CHP Kırşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Ekicioğlu:

ÇUKURÇAYIR-BAĞBAŞI-ÜÇGÖZ-GÜVERCİNLİK
REVİZYON İMAR PLANINI İPTAL EDECEĞİZ!

CHP Kırşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Ekicioğlu Çukurçayır, Bağbaşı, Güvercinlik ve Üçgöz'de yaşayan hemşehrilerimizle buluştu.
Salı günü akşam saat 19:30'da Çukurçayır'da çok yoğun bir katılımla gerçekleşen mitingde mahalle sakinlerine seslenen CHP Kırşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Ekicioğlu, sorunları çözeceğini açıkladı.
CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, CHP İl Başkanı Baran Genç, İyi Parti İl Başkanı Müfit Göçen ve Asaf Kayaoğlu da birer konuşma yaparken İnşaat Yüksek Mühendisi Seçkin Kolukırık da Çukurçayır, Bağbaşı, Güvercinlik ve Üçgöz İmar Planı ile ilgili bir sunum yaptı.
CHP Belediye Başkan Adayı Selahattin Ekicioğlu, CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, CHP İl Başkanı Baran Genç, İyi Parti İl Başkanı Müfit Göçen ve Asaf Kayaoğlu çok yoğun bir katılımla gerçekleşen Çukurçayır Mitinginde alanı dolduran mahalle sakinlerine 31 Mart seçimlerinde Kırşehir'in değişim sinyalini verdikleri için teşekkür ettiler.
CHP İl Başkanı Baran Genç, İyi Parti İl Başkanı Müfit Göçen ve Asaf Kayaoğlu'nun konuşmaları ve İnşaat Yüksek Mühendisi Seçkin Kolukırık'ın sunumunun ardından söz alan CHP Belediye Başkan Adayı Selahattin Ekicioğlu İmar Planı ile çok önemli açıklamalarda bulundu.
Ekicioğlu bölge halkını yakından ilgilendiren ve büyük tepki gösterdiği Çukurçayır-Bağbaşı-Üçgöz-Güvercinlik Revizyon İmar Planını mahallelilerin istek ve beklentileri doğrultusunda iptal edecekleri müjdesini verdi. Ekicioğlu Kırşehir için halkla birlikte hareket ederek uygulayacakları projelerin yanı sıra Revizyon İmar Planına ilişkin açıklamasında şunları söyledi:
"Çukurçayır-Bağbaşı-Üçgöz-Güvercinlik'te yaşayan hemşerilerimizin rızaları alınmadan yapılan Revizyon İmar Planını iptal edeceğiz. Neden mi? Yapılan düzenleme ile istemediğiniz ortaklıklara muhatap olabilirsiniz. İzale-i Şuyu Davalarıyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Evlerinizi kaybedip maddi kayıplar yaşayabilirsiniz. Arsalarınızın değerinde maddi zararlara uğrayabilirsiniz. Belediye olarak yüksek maliyetli altyapı yenilemelerine maruz kalırsınız. Tüm bu mağduriyetleri ortadan kaldırmak için biz bu planı iptal edeceğiz. Peki biz ne yapacağız sevgili hemşerilerim? Önce size soracağız, rızanızı alacağız ve tüm haklarınız koruyacağız. Yeni düzenlemeyi de üniversite öğretim üyelerinin katkılarıyla, İstanbul'da Ankara'da değil Kırşehir'de sizlerle yapacağız. Yani siz ne istiyorsanız onu yapacağız.
“Kırşehir’imizin kentsel yerleşim alanının neredeyse dörtte birini bulan, “Çukurçayır- Bağbaşı-Güvercinlik- Üçgöz” mevkilerini kapsayan 334 hektar (3340 dönüm” büyüklüğündeki geniş bir alanda,“Belediyenin yaptığı ve vatandaşlarımızın mülkiyet hakkını zaafa uğratan köklü imar revizyonunu iptal edeceğiz. Kırşehir Belediye Meclisi'nin 01.03.2018 tarih ve 26 nolu kararı ile onaylanan “Revize+ İlave İmar Planı” vatandaşın tapulu, parseli, evi, arsası üzerinde hak gaspına yol açmakta, mülkiyet hakkını “zoraki ortaklaştırma” yoluyla sınırlamaktadır. Nitekim hak sahiplerinim “Belediye Meclisi’nin 03.05.2018 tarihli 53 nolu kararına itirazlarının tamamı reddedildiğinden mahkemeye davalarda açılmıştır. En az imar parseli büyüklüğü 5.000 m2 olacağından, daha önceki imar planında tek maliki bulunan imar parselleri yerine, yeni imar planına göre, bir parsele en az 8-10 kişi hisselenmiş olmaktadır. Vatandaşlarımız; çoğunluğu babadan, anadan, dededen kalma, üzerinde evi olan arsalarının elinden gitmesinin kaygısını duymak ta son derece haklıdır. Arsa simsarlarına, rantçılara, ihale şebekelerine sizlerin evlerini, arsalarını kapmalarına müsaade etmemek adına derhal iptal edeceğim.
“Şehirleşme, Çukurçayır'daki, Bağbaşı'ndaki, Güvercinlik'teki, Üçgöz'deki 6 bin maliği yok sayarak hiç olmaz. Kaldı ki; aynı alanda yer almasına rağmen bazı özel kimselerinin parsellerinin bu imar revizyonun dışında tutulduğunu da gözlemledik. Sonuç olarak, göreve geldiğimizde bu imar planını iptal ediyoruz; sizlere sorulmadığı için iptal ediyoruz. Zorunlu ortaklık nedeniyle mülkiyetiniz üzerinde hak kaybını önlemek için iptal ediyoruz. Oturduğunuz evlerin ortasından yol geçirdikleri için iptal ediyoruz.” (HABER MERKEZİ)