CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan:

“Çalışan sağlık emekçilerinin 
talepleri görmezden geliniyor"

 
CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, pandemi sürecinde yaşanan tüm fedakarlık ve olumsuzluklara rağmen sağlık çalışanlarının özlük haklarında hala iyileştirme yapılmaması hususunda eleştirilerde bulundu. 
Milletvekili Metin İlhan, iktidarın sağlık emekçilerinin haklı taleplerini karşılamadığını, onlara verdiği sözleri tutmadığını dile getirdi ve geçen haftalarda Sağlık Bakanı’nın da sendikacılarla görüşmesinde söz konusu durumu itiraf ettiğini belirterek, sağlık emekçilerinin özlük haklarında hala iyileştirmeye gidilmemiş olmasına ilişkin sert eleştirilerde bulundu.
İLHAN: "PANDEMİ DÖNEMİ DE DAHİL OLMAK ÜZERE KENDİ HAYATLARI PAHASINA ÇALIŞAN SAĞLIK EMEKÇİLERİNİN TALEPLERİ GÖRMEZDEN GELİNMEKTEDİR!"
 Milletvekili İlhan, özellikle pandemi sürecinde iş yükü oldukça artan, korumasız ve korunaksız ortamlarda büyük risk altında ve kendi yaşamlarını feda etme pahasına toplum sağlığı için emek veren sağlık personelinin taleplerinin görmezden gelindiğini ifade etti ve sürekli verilen sözlerin havada kalıyor olmasının zulme dönüştüğünü vurguladı.
“SAĞLIK EMEKÇİLERİNİN ÖZLÜK HAKLARINA İLİŞKİN DÜZENLEMELER YAPILMASI İÇİN İVEDİLİKLE HAREKETE GEÇİLMELİDİR”
 CHP Milletvekili İlhan, sağlık emekçilerinin; 3600 ek gösterge, döner sermayelerde yaşanan adaletsizlikler, döner sermayenin maaşa yansıtılmaması, yıpranmanın ve çalışma koşullarının bir türlü düzene sokulamaması, maaşlarının yoksulluk sınırı düzeyine gerilemesi ve benzeri gibi özlük haklarının iyileştirilmesi konusunda düzenlemeler yapılması için ivedilikle harekete geçilmesi gerektiğinin altını çizerek sözlerini noktaladı. (HABER MERKEZİ)