Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, ilimizin tarihsel, kültürel, ekonomik durumu ve sanayisiyle ilgili bir değerlendirmede bulundu. 
Başkan Ekicioğlu tarih ve kültür şehri Kırşehir’in hem Cumhuriyet öncesinde hem de Cumhuriyetin kurulması aşamasında çok önemli görevler üstlendiğini belirterek, içerisinde taşıdığı kültürel mirasıyla ulusal ve uluslararası alanda adından söz ettiren bir il olmaya aday olduğunu ifade cetti. Başkan Ekicioğlu, “Moğollara karşı direnen Ahi Evran gibi bir geleneği yaratmış ve Ahilik Felsefesiyle de dünyada örnek olmuştur.” diyerek şunları ifade etti:
“Biz yerel yöneticiler olarak şehrimizin sorunlarına hakimiz ve sorunlarımızı da hemşehrilerimizle birlikte ortak akılla çözüyoruz. Göreve geldiğimizde Kırşehir Belediyesi’nin en borçlu iller sıralamasında önde olan illerden biri olmasına aldırmadan tasarrufla işe başlayarak çok önemli bir yol kat ettik.
Neşet Ertaş gibi parayla ölçülemeyecek değerlere sahip olan şehrimizde akılcı bir yönetimle sorunlarımızı çözüyoruz. Bu kapsamda “Çılgın Projeler” peşinde değiliz, halkımızın faydalanabileceği projelere imza atıyoruz. Yaptığımız ve yapacağımız projelerde de insana, sağlığa ve eğitime dokunan çalışmalara öncelik veriyoruz.
Ülkenin hızla üretimde düşürüldüğü ve işsizliğin de ona bağlı olarak arttığı bir ortamda biz Kırşehir Belediyesi olarak tarımsal Ürünlere ve Kooperatifçiliğin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapıyoruz. Nohut, mercimek, fasulye ve et işletmeciliğinde Kırşehir’in marka değerinin yaratılması ve yaşatılması noktasında çalışmalarımız bulunuyor. Kırşehir’de bulunan 300 bin büyükbaş ve 200 bin küçükbaş hayvanın ve hayvancılığın geliştirilmesi için ekiplerimiz de saha çalışması yapıyor.
Kırşehir OSB’de 60 işletmede 1200 kişi çalışıyor ve bu kapsamda ilimize üretime ve istihdama yönelik merkezi çalışmaların da yapılması gerekiyor.
 Kırşehir’deki rekabetçi sektörlerimiz hayvancılık, tarım, gıda ve yem imalatı olurken; gelişen sektörlerimiz ise yenilenebilir enerji, hayvancılık, termal turizm ve seracılık.
Kırşehir’de mevcutta en çok istihdamı sağlayan önemli kuruluşlar olan Petlas Lastik Fabrikası ve Çemaş Döküm Fabrikası kamu tarafından 1976 yıllarında yapılmıştır ve daha sonraki süreçte bu işletmeler özelleştirilmiş ve yeni yatırımlar ile kapasitelerini genişleterek istihdamda önemli artışlar sağlamışlardır.
Kırşehir ili sanayi firmalarının sektörel dağılımı incelendiğinde en fazla işletmenin mobilya imalatı sektöründe, sonrasında gıda ürünlerinin imalatı ve içecek sektöründen oluştuğu görülmektedir. İstihdam açısında incelendiğinde ise en çok istihdam sağlayan sektörün kauçuk ve plastik ürün imalatı yapan işletmeler olduğu görülmekle beraber burada Petlas Lastik Fabrikası’nın en fazla istihdamı sağladığı dikkate alınmalıdır.
Kırşehir ekonomisi ağırlıklı olarak tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Bu nedenle gelişme potansiyeli en yüksek olan sanayi sektörleri tarıma dayalı sektörlerdir. Süt ve besi hayvancılığının çokluğu Kırşehir’de süt ve süt ürünleri ile et sektörünü ön plana çıkarmaktadır. Kırşehir Belediyesi Halk Süt Projesi ile Belediyemizin hizmet binaları ile birlikte projelendirdiğimiz süt entegre tesisini yine Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün üstündeki kampüs alanında yapacağız. İhalemizi bu yıl içerisinde gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Halk Süt için patent başvurusu yapılmış durumdadır.  Üretilen süt ve süt ürünlerini sunacağımız satış yerlerini hazırladık. Amacımız günlük taze, kaliteli ve ucuz süt ve süt ürünlerini halkımız ile buluşturmaktır. 
Bunlar dışında halen devlet tarafından işletilen ya da özel sektöre devredilmiş kamu işletmeleri hariç tutulduğunda ilde varlığından söz edilebilecek tek sektör mobilya sektörüdür. Her ne kadar ilde 50+ işçi çalıştıran sadece iki işletme varsa da küçük işletmelerin varlığı bu sektörün de dikkate alınmasını gerekmektedir.
Geçtiğimiz hafta Belediyemizin şirket aracılığıyla eski TÜRKTUR olarak bilinen Farbel Boya fabrikasını ve alanı alarak istihdama yönelik öncü bir projeye daha imza attığını belirtmek isterim.
Kırşehir’de1970'li yıllarda işçi emekleriyle oluşturulan tesis yıllar sonra Belediye girişimi ile kamuya kazandırıldı. 200 dönümden fazla olan arazide Belediyemiz, Et Entegre Tesisi oluşturarak Büyükşehir Belediyelerinden de destek alacak. 
Entegre Et Tesislerini kapsayacak şekilde faaliyetin yürütüleceği alanın projesi tamamlandıktan sonra yüzlerce kişiye de istihdam olanağı sunacağız. Bölgede Belediye tarafından nohut, mercimek, bakliyat paketleme, salça, et ve süt benzeri konulardaki ürünler kooperatifler aracılığıyla halkın tüketimine sunulacak.
10 bin aileye dokunacak bir projenin Kırşehir'de hayata geçmesiyle ilimiz için çok önemli bir işi daha başarmış olacağız. Kırşehir Belediyesi tarafından ülke ekonomisine de katkı için başlatılan çalışmanın örnek de olacağına inanıyoruz
Kırşehir Yatırım İçin oldukça avantajlı konumdadır
İlimiz yatırım yapmak için oldukça avantajlara sahip durumdadır. 
Türkiye’nin merkezinde büyük kentlere kolay ulaşım, Doğu-Batı ve Kuzey-güney yollarının kesişim noktası, Havalimanlarına kolay erişim, Genç ve dinamik nüfus yapısı, Turizm ve tarım amaçlı kullanılabilecek jeotermal kaynak varlıkları, Kırmızı et konusunda yüksek ve kaliteli üretimi ile marka kent, Eksiksiz altyapılı organize sanayi bölgesi, RES, GES ve biyogaz tesislerinin kurulumu için uygun arazi varlıkları, Yüksek eğitim ve okul başarısında marka kent, Zengin kültürel miras varlıkları gibi pek çok faktör Kırşehir’i yatırım yapılabilecek bir konuma getirmektedir. 
İlimizde 2020 yılı toplam ihracat tutarı 202 milyon 379 bin $
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, Kırşehir’in 2014 yılında 211.9 milyon $ olarak gerçekleşen ihracatı yaklaşık %20’lik azalış ile 2015 yılında 169.9 milyon $ olarak gerçekleşmiştir.
Kırşehir’in ihracat tutarları 2010 yılından 2014 yılsonuna kadar %49 oranında artış göstermiştir.
Kırşehir’in ihracat yaptığı ülkelerin başında Almanya, Mısır ve İtalya gelmektedir. En çok ihracat yapılan ülkeler içerisinde tutar bazında Avrupa kıtası en çok ihracatın yapıldığı bölgedir.
Kırşehir’in ithalatı da ihracatına paralel şekilde artış göstermiş olup bunun nedeni özellikle tahıl ve canlı hayvan ithalatının artmasındandır. Bunun yanında Lastik ve kauçuk sektörünün ana hammaddelerinin de ithalata bağlı olması bu artışı desteklemektedir. 
İlimizde İhracat Yapılan İlk 5 Sektör
Otomotiv Endüstrisi, Demir ve Demir Dışı Metaller, Meyve – Sebze Mamulleri, Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri, Su Ürünleri ve Hayvansal Ürünler
Biz, Kırşehir Belediyesi olarak Kırşehir’i teknoloji alanında yaratıcı fikirlerin desteklenerek katma değerli ürün ve hizmetlere dönüştürüldüğü bir yer haline getirecek olan “Bilişim ve İnovasyon Merkezi” projesinin hayata geçirilmesini düşünüyoruz. Böylesi bir projede de şehrin paydaşları olan Üniversite ve Organize Sanayi ile entegre çalışmanın şehrimizi bilim, sanayi ve üretim alanında önemli bir yere getirerek aynı zamanda bir istihdam kaynağı da olacağını düşünüyoruz.” (HABER MERKEZİ)