CHP İl Başkanı Genç’tenhibe desteği tepkisi!..

Genç: “Çiftçilerimizle dalga geçmenin ne demek olduğunu sandıkta gösterecektir”

CHP Kırşehir İl Başkanı Baran Genç, Kırşehir’deki çiftçilere verileceği açıklanan nohut ve ayçiçeği tohum desteğinin herkese ve yeterli oranda verilmemesine tepke gösterdi.

100 dekarlık bölüm için ise 20-25 kilo kadar bir çuval yağlık Ayçiçek tohumu verildiğini belirten Başkanı Genç, “Galiba bizimle eğleniyorlar ve dalga geçiyorlar 25 kilo yağlık ayçiçeği ile 100 dekar nasıl dikilir? Herhalde bu çekirdeği evinize götürüp çitleyin demek istiyorlar” dedi.

CHP İl Başkanı Baran Genç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Geçtiğimiz günlerde Tarım Bakanlığı tarafından bir nohut ve ayçiçeği tohum desteği verileceği söylenmişti ve bizden Tarım İl Müdürlüklerine bir dilekçe verilmesi gerektiği söylenmişti. Ben de bir dilekçe verdim. 300 dekar arazi için 200 dekar nohut ve 100 dekarı içinde bir ayçiçeği tohumu isteğinde bulundum. Yüzde 75 hibe desteği olduğunu söylediler fakat dün itibariyle listeler açıklandı. Benim 200 dekar arazim için hiçbir şekilde destek olmadı. 100 dekarlık bölüm için ise 20-25 kilo kadar bir çuval yağlık Ayçiçek tohumu verildiği açıklandı. Ben ilk önce şaka zannettim sonra bir arkadaşı görevlendirdim listeye bakması için. Gerçekten öyleymiş bir paket yağlık Ayçiçek tohumu bana reva görülmüş. Ben buradan çiftçilerimize şunu söylemek istiyorum. Galiba bizimle eğleniyorlar ve dalga geçiyorlar 25 kilo yağlık Ayçiçeği ile 100 dekar nasıl dikilir bilemiyorum bunu düşünmek bile istemiyorum. Herhalde bu çekirdeği evinize götürüp çitleyin demek istemişler. Tamam bir tarım politikanız yok bunu anlıyoruz farkındayız bunun ama bari çiftçilerimizle dalga geçmeyin ama inanıyorum ki çiftçilerimiz sandıkta dalga geçmenin ne demek olduğunu sizlere gösterecektir.”  (HABER: BEYHAN BALLI)