Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir halkıyla bayramlaştı, eleştirilere yanıt verdi:

“CHP olarak yerelde iktidarız,  herkes de buna saygı duymalı”

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu partisince düzenlenen bayramlaşma törenine katılarak, Kırşehir halkıyla bayramlaştı.
Yoğunluk nedeniyle parti binası yerine parkta yapılan bayramlaşma törenine Milletvekili Metin İlhan, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, CHP İl Başkanı Baran Genç, Merkez İlçe Başkanı Doğan Yıldızhan ve kalabalık bir partili katıldı.
Kırşehir halkının bayramını kutlayarak sözlerine başlayan Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, bayramların birlik ve beraberliğin pekişmesine, küskünlük ve kırgınlıkların kalkması için bir vesile olduğuna dikkat çekti.
Ülkemizde demokrasinin, hukukun hakim olmamasını isteyen, gerginlik isteyen ve ülkenin varlığına tehdit oluşturan derin yapının saldırılarda bulunduğunu ifade eden Başkan Ekicioğlu, şunları söyledi:
”Maalesef geldiğimiz noktada, İslam Âlemine ve ülkemize yakışmayan gerginlikler ve bu gerginlikten beslenmeye çalışan siyasilerin açıklamalarını izliyoruz. Hepinizin bildiği gibi Cumhurbaşkanının son 2 aydır Türkiye İttifakı için sarf ettiği sözler ve çabasının önü Çubuk’ta kesildi. Çünkü ülkenin ekonomik ve siyasi koşulları ile bağımsızlığı noktasında ciddi sorunları var iken Cumhurbaşkanının attığı adımlar, Çubuk’ta CHP Genel Başkanımıza yapılan saldırı ile derin yapı tarafından engellendi. Bu hamlenin neden yapıldığına genel çerçeveden baktığımızda ülkemizde demokrasinin, hukukun hakim olmamasını isteyen, gerginlik isteyen ve ülkenin varlığına tehdit oluşturan derin yapının saldırısı olduğunu görüyoruz. Tabi ki buna zarar verecek söylemlerin karşısında durmak zorundayız.”
Bu tür söylemlerin yerele de yansıdığına dikkat çeken Başkan Ekicioğlu, yerelde CHP’nin iktidar olduğunu ve herkesin buna saygı duymasını da isteyerek sözlerini şöyle tamamladı:
“Dün AK Parti İl merkezinde yapılan bayramlaşma töreninde hüzün gözyaşları vardı, ağlıyorlardı. ‘Kimsemiz kalmadı, buralar dolup taşarken artık kimse gelmiyor’ diyorlar. Onun arkasından söylenen sözlerin bunun nedenleri olduğunun da farkında değiller. Çünkü bize oy veren vatandaşları teröristlikle suçlarsanız sizin partinizde kimse kalmaz. Kamu kurumlarına hanımını, oğlunu, gelinini, kızını, yerleştirirsen o partide kimse kalmaz. Eğer ekmeğinizi, dostluğunuzu, bilginizi paylaşmıyorsanız. Kucaklamayıp hepsi benim olsun derseniz maalesef o partide kimse kalmaz ve sonun başlangıcı olur. Bu gerginliklere gerek yok diyorum. Hala gerginliklerden nemalanmaya çalışırsanız bu sizin bittiğinizin ve tükendiğinizin göstergesidir. Bu arkadaşlara tavsiyem; lütfen gerginliği bırakın. Biz CHP olarak yerelde iktidarız. Buna saygı duyun , buna saygı duymak zorundasınız çünkü demokrasinin kuralı bu ! Ne Belediye ne de kamu kurumları sizin babanızın malı değil. Halkın malı. Onlara şunu söylemek istiyorum; seçimi kaybettiyseniz zaten kendileri de söylüyor. ‘Biz de seçim kaybedenleri bakan yapıyorlar’ diye. Artık bakan olarak atanın, başka kurumlara atanın, müşavir olun, onlarla uğraşın. Halkın verdiği karara saygı duyun, bundan sonra da İstanbul seçimleriyle birlikte de Kırşehir nasıl nefes aldıysa Türkiye de nefes alacak. Ülkenin bütünlüğü, birliği, barışı, demokrasisi, adaleti, hukuku için elimizden gelen her çabayı göstereceğiz. Hiç kimseyi kırmayacağız, ötekileştirmeyeceğiz, dışlamayacağız. Çünkü Ahi Evran’ın, Hacı Bektaş-ı Veli’nin, Yunus Emre’nin kenti olarak bize birleştirici ve tutkal vazifesi verildi. Biz bu noktada başarılı olmak zorundayız. 89 yılında yapılan hatalardan ders çıkararak gelecek yüzyıllara bu cumhuriyeti taşıyacağız. Ülkenin birliği ve bütünlüğü için de ne bedel ödenmek gerekiyorsa halk değil biz ödeyeceğiz. Çünkü bu cumhuriyeti kuran Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları bu bedeli ödemek için önce kendileri yola çıktılar. Biz de onların çocukları olarak onlardan aldığımız feyz ile onlardan aldığımız düşünceleri gelecek kuşaklara aktarıp bu ülkenin ve cumhuriyetin yüzyıllarca ve binlerce yıl yaşaması için mücadelemizi ettireceğiz. Hepinizin bayramını kutluyorum. Her şey güzel olacak diyorum.” (HABER: BEYHAN BALLI)