Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu'ndan Milletvekili Mustafa Kendirli’ye yanıt…

“Çevre yolu kamulaştırma bedeli
250 milyon değil, 26 milyon liradır”

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu; Perşembe akşamı Kırşehir’deki yazılı ve görsel basın mensuplarıyla bir araya gelerek hem çalışmalarıyla ilgili bilgiler aktardı, hem de Kırşehir gündemindeki bazı konulara açıklık getirdi.
Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Belediye Başkan Yardımcıları Asaf Kayaoğlu, Nuri Araz, Osman Uçar, Hamza Çam, Tuncay Polat ile yazılı ve görsel basın mensupları katıldı.
Şeffaflık ve dürüstlük hizmet anlayışı ile basın mensuplarıyla bir araya gelip, Belediye’nin genel durumu hakkında bilgiler vermeyi benimsediklerini ifade eden Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, “Biz her türlü yapıcı eleştirilere açığız. Basının görevi de denetim yapmak. Ancak başka yollara girerek tehdit ve şantajlara girenlerle bizim işimiz olamaz. Görevimize geleli 1,5 yıl oldu ve bu süre içinde üçüncü kez basın mensuplarıyla toplantı yapıyoruz. Bundan sonra da bu tür toplantılarımıza ara vermeden devam edeceğiz” dedi.
TABLET KAMPANYASI
Koronavirüs nedeniyle okulların kapalı olması nedeniyle Kırşehir’deki öğrencilerin uzaktan eğitimde karşılaştıkları sorunları çözmek için tablet kampanyası başlattıklarını belirten Başkan Ekicioğlu, bugüne kadar 100 tablet temin ettiklerini, bunları ihtilaç sahibi öğrencilere dağıtacaklarını, Kırşehir halkının ve hayırseverlerin tablet, bilgisayar ve televizyon bağışında bulunabileceklerini ifade etti.
TOKİ’DE YOLLARIN VE ÇEVRE DÜZENLEMESİ
Başkan Ekicioğlu, Bağbaşı Mahallesi’nde ikinci etap konutları yapan müteahhidin iflas etmesi nedeniyle yarım kalan çevre düzenlemesi ve yol çalışmalarının ağır aksak devam ettiğini, yılsonuna kadar tamamlanarak yaşanan sıkıntıların ortadan kalkacağını söyledi.
GELİRE PANDEMİ DARBESİ
Dünyaya, ülkemizi ve ilimizi etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle Kırşehir Belediyesi’nin gelirlerinin de önemli ölçüde düştüğünü, ancak tasarrufla bu sıkıntı ve zor süreci atlatmaya çalıştıklarını belirten Başkan Ekicioğlu, “Pandemiden dolayı yapmayı düşündüğümüz pek çok hizmet ve etkinlikleri yapamadık. Dolayısıyla pandemi bütün hemşehrilerimizi olduğu gibi Belediyemizi de olumsuz yönde etkiledi. Gelirlerimiz düştü. Belediye olarak halkımıza maske dağıtık, kurum ve kuruluşları, park ve bahçelerimizi dezenfekte ettik, hala da etmeye devam ediyoruz” diye konuştu.
ESNAF KAN AĞLIYOR
Koronavirüs salgınından her kesimin etkilendiğini, esnaf ve sanatkârların da iş yapamadıkları için adeta kan ağladıklarını belirten Başkan Ekicioğlu, devletin destek vermesi gerektiğini söyledi.
Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, geçtiğimiz hafta AK Parti Merkez İlçe kongresinde Kırşehir Çevre Yolu ile ilgili açıklama yapan AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli’ye yanıt verdi.
Milletvekili Kendirli'nin Çevre Yolu ile ilgili ''Çevre Yolu niyetleri varsa buyursunlar 250 milyon civarında bir kamulaştırma bedeli var. Belediye mücavir alanı içerisinde olduğu için ödesinler. Ben de Kırşehir AK Parti Milletvekili olarak buradan söz veriyorum. Diyorum ki; siz kamulaştırma bedelini ödeyin. Yolu da Ulaştırma Bakanlığımıza, Karayollarımıza yaptırmanın sözünü ben veriyorum. Hadi hodri meydan'' sözlerine cevap veren Başkan Ekicioğlu, ''Milletvekilimize birileri sanırım yanlış bilgi vermiş, konu hakkında ne yazık ki bilgi sahibi değil. Çevre Yolunun kamulaştırma bedeli sadece 26 Milyon lira civarında. Daha önce yapılan fizibilite raporlarında da programa alınma sürecinde de söz konusu kamulaştırma bedeli Ulaştırma Bakanlığına ait. Ama biz bunu da devletin sırtına yüklemeyeceğiz. Gerekli imar planlarını yaptıktan sonra hiç bir vatandaşın yerini istimlak etmeden ve devletin kasasından tek kuruş çıkmadan hazır hale getirip Milletvekilimiz Mustafa Kendirli'nin önüne koyacağız.'' dedi.
Kırşehir’de poşette çöp toplanan yerlere konteynerler koyduklarını belirten Başkan Ekicioğlu, 2 milyon lira bedelle yaptırdıkları çöp konteynerlerini teslim aldıktan sonra poşette çöp toplanan cadde, sokak ve mahallelere dağıtımı yapacaklarını söyledi. (HABER: SALİH GÜNER)