Hüseyin Çakmak ile İsa Şahin yarışacağı kongrede 200 delege oy kullanacak

 

CHP İl Kongresi yarın yapılacak

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kırşehir'e gelmiyor CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kırşehir'e gelmiyor

 

Cumhuriyet Halk Partisi Kırşehir İl Kongresi 1 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek.

Kırşehir ilçe kongrelerini tamamlayan CHP’de il başkanlığı için mevcut başkan Hüseyin Çakmak ile İsa Şahin aday oldular.

Neşet Ertaş Kültür Merkezi’nde saat 10.00’da başlayacak kongrede 200 delege oy kullanacak.

         Kongrede yeni il başkanının yanı sıra yeni yönetim kurulu, denetim kurulu, disiplin kurulu ve kurultay delegeleri belirlenecek.

         Bu arada İl Başkan adaylarından İsa Şahin, kongreye bütün delegeleri ve partilileri davet ederek, “Yapacağımız kongrede hedeflerimizi hayata geçirebilecek bir yönetimin seçilmesi hem Kırşehir'in geleceği hem de ülkemizin geleceği için vazgeçilmez önemdedir. Bu sorumluk bilinciyle 1 Ekim'de yapılacak il kongremizde il başkanlığına adayım ve herkesin desteğini bekliyorum.  Seçildiğimiz takdirde, demokrasiye sahip çıkıp emek bileşenleriyle yol alacağız, sendikalarla ve sivil toplum kuruluşlarıyla omuz omuza yürüyen bir örgüt olacağız. Kırşehir'imiz dik duruşun, haksızlığa karşı haykırışın simgesi olacak, karşısında kim olursa olsun haklının yanında saf tutan güç olacak. Seçim sonuncunda ben ve arkadaşlarım göreve geldiğimiz takdirde; partimize verilen her oyun değerini bilerek oy hırsızlarına fırsat vermeyeceğiz ve her bir oyumuza sahip çıkacağız. Nerede eksiğimiz, hatamız varsa hep birlikte konuşup tüm seçim sonuçlarını mahalle mahalle, köy köy inceleyip, oy kaybettiğimiz seçim bölgelerine öncelik vereceğiz. Hemen, kongremiz biter bitmez, verdiğimiz sözleri yerine getirmek için kollarımızı sıvayıp, gecemizi gündüzümüze katacağız. Tüm bunları yaparken ‘hesap vermekten kaçanlar hesap soramazlar’ anlayışıyla şeffaflık ilkemizden asla taviz vermeyeceğiz. Anadolu'muzun bağrındaki, kırmızı gülümüz, demokrasi gazisi Kırşehir'imizin aydınlık insanları olarak Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığından ayrılmayacağız. Yoldaşlarım, Unutmayalım ki haramilerin saltanatı mutlaka yıkılacak, halkın iktidarı kurulacaktır" diye konuştu.

Halen İl Başkanı olan ve Pazar günü yapılacak il kongresinde başkanlığa aday olan Hüseyin Çakmak, ise  “İl kongremiz de biter bitmez belediye seçimlerine zaman kaybetmeden hazırlanacağız. Kırşehir'de bir öncekinden daha fazla belediye alacağımız konusunda iddialıyız ve yine İç Anadolu'nun kalbinde kırmızı renk mutlaka hakim olacak. Tabii bizler böyle bir hedef önümüze koyarken sadece son seçimdeki yaklaşık yüzde 25'lik oy artışını baz almıyoruz mevcut belediyelerimizin yapmış olduğu başarılı çalışmaların da bize büyük katkı sunacağının da farkındayız. Herkes şundan emin olsun ki şahsım olarak partim için şu ana kadar olmuş olduğu gibi emeğimi asla esirgemeyecek, sürekli dinamik ve halkla iç içe olan bir Cumhuriyet Halk Partisi Kırşehir il örgütü olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım bu konuda partimizi Kırşehir'de mutlaka ileri taşıyıp örnek başarılara imza atacağız” dedi. (HABER: AYHAN CEYLAN)