CHP'nin “Hedef iktidar” sloganıyla yaptığı 37. Olağan Kurultayı sona erdi. Bir önceki kurultayda en yüksek oy alanlar arasında bulunan ve CHP Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Kırşehirli hemşehrimiz Yıldırım Kaya, Pazar günü yapılan Parti Meclisi’ne girmek için yeterli oyu alamayarak yönetim dışında kaldı.
PM için 222, YDK için de 47 kişi başvuruda bulundu. Seçimden sürpriz sonuçlar çıktı. PM'ye 25 yeni isim girdi. Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak 982 oyla, delegenin en fazla oy verdiği isim oldu. Onu, Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu 862, Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç 855, İzmir eski il Başkanı Rıfat Turuntay Nalbantoğlu 848 oyla izledi.
Delege, dört genel başkan yardımcısını çizerek yönetim dışı bıraktı. PM'ye giremeyen MYK üyeleri ve genel başkan yardımcıları Tuncay Özkan, Ünal Çeviköz, Kırşehirli hemşehrimiz Yıldırım Kaya ve Aykut Erdoğdu oldu. Erdoğdu, yeterli oyu aldı ama kotaya takıldı.
Yıldırım Kaya 56'ıncı sırada yer alarak 202 oy aldı, Tuncay Özkan da 59'uncu sırada yer alıp 477 oy alarak ilk 52 kişilik PM listesine giremedi. (HABER: BEYHAN BALLI)