CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan:
“Dolu mağduru çiftçilere gerekli yardımlar yapılmalı”

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, geçen haftalarda Kırşehir il genelinde meydana gelen dolu yağışının ilçe merkezleri ve köylerde oluşturduğu hasarı TBMM Genel Kurulu'nda dile getirdi.
Konuyla ilgili olarak Tarım Bakanı ve yetkili kişilere seslenen Metin İlhan, halkı her anlamda mağdur eden bu durumla ivedilikle ilgilenilmesi gerektiğini belirtti.
CHP Milletvekili İlhan, Kırşehir il yapısı ve nüfus çoğunluğuna bakıldığında tarımla uğraşan çiftçinin çoğunlukta olduğu göz önünde bulundurulduğunda zararlarının karşılanması yönünde gerekli destek ve yardımın yapılacak olmasının büyük önem arz ettiğini ifade etti.
İlhan, diğer taraftan Kırşehir İl'indeki kuraklığın kendini ciddi bir şekilde göstermekte olduğunu ve ekilen arazilerdeki verimliliğin düşmesinde olumsuz etki yarattığı vurgusunu yaptı.
Milletvekili İlhan, “Geçtiğimiz hafta Kırşehir ilimize bağlı ilçemizde dolu yağışı nedeniyle birçok köy ve mahallede maddi hasar meydana gelmiştir. Kırşehir'deki yoğun dolu yağışı köylerde tarımla uğraşan çiftçilerimizin arazilerinde ciddi zarar ve hasara yol açmıştır. Bununla birlikte, özellikle Kaman ilçemizde kuraklığın da kendini göstermesi ekilen arazilerin verimliliğini düşürerek olumsuz yönde etkilemiştir. Boztepe ilçesinde 7 köy, Mucur ilçesinde 13 köy ve Kaman ilçesinde 1 köy ile 3 mahalle ciddi hasar alan yerler arasındadır. Çiftçinin mağduriyetinin giderilmesi ve zararının karşılanması yönünde gerekli yardım ve desteğin yapılmasına ilişkin olarak ivedilikle harekete geçilmesi adına, buradan başta Tarım Bakanımız olmak üzere tüm yetkililere sesleniyorum” dedi. (HABER: BEYHAN BALLI)