Kırşehir’de tarihi bir gün… Cumhurbaşkanı Erdoğan 5 yıl sonra şehrimizde… 

Vali İbrahim Akın, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, KESOB Başkanı Bahamettin Öztürk, bütün Kırşehir halkını kutlamalara katılmaya davet etti 

13. yüzyılda Kırşehir’de yaşayan Ahi Evran'ın insani ve ahlaki felsefesini yaşatmak, geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla değişik etkinliklerin düzenlendiği 34. Ahilik Haftası kutlamaları dolu dolu etkinliklerle devam ederken, yarınki kutlamalara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ila bazı bakanlar ile çok sayıda üst düzey bürokrat ta katılacak. 
Dünya sigortacılığına ve sendikacılığına temel teşkil eden, esnaf ve sanatkârların piri, büyük mutasavvıf, Türkmen lideri Ahi Evran'ın düşünce ve öğretilerini yaygınlaştırmak amacıyla, "Elini, dilini, belini bağlı; kapını, gönlünü, sofranı açık tut" prensibi temel alınarak 57 yıldır bayram, 34 yıldan bu yana da hafta niteliğinde Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramı olarak kutlanan Ahilik Haftası etkinlikleri çerçevesinde paneller, konferanslar, çeşitli gösteriler, sosyal ve kültürel faaliyetler gerçekleştiriliyor.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın öncülüğünde Kırşehir Valiliği, Kırşehir Belediyesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) organizasyonu ve Halkbank’ın sponsorluğunda bu yıl 34’üncüsü kutlanan Ahilik Haftası etkinliklerinin dördüncü gününe Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ile bazı bakanlar ve çok sayıda üst düzey bürokrat ta katılacak.  
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Saat 13.00’te Kırşehir’e gelmesi bekleniyor. Erdoğan’ın katılımlı ile Cacabey Meydanı’nda Ahilik törenleri Saat 13.30’da başlayacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Mehteran Bölüğü bir konser verecek ve ardından kalfalıktan ustalığa geçişi sembolize eden Şed Kuşatma töreni gerçekleştirilecek.
Saat 14.10’da protokol konuşmalarına geçilecek. Günün anlam ve önemini belirten son konuşmayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapacak. Erdoğan’ın Kırşehir’de AK Parti iktidarı döneminde Kırşehir’de yapılan hizmetleri ve devam eden yatırımları da dile getirmesi bekleniyor.
Törende ayrıca Ahi Evran Yılı resim Yarışması’nda dereceye girenler ile 34. Ahilik Haftası nedeniyle seçilen Yılın Çırağına, Yılın Kalfasına, Yılın Ahisine ödülleri dağıtılacak. Cacabey Meydanı’ndaki tören Ahilik Hizmet Ödülü ve Ahilik Onur Ödülü sahiplerine ödüllerinin sunulması ile sona erecek. 
Ahilik Haftası dördüncü günü kutlamaları Cacabey Meydanı’nda Saat 18.45’te Hacı Bektaş-ı Veli Kültür merkezi Semah Gösterisi, Saat 19.00’da Ahi Evran Beste Yarışması ile  Alp Kardeşler Konserleri sunulacak.  Saat 20.30’da da Tasavvuf Musikisi-Grup Tillo konseri ile sona erecek. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 5 yıl sonra Ahilik Haftası törenlerine katılacak olmasının Kırşehir için büyük bir şans olduğu bildirilirken, Vali İbrahim Akın, AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, bütün Kırşehir halkını, esnaf ve Sanatkarları Ahilik kutlamalarına katılmaya davet etti. (HABER: BEYHAN BALLI)