CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan: 
“CHP Büyük Önderimiz Atatürk’ün 
ilkeleri ışığında ve O’nun izindeki 
ilerleyişini her daim sürdürecektir”

Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından 9 Eylül 1923’te Türkiye’nin ilk siyasi partisi olarak kurulan ve bugüne kadar yedi genel başkanın görev yaptığı CHP, 98'nci kuruluş yıl dönümünü kutluyor.
CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, CHP’nin kuruluş yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi, büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu yolda, gösterdiği hedefe doğru yürüyeceğini belirten Milletvekili Metin İlhan, mesajında şunları söyledi:
“Cumhuriyet Halk Partisi, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ortaya koyduğu Cumhuriyetin vazgeçilmez ve değişmez ilkeleri ışığında ve O’nun izindeki ilerleyişini her daim sürdürecektir. Bugün ya da gelecekte dönemin koşulları çerçevesinde topluma negatif yansımaları olabilecek olan olaylar veya durumlar karşısında Partimiz, her daim halkın tüm kesimlerinin yanında ve dayanışma içerisinde olarak desteğini, mücadeleci duruşunu ortaya koymuştur koyacaktır da. 
Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı süreçte ve sonrasında sosyal refahı yüksek, çağdaş, bağımsız, medeni ve aydın bir toplumun oluşması adına ortaya atılan tüm yeniliklerin aynı çizgide devam ettirilmesine ışık tutarak ülkenin ve toplumun geleceğe doğru yol almasında ve de her yeni dönemin getirdikleri doğrultusunda, toplumun egemenliği ve özgürlüğü ile demokrasinin gücünü ve varlığını korumak için umut olacaktır.
“Bu düşüncelerle, bir ülkenin ve bir toplumun varlığı ve de hürriyeti için Cumhuriyeti ortaya koyan tüm ilkelerin ve modern, uygar bir ulus yaratmada insan haklarının temel alındığı eşitlik ve adalet kavramlarının büyük önem arz ettiğini sürekli vurgulayan Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluş yıldönümünü kutluyorum.” (HABER: BEYHAN BALLI)