Milletvekili Metin İlhan

“Büyük sanatçımız Ertaş’ı her
daim yaşatmaya devam edeceğiz”

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, 25-5 Eylül 2012 tarihinde kaybettiğimiz “Bozkırın Tezenesi” Neşet Ertaş’ın vefatının 8. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Büyük saz ve söz ustası Neşet Ertaş’ı her daim yaşatmaya devam edeceklerini belirten Milletvekili İlhan, yayınladığı mesajında şunları söyledi:
“Herkesi kucaklayan, kalbi zengin, mütevazı bir insan olan, sevgi, saygı ve hoşgörüyü ön planda tutan, Abdal Geleneğine bağlı tavırlarıyla bilinen değerli halk ozanı Neşet Ertaş’ı her yıl olduğu gibi bu yıl da ölüm yıl dönümünde anmaktayız.
“Sanatı, hayatla ilgili felsefesi ve anılarına dair memleketi Kırşehir başta olmak üzere Türkiye’nin tüm şehirlerinde düzenlenen etkinliklerle bir kere daha böylesi önemli bir sesi ve yaşadığımız topraklarda Anadolu halkına mal olmuş böylesi önemli bir sanatçıyı, değerlerini her daim yaşatmaya devam edeceğiz.
“Çocukluğundan beri müziğe ilgi duyan ve küçük yaşlarından itibaren bağlama çalmaya başlayan Anadolu kültürünün efsanesi ve içli sesi Neşet Ertaş çok sayıda ödüle layık görülmüş bir değerimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle Türk halk ozanını, halk müziğinin önemli sesi ve ismi Neşet Ertaş’ı rahmetle anıyorum.” (HABER: BEYHAN BALLI)