LC WAİKİKİ firması komşu Aksaray’a yatırım yaparak 4 bin 500 kişiye iş imkânı sunacak… 
Bu yatırımı değerlendirerek iktidar partisinin temsilcilerine çağrıda bulunan İYİ Parti Kırşehir İl Başkanı Müfit Göçen: “Kırşehir’e hizmet etmek, çalışan yerleri satmakla değil, yeni istihdam yerleri açmakla olur”

ÇEVRE İLLER YATIRIMLA 
BÜYÜYOR, KIRŞEHİR KÜÇÜK 
YATIRIMLARLA AVUTULUYOR”

1989’da il olan Aksaray’ın nüfusu 89 bin 301’e çıktı, TBMM’de 4 milletvekili ile temsil ediliyor, Kırşehir’de nüfusu artmıyor, sadece 2 vekilimiz var…

İYİ Parti Kırşehir İl Başkanı Müfit Göçen, 19 yıldır Türkiye’yi ve Kırşehir’i yöneten AK Parti’nin, Kırşehir’de istihdamı arttıracak yatırım yapmadığını, mevcut yatırımlarını özelleştirerek elden çıkardığını belirterek, iktidar partisini ve yöneticilerini Kırşehir’e istihdam yaratıcı yatırım yapmaya davet etti.
Hizmet etmenin çalışan yerleri satmak değil, yeni istihdam yerleri açmakla olduğuna dikkat çeken Başkan Müfit Göçen, Kırşehir’de insanlarımızın işe aşa ihtiyacı olduğu, bunu gerçekleştirmenin de laf değil, icraatla olacağını ifade etti.
Seçilenlerin ve AK Parti iktidarının yaptığı yatırımlarla yeni il olan komşu Aksaray’ın hızla gelişip kalkındığını, Meclis’te 4 milletvekili ile temsil edildiğini belirten Başkan Göçen, Kırşehir’in sorunlarıyla baş başa kalmasının da üzüntü verici olduğunu söyledi.
Aksaray’a son olarak LC WAİKİKİ firmasının yatırım yaparak 4 bin 500 kişiye iş ve aş imkanı sunacağını belirten İYİ Parti İl Başkanı Müfit Göçen, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:
“Yıllardır Kırşehir’de yatırımların gerekliliği konuşulur. Kırşehir’in büyümesinin, gençlerimizin memleketimizde kalmasına en büyük gerekçe olarak istihdam imkânı sunulması ile olacağı bu olunca ihtiyaç duyulan diğer yatırımların kendiliğinden oluşacağı düşünülmektedir.
“Kırşehir yıllar önce gerek devlet, gerekse özel sektör, gerekse girişimcilerin el birliği ile birçok işletme hayata geçmişti. Bunların yetersiz olduğunu, daha güzel hizmetler yapacağını ifade eden AKP insanlarımızın duygularına da hitap ederek, iktidara geldi ve 19 yıldır devletin idaresini elinde tutuyor. Ülkemizde ve Kırşehir’de AKP’nin ve küçük ortağın başarısızlıklarını maalesef hepimiz yaşamımızda hissediyoruz.
“Bizim öncelikli sorumluluğumuz ilimizin sorunlarını ve çözümleri konularında gayret göstermektir. Çünkü ‘herkes kapısının önünü temiz tutarsa, şehir temiz olur’ derler. Şehirler temiz olunca ülkemizde temiz olur.
“Yaklaşık 19 yıldır AKP’nin temsilcileri de Kırşehir’in geleceğine yön verdiler. Ülke genelinde hep eskiye laf söyleyen, Allah rızası için istihdama yönelik hiçbir fabrika açmayan ama önceki yönetimlerin emeklerini ile yaptıkları yatırımları babalar gibi satan AKP Kırşehir’de de istihdam için hiçbir yatırım yapmadığı gibi tek devlet fabrikasını da satmıştır. Sağ olsunlar onun parasıyla şehrimize Türkiye’nin en büyük hapishanelerinden birini övünerek inşa ediyorlar.
