Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından 9 Eylül 1923'te kurulan CHP, 97'nci kuruluş yıldönümünü bugün tüm yurtta olduğu gibi Kırşehir’de de kutladı.
Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, CHP İl Başkanı Baran Genç, Merkez İlçe Başkanı Doğan Yıldızhan, İl Genel ve Belediye Meclisi üyeleri ile parti yöneticileri bugün saat 9.30’da Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 97. Yıldönümü Cacabey Meydanı’ndaki törene katıldılar. Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.
Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, her zaman büyük onur duyduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nin Cumhuriyetten daha önce 9 Eylül 1923 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulduğunu, cumhuriyetin kurulmasında bu ülkede devrimlerin gerçekleşmesinde önemli roller üstlendiği gibi sonraki süreçte ülkenin çok partili sisteme geçmesinde çok önemli rol üstlenerek bu ülkeyi cumhuriyet ve demokrasi ile tanıştırdığını ifade etti.
Başkan Ekicioğlu, “Cumhuriyet Halk Partisi kökleri olan cumhuriyetin her adımında, adımları olan ve Türkiye'deki bütün dönüşümlerde imzası olan bir siyasi partidir. Bu siyasi parti Mustafa Kemal Atatürk tarafından “Benim iki büyük eserim var. Bunlardan birisi Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisidir” diyerek aslında Türkiye Cumhuriyeti’ni ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni bize emanet etmiştir. Geldiğimiz süreçte yoluna en emin adımlarla tarihsel mirası ve birleştirici gücüyle bütünleşerek devam etmektedir. Cumhuriyet Halk Partisi Dünün, Bugünün, Yarının Partisidir. Umudun adıdır. Cumhuriyet Halk Partisi, bir parti olmasının ötesinde savaş meydanlarında kurulmuş olan, milli mücadeleyi vermiş olan ve bunun devamında cumhuriyetin, devrimlerin yeniden hayata geçirilmesinde önemli roller üstlenmiş, bu ülkede demokrasi için mücadelesini sürdüren bir siyasi partidir. Mustafa Kemal Atatürk'e bir kez daha şükran ve minnet duygularımızı ifade ediyoruz” dedi.
CHP İl Bakanı Baran Genç “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “Benim iki büyük eserim var biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisi” dediği Cumhuriyet Halk Partimizin 97.kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi ülkemizi düşman işgalinden kurtaran, devletimizi kuran kadroların ulusumuzu muasır medeniyet seviyesine çıkartmak için girdikleri yolun, verdikleri siyasi mücadelenin adıdır. Atamızın emanetlerine sahip çıkmak, vatanımızı korumak için bahane üretmeden; çağdaş, laik, demokratik bir Türkiye için canla başla çalışanlar olarak, Cumhuriyet Halk Partili olmaktan gurur ve onur duyuyoruz. Mazlum milletlerin bağımsızlık mücadelelerinin ilham kaynağı kurtuluş savaşımızın ateşinden beslenen partimiz, bugün de ulusal değerlerin, demokratik hakların ve çağdaş evrensel hukukun yıkılmaz kalesidir. Özgürlüğün, adaletin, eşitliğin, dolayısıyla barışın en güçlü savunucusudur. Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta barış, dünyada barış” şiarından ayrılmayan partimiz bu haliyle de evlatlarımızın koruyucusu, sığınağı durumundadır. İktidarına, yol göstericiliğine bugün her zamandan daha çok ihtiyaç duyduğumuz partimizi, yapılacak ilk seçimde iktidara taşıyacağımıza söz veriyoruz. Halkımızın özgür ve bağımsız bir ulus olarak yaşama isteğine nice yüzyıllar, binyıllar diliyoruz. Yaşasın çağdaş, demokratik, laik Türkiye Cumhuriyeti, Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin Cacabey Meydanı’ndaki 97.kuruluş yıldönümünü kutlama programına katılanların pandemi şartlarına uyup, maske ve sosyal mesafeyi korudukları dikkati çekti. (HABER: BEYHAN BALLI)