CHP Kırşehir İl Başkanı Baran Genç, Türkiye Cumhuriyeti’nin sigortası konumundaki CHP’nin 98. kuruluş yıldönümünü onur ve gururla kutladıklarını bildirdi.
CHP’nin çağdaş, laik, demokratik sosyal hukuk devletinin, yargı bağımsızlığının, insan haklarının, kadın erkek eşitliğinin, hoşgörünün, huzur ve barış ortamının savunucusu olduğuna dikkat çeken Başkan Baran Genç, “Cumhuriyet Halk Partisi, 98 yıl önce bugün çağdaş Türkiye’nin temellerini atmış, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Cumhuriyet’i kurarak, Türkiye demokrasisini inşa etmiştir. Kuruluş ve kurtuluşun partisi CHP ilk günkü gibi aynı ruhla Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsız, çağdaş bir devlet olarak var olması, güçlenmesi, halkımızın mutluluğu için mücadele vermiştir ve vermeye de devam etmektedir. CHP çağdaş, laik, demokratik sosyal hukuk devletinin, yargı bağımsızlığının, insan haklarının, kadın erkek eşitliğinin, hoşgörünün, huzur ve barış ortamının savunucusudur.  CHP, eşit haklara sahip, onurlu insanların yaşadığı bir Türkiye’nin garantisidir. Cumhuriyetin koruyucusu ve teminatı; Atatürk’e devrimlerine gönül vermiş yurttaşların partisidir.  Atatürk ilke ve devrimleri üzerinde oturan Cumhuriyet'imizin aydınlanma hareketi vardır. Yine, Cumhuriyet'imizin çok partili demokrasiyle taçlandırılması, sosyal demokrasi ve sosyal devlet anlayışı vardır. CHP, bu onurlu mirasın sahibi olan milletimizin partisidir. Bugün de hak, hukuk ve adalet için mücadelenin en ön saflarında CHP bulunmaktadır” dedi.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Cumhuriyet’le birlikte ikinci büyük eserinin ‘Cumhuriyet Halk Partisi’ olduğuna dikkat çeken Başkan Genç, açıklamasında şunları ifade etti:
“Bu bilinçle Atatürk’ün ilke ve devrimleriyle yolumuza devam ediyoruz.  Kula kulluk etmeyenlerin partisi olan CHP dış güçlere boyun eğmeyen yapısıyla, kadınların, çocukların, ezilenlerin, ötekileştirilenlerin, haksızlığa uğrayanların, çiftçinin, işçinin, işsizin, emekçinin, eğitimcinin, esnafın, öğrencinin, kısaca toplumun tüm kesimlerinin partisi olmaya devam edecektir.  Irk, dil, din, mezhep gözetmeksizin toplumun tüm renklerini bünyesinde barındıran, tüm kesimlere hitap eden, çağdaşlığı, bilimselliği, kardeşliği, bağımsızlığı ve özgürlüğü esas alarak bugünlere taşınan partimiz CHP ülkenin bütünlüğünden taviz vermeyecektir.  CHP haksızlıklara, hukuksuzluklara, ayrımcılığa karşı hep karşı çıkıp, mücadele etmiştir. CHP’nin toplum üzerindeki baskı ve sindirme politikalarının karşısında duran, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletini savunan bir yapıyla çocukların çağdaş geleceğinin ipotek altına alınmasına karşı mücadelesinden taviz vermeyecektir.  Partimiz, Büyük Önder Atatürk’ün mirasçısı olarak her zaman var olacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkenin güvencesidir, sigortasıdır. İlk seçimde iktidarı devralana kadar yapıcı muhalefet görevimizi hakkıyla yerine getirmeye devam edeceğiz. CHP’nin bir neferi olarak haksızlıklara, yanlışa dur demek isteyen herkesi CHP’nin çatısı altında bekliyorum.”  (HABER:BEYHAN BALLI