“19 yıldır Kırşehir’i uçuran kaçıran vaatlerde bulunan AKP’li seçilmişler daha önce başlayan Sıdıklı-Sarıyahşi Köprüsünün tamamlanması, Polis Meslek Yüksekokulu, Neşet Ertaş Kültür Merkezi yapımları dışında sadece yap-boz hesabıyla ve inşaat işleri ile uğraşmışlardır. Kırşehir’i borç batağına soktukları plansız programsız yapılan icraatları ve bu millete bunların maliyetleri ile ilgili sorularımızı da duymamazlığa gelseler de biz bıkmadan usanmadan her platformda sormaya devam edeceğiz. Sadece vekaleten yönettikleri bu şehrin sahibi olmadıklarını ve hesap vereceklerini bilmelidirler. 
“Tren yolu ne oldu? Havaalanı yolu ve raylı sistem seçim masalı mıydı? Çevre Yolu niye durdu? Şeker Fabrikası niye satıldı? Devlet Hastanesi önüne hastaneden fazla para harcanarak ucube üst geçit niye yapıldı? Şehrin ana caddeleri niye tek şeride düşürüldü? Yağmur yağdığında niye yollardan su fışkırdı? Niye şimdi hastaneyi boşaltıp yeniden hastane yapımına soyunuyorlar? Yıkılan Sağlık Koleji ve eski hastanenin arsası ne olacak? Önünde pozlar verip, nutuk attıkları Hükümet Konağı niye Kredi Yurtlar Kurumu’na ‘bütçede para yok!’ diye devredildi? Aynı Bakanlık ve Milletvekilimiz başka ilçemizde bütçede parası olan Hükümet Konağı müjdesini nasıl verebiliyor? Acaba bunun akıbeti de Merkez Hükümet Konağı gibi mi olacak? İnşaatlarla hizmet müjdesi veren Sayın Milletvekilimiz ve küçük ortağına bir özür borcum var. LC WAİKİKİ’nin Aksaray’da yapacağı yatırımda 2500 kişi istihdam edileceği buna seyirci kaldıklarını söylemiştim. Bu sayıyı yanlış verdiğim için gerçekten özür dilerim. Çünkü yanlış söylemişim. Resmi Gazete yayımlanan Kasım ayı teşvik listesinin 1. Sırasında 3.650.000.000 yatırımla yer alan LC WAİKİKİ’nin Aksaray’a fabrika kuracağı kesinleşmiştir. 480.000 palet lojistik kapasiteye sahip olacak fabrikada 2 bin 500 kişi değil 4 bin 500 kişi istihdam edilecekmiş. Toplam 15 bin kişinin bu iş yerinden faydalanması hesaplanıyor. Bu fabrikayı Aksaray’a kazandıranlara imrenmemek, kıskanmamak elde değil. Biz de ise yüzme havuzu yaparak yatırım getirildiğini zannediyorlar. Şimdi Mucur’a da dev yatırım getirdiklerini müjdeliyorlar. Bunları dinleyen Mucur’a sanki LC WAİKİKİ’nin fabrikasını getirdiklerini, sanki 4 bin 500 kişiye iş sağladıklarıyla övünüyorlar, zannedecekler. 
“Yapmaya çalıştıklarınız, bulunduğunuz makamın karşılığı değil lütfen gerekeni yapın.  1989’da il olan Aksaray’ın 90 bin nüfusu vardı şimdi 301 bin oldu. Bizim onlardan önce kurulan Organize Sanayide küçük işletmelerle yaşam savaşı verilirken, onlar 3. Organize Sanayi’yi doldurdular. Bizim, sizin döneminizde milletvekili sayısı 2’ye düşerken onlar 4 milletvekili ile temsil ediliyor. Lütfen başınızı kaldırın ve çevremizde neler oluyor, onları ve gerçekleri görün. Yaptığınız inşaatlar sonu ve aslı gelmeyen sadece seçim broşürlerinde yer alan vaatleriniz gerçeği yansıtmıyor. Biz ve diğer iller ne durumda ona bakın sizin şartlarınızın iyi olması Kırşehir’in iyi olduğu anlamına gelmez.
“Hizmet etmek çalışan yerleri satmak değil, yeni istihdam yerleri açmak olduğunu, insanlarımızın ve Kırşehirimizin işe, aşa ihtiyacı olduğu bunun için uğraşmak gerektiği lafla değil icraatla olduğunu birileri bunlara anlatmalı. Bizim uyarılarımıza her ne kadar kulak tıkasalar da memleket masası önerimize cevap vermezlerse yarın halkın karşısında bunların hesabını vermek zorunda kalacaklardır.” (HABER: BEYHAN BALLI)