CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Ankara Milletvekili hemşerimiz Yıldırım Kaya, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, CHP İl Başkanı Baran Genç,  59. Ulusal, 33. Uluslararası Hacı Bektaş-ı Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri'ne katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla buluştular.

Kılıçdaroğlu'na Kırşehir'de yaptığı hizmetler ve çalışmalar hakkında kısa bilgiler veren Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, "Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile 59.Ulusal, 33.Uluslararası Hacı Bektaş-ı Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri vasıtasıylakısa süreli de olsa bir araya gelme fırsatı bulduk. Sayın Genel Başkanımıza faaliyetlerimiz hakkında bilgiler aktardım. Kendisine, Kırşehir'e ve bizlere verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Bu arada CHP Kırşehir İl Başkanlığı’ndan Kemal Kılıçdaroğlu ziyaretiyle ilgili bir açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Birçok medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan Anadolu; 13.yüzyılda, Hacı Bektaş Veli'nin "Düşünce karanlığına ışık tutanlara ne mutlu", "Nefsine ağır geleni kimseye uygulamayınız", "Eline, beline, diline sahip ol", "Yetmiş iki milleti bir gör" anlayışı ile yoğurulur. 

"Yolumuz, ilim, irfan ve insanlık sevgisi üzerine kurulmuştur" diyen Hacı Bektaş Veli; öğretisinin temel ilkelerini oluşturan bu dizeleriyle, günümüz insanının ulaşmaya çalıştığı hedefi, 13.yüzyılda ortaya koymuştur.

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Hacıbektaş-ı Veli'nin yüzyıllar öncesinden çizdiği bu hoşgörü öğretisinde bahsettiği anlamlı konuşmasına şahitlik ederek Pir Hünkâr Hacıbektaş-ı Veliyi saygıyla andık.

Başta Hacıbektaş Belediye Başkanımız Sayın Arif Yoldaş Altıok olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz." (HABER: BEYHAN BALLI)