Kırşehir Eğitim Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapan Dr. Bahattin Ergezer, Mucur Meslek Yüksekokulu’nun açılmasında ve birçok insanımızın iş güç sahibi olmasında büyük emek verdi.
2015 yılında açık kalp ameliyatı geçiren Bahattin Ergezer kimdir?
1950 yılında Kırşehir'in Mucur İlçesi Geycek köyünde doğdu. İlkokulu Nevşehir-Hacıbektaş-Karaovalar köyünde okudu. Ortaokulu Adana'da, liseyi Ankara'da tamamladı. 1976 yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Felsefe Bölümü Pedagoji Kürsüsü'nden mezun oldu.
Ankara Ticaret Turizm Yüksek Öğretmen Okulu, Abidinpaşa Lisesi, Gazi Lisesi ve İmam Hatip Lisesi'nde öğretmenlik yaptı. 1979 yılında Almanya'ya gitti. 1987 yılında Gazi Üniversitesi'nde öğretim görevlisi iken istifa etti ve siyasete atıldı. 1983'te Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde yüksek lisans ve aynı enstitüde doktora yaptı. 1997 yılında Kocatepe Üniversitesi Uşak Eğitim Fakültesi'nde Yrd. Doçent olarak görev yaptı. 1999'da Gazi Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesi'nde öğretim üyeliği yaptı. 2003 yılı Ağustos ayından itibaren yeniden Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi'ne geldi.
10 çocuklu ailenin 6. Çocuğu olan Ergezer, gençlik yıllarından itibaren Türk Milliyetçiliği düşüncesini benimsemiştir. Bugüne kadar çizgisinden taviz vermeden hayatını devam ettirmektedir. Üniversite yıllarında "Büyük Türkiye'ye Hasret" isimli dergiyi çıkarmış, Ülkücü Köylüler Derneği'nde Genel Başkanlık yapmıştır. 1979 yılında Almanya'da Türk Federasyon Yönetim Kurulu'nda yönetici olarak görev yapmıştır. 1981 yılında kısa dönem askerlik görevini Tokat'ta yerine getirmiştir. MHP Genel Sekreter Yardımcılığı görevi yaptı. 1987 Milletvekili Seçimlerinde Kırşehir'de Milletvekili adayı oldu. Bu arada Alper Aksoy'la beraber Ocak Yayınları ve Doğuş Dergisi ortaklığı yaptı. Daha sonra ayrıldılar, Ocak Yayınları Dr. Ergezer de, Doğuş Alper Aksoy'da kaldı. Ocak Yayınları'na 300’den fazla eserin Türk Kültürüne kazandırılması sağlandı.
Emekli olan Bahattin Ergezer, kalple ilgili büyük ameliyatlar geçirdi ve son iki yıldır sağlık sorunlarıyla yaşadı.
Üç çocuk babası olan Bahattin Ergezer’in cenazesi yarın öğle namazını müteakip Hacıbektaş’ın Karaova Köyü’nde toprağa verilecek.
Ergezer’e Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyor, Merhuma Allah’tan rahmet diliyoruz. (HABER: BEYHAN BALLI)