CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan:

“Devlet memurlarının ödüllendirilmesinde adalet sağlanmalı”

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan devlet memurlarının moral ve motivasyonu açısından önem taşıyan ödüllendirilme mevzusunda adaletin sağlanamaması yönündeki şikayetleri gündeme getirdi.
Milletvekili Metin İlhan, devlet kurumlarında çalışan personellerin iş hususundaki verimini artırmak, performanslarının düşmemesi adına moral ve motivasyonlarını yüksek tutmak için sergiledikleri başarılarının ödüllendirilmesinin ciddi bir önem taşıdığını belirtti ve buna karşın Milli Eğitim personeli tarafından gelen şikayetler üzerine ödüllendirmede adil bir yol izlenmediği hususunu Bakana sordu.
İLHAN: “2019 YILINDA 7072 MİLLİ EĞİTİM PERSONELİ ÖDÜLLENDİRİLMİŞTİR.”
İlhan, 2754 Sayılı MEB Temmuz ayı Ek Tebliğler Dergisi’nde 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 122’nci maddesi gereğince ödüllendirilen personelin bilgilerinin yer aldığı tablonun sunulduğunu ve bu tabloda 2019 yılında 7072 personelin ödüllendirildiğinin görülmekte olduğunu belirtti.
“KURUM KÜLTÜRÜNDE ÇALIŞANLARIN İŞ VERİMİ VE BAŞARISI İÇİN MORAL VE MOTİVASYON ARTIŞININ SAĞLANMASI ÖNEMLİ BİR UNSURDUR…”
Kurum kültüründe, çalışanların iş verimini ilerletmek amaçlı moral ve motivasyon artışının sağlanmasında nesnel ölçütlere göre belirlenen başarının ödüllendirilmesinin de birinci dereceden önem arz eden unsurlardan biri olduğunu söyleyen İlhan, “Bir kurumun başarı düzeyini belirleyen en stratejik öge, inşadır” diye de ekledi.
İLHAN: “ÖDÜLLENDİRME KONUSUNDA HAKKANİYETLİ OLUNMADIĞI ÜZERİNDE ÇEŞİTLİ ŞİKÂYETLER YER ALMAKTADIR!”
Son olarak ödüllendirme konusunda adaletin sağlanamadığına ve hakkaniyetli bir yaklaşım sergilenmediğine dair Milli Eğitim Bakanlığı personelinden çeşitli şikayetlerin geldiğini de ifade eden CHP Milletvekili İlhan Milli Eğitim Bakanına sırasıyla şu soruları yöneltti:
“Ödül alan personelin yüzdelik olarak ne kadarı idareci ve diğer personelden oluşmaktadır?
“Ödül alan personelin yüzde kaçı daha önce de ödül almıştır?, Sendika ismi belirtilmeksizin (kodlama A-B-C-D… sendikası şeklinde olabilir) ödül alan personelin sayısının sendikalara göre dağılımını gösteren grafik nedir, paylaşabilir misiniz?
“2019 yılı için bazı illerde ödül alan MEB personeli olmadığı iddiası doğru mudur, doğru ise sebebi veya sebepleri nelerdir?
“Gerek liselere giriş sınavında gerekse de yükseköğretim kurumlarına giriş sınavlarında başarılı olan illere baktığımızda bu durumun çoğu il için ödül alan personel listesi ile doğru orantılı gitmediği görülmektedir, bu durumu ne ile açıklayabilirsiniz?” (HABER: BEYHAN BALLI)