Yaklaşık 3 yıldır AK Parti Kırşehir İl Başkanlığı görevini sürdüren Muzaffer Aslan’ın gelecek ay yapılacak AK Parti Kırşehir il kongresinde aday olmayacağını açıklamasının ardından bu göreve talip olan isimler tek tek ortaya çıkmaya başladı.
2005 yılında Ak Parti ailesine üye olarak katılan,  2011-2014 yılları arasında Kırşehir Ak Parti il yönetiminde çeşitli kademelerde görev alan ve 2014 yerel seçimlerinde İl Genel Meclisi Üyesi seçilen Barbaros Dulkadiroğlu, 2016 yılında il genel meclis başkanlığına seçildi ve bu görevini 2019 yılı dönem sonuna kadar sürdürdü. 
    Kırşehir’in bütün köylerinde hizmeti bulunduğunu ve daha çok hizmet getirmek için AK Parti Kırşehir İl Başkanlığına aday olduğunu açıklayan Barbaros Dulkadiroğlu, Cumartesi günü şehrimizdeki yazılı ve görsel basın mensuplarıyla kahvaltılı bir toplantı yaptı.
Kendisini tanıtan Dulkadiroğlu, AK Parti Kırşehir İl Başkanlığı’na aday olmasının gerekçelerini açıklarken şunları ifade etti:
“1980 Kırşehir doğumluyum. Evli ve 2 çocuk babasıyım. İlk ve orta öğrenim eğitimimi Kırşehir’de; üniversite eğitimimi yurtdışında tamamladım. 
İlimizde çeşitli sektörlerde ticari faaliyetler yürütmekteyim. Siyasi olarak; 
2005 yılında AK Parti ailesine üye olarak katıldım. 2011-2014 yılları arasında Kırşehir AK Parti il yönetiminde; çeşitli kademelerde görev alarak hizmet ettim. 
2014 yerel seçimlerinde il genel meclisi üyesi seçilerek görevime başladım.
2016 yılında İl Genel Meclis Başkanlığına seçildim ve 2019 yılı dönem sonuna kadar büyük bir onur ve gururla bu görevi yürüttüm. Meclis Başkanlığı görev sürem boyunca da; şehrimizin 252 köy, 6 ilçe ve beldelerinde çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmadım ve gece gündüz demeden hizmet etmekten şeref duydum.
“2019 yılı yerel seçimlerinde Kırşehir Belediye Başkan aday adayı oldum. Aday adaylığım sürecinde halkımızın şahsıma göstermiş olduğu ilgi alaka ve sevgiden dolayı büyük bir onur duydum. Halen siyasi geçmişim ve mevcut konumum itibari ile partililerimiz ve bütün vatandaşlarımıza, bize ulaşan bütün hemşerilerimize hizmet etmeye devam ediyorum ve etmeye de devam edeceğim. 
“Değerli basın mensubu arkadaşlarım; malumunuz üzere partimizin kongre süreci başlamıştır. Çok değerli Vekilimiz ve İl Başkanımız Sayın Muzaffer Aslan kendi takdirleri ile il kongremizde aday olmama kararı almıştır. Değerli İl Başkanımıza Genel Merkezimiz koordinatörlük görevi vermiştir. Bu vesile ile sizlerin nezdinde Sayın Muzaffer Aslan Başkanımıza gerek Milletvekilliği, gerek İl Başkanlığı dönemlerinde partimize ve şehrimize sunduğu hizmetlerden dolayı teşekkür eder yeni görevinde başarılar dilerim. 
Ayrıca bu vesile ile partimizin kuruluşundan bugüne kadar görev almış milletvekillerimize, il başkanlarımıza, belediye başkanlarımıza, ilçe teşkilatlarımıza ve tüm kademelerimizde görev almış bütün dava arkadaşlarıma teşekkür ediyor selam ve saygılarımı sunuyorum. 
“Kıymetli arkadaşlarım; gerçekleşecek olan AK Parti Kırşehir İl Kongremizde aday olduğumu sizlerin huzurunda ve sizlerin vasıtası ile kamuoyuna açıklıyorum ve aday olan tüm dava arkadaşlarıma başarılar diliyorum. 
“Peki; Barbaros Dulkadiroğlu neden aday?
“Birlik ve beraberliğimizin devamı ve güçlenmesi için.  
“Partimizin enerjisini en üst düzeye çıkarmak için. 
“Çalınmadık kapı sıkılmadık el bırakmamak için. 
“Kırgınlıkları küskünlükleri ortadan kaldırmak için. 
“Halkımız, bürokrasi ve partimiz arasındaki köprüleri kuvvetlendirmek için…   
“Bir il başkanından ziyade, vatandaşlarımıza, partililerimize; bir abi, bir kardeş, bir arkadaş ve bir dost olmak için.
“Halkımızın iyi gününde de, kötü gününde de yanında olmak için.
“Hem partimizi, hem şehrimizi ihtiyaç duyulan her platformda en iyi şekilde temsil etmek için. 
“İhtiyaç duyulan her noktada, kolay ulaşılabilen bir kardeşiniz olmak için.
“Gençliğimizin verdiği enerji, siz değerli dava arkadaşlarımın verdiği güç ve edindiğim tecrübelerimle 2023 vizyonumuza hep birlikte ve gururla ulaşmak için.    
“Kaybettiklerimizi geri kazanarak; ilk günkü aşk ile Sayın Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımızın davasına, emeğine, hedeflerine ve sevdasına yakışan bir Kırşehir için. 
“Ahi şehrimiz için, partimiz için, hemşehrilerimiz için, gönül ve hizmet teşkilatımız için Barbaros Dulkadiroğlu diyoruz.
“Bu kutlu yola baş koyduk, Allah utandırmasın. Allah yolumuzu açık eylesin.”  (HABER: BEYHAN BALLI)