İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Zafer Satılmış’tan tepki geldi

Değirmenkaşı’nda borçlu çiftçinin traktörüne tarlada el konuldu!..

Kırşehir Merkeze bağlı Değirmenbaşı’nda Şevket Eker adlı çiftçinin Tarım Kredi Kooperatifi’ne borcunu ödemediği gerekçesiyle tarlada çalışan traktörüne icra yoluyla el konuldu. 
Pancar eken ve yaşadığı ekonomik sıkıntı nedeniyle Tarım Kredi Kooperatifi’nden aldığı gübre ve ilaçlardan doğan borcunu bir kısmını ödeyen, 40 bin lirasını da ödeyemeyen çiftçi Şevket Eker’in traktörüne icra takibi yapıldı.
Şevket Eker 40 DH 734 plakalı traktörüyle tarlada çalışırken, icra memurlarını, avukat ve jandarmayı karşısında buldu. İtirazlarına ve tepkilerine rağmen traktör çekici aracına yüklenerek götürüldü. 
Traktörünün icra yoluyla haczedilerek götürülmesini üzüntü ile izleyen çiftçi Şevket Eker, “Kimseye söyleyecek bir sözümüz kalmamış. Jandarma ile avukat ile icra memurları ile. Hiç kimseye gücümüz yetmedi. Tarlada çalışan traktörü bağladılar. Yedieminde tutun dedik. Muhtarlığa teslim edin dedik. Bizi anlamadılar. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı vardı, çiftçinin traktörüne haciz konulsa da ama bağlanıp götürülmesi yoktu. Şimdi işimizi görecek traktör elimizde kalmadı. Tarlamızda bağladılar gittiler. Biz ne yapacağız kime derdimizi anlatacağız. Bize bir çözüm yolu bulun çaresiz kaldık” dedi.
İYİ PARTİ MERKEZ İLÇE BAŞKANI ZAFER SATILMIŞ’TAN TEPKİ
Kırşehir Merkeze bağlı Değirmenkaşı köyünden çiftçi Şevket Eker’in 40 bin liralık borcundan dolayı icra yoluyla haczedilmesine İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Zafer Satılmış’tan tepki geldi.
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ahilik Haftası kutlamaları için geldiği Kırşehir’de pancar üreticilerine verdiği müjdenin hemen ardından bir pancar çiftçisinin traktörünün haczedilmesinin üzüntü verici olduğunu ifade eden Satılmış, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Sayın Cumhurbaşkanımız, sen Kırşehir’de pancar çiftçisine müjde diye yüzde 25 alım fiyat artışını açıkladın ama aynı kentte bugün pancar çiftçisinin traktörüne icra ile el koydular. Yüzde 80 girdi maliyetleri ile mücadele eden çiftçi, kuraklıkla imtihan oluyorken bir de memurların Değirmenkaşı köyünde, çiftçinin tek sermayesi traktörüne jandarma eşliğinde çöktü. Tarım içermeyen politikalarla inim inim inleyen çiftçi, yılsonunu getiremezken, çocuğunu nasıl okutacak, kışı nasıl geçirecek? Son bir yılda yüzde elli pazar ve market fiyatlarına gelen fiyat artışları, yüzde seksene varan tarım girdi maliyetleri, elektrik, doğalgaz zamlarında cabası iken sen meydanlarda yüzde 25 alım fiyat artışlarına müjde diyebildin. Asıl müjde nedir biliyor musunuz?  Bakansız kaldığında daha iyi sonuçlar alınan Maliye Bakanlığı gibi Tarım ve Orman Bakanını da bir gece görevden almandır AK Parti Hükümeti olarak beceriksizliğinizi kabul edip, tüm bürokratlarınızla görevi memleket ve memleketin sevdalısı Anadolu çocuklarına, evladı Fatihan yönetimindeki İYİ kadrolara devretmendir. Asıl müjde, inim inim inletilen, banka değil Tarım Kredi Kooperatifi maharetiyle malına el konulan çiftçinin traktörünü, özür dileyerek iade etmenizdir.” (HABER: BEYHAN BALLI)