CHP’de 2020 yılında yapılacak kurultay hazırlıkları devam ederken, Kırşehir’de 1 Aralık’tan önce yapılması gereken mahalle delege seçimlerinin hala yapılmaması partililerin kafasında çeşitli sorular oluşmasına neden oluyor.
Kırşehir’deki CHP’liler, 1 Aralık 2019 tarihine kadar il genelindeki tüm ilçe delegelerinin belirlenmesi gerektiğini, ancak sürecin 6 gün kalmasına rağmen hala gün ve tarihinin belirlenip, ilan edilmediğini, bu nedenle parti yöneticilerinin neyi beklediğini sordular.
CHP Genel Merkezi tarafından Kırşehir İl Teşkilatı’na gönderdiği genelgeye uyulmadığını öne süren CHP’liler, “Bu durum demokrasiye inanmış biz CHP’lileri derinden sarsıyor. Genel Merkez Kırşehir’e bir genelge gönderiyor ve 1 Aralık 2019 tarihine kadar il delegelerin belirlenmesi için sandık kurulmasını istiyor, 6 gün kalmasına rağmen nedense delege seçimlerinin yapılacağı gün hala açıklanmıyor, sandık kurulmuyor. Bu durum partimize gelecekte büyük zarar verecektir. Kırşehir’de hiç kimse kendilerini partinin aldığı kararın üzerinde göremez, buna hakkı olamaz. Eğer ki delege seçim süresini geciktirip, kendi delegelerini kendileri belirme gibi bir hareketin içine girmek istiyorlarsa yanılıyorlar. Çünkü bu durum partimize büyük zarar verir, hatta kaosa sürükler. Umarız İl ve İlçe Başkanları Genel Merkezin kararına uyar ve 1 Aralık’tan önce mahalle delege seçimlerini yapar” dediler. (HABER: BEYHAN BALLI